Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Testvérem bunkón viselkedett,...

Testvérem bunkón viselkedett, anyánk nekemtámadt? Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Én már felnőtt vagyok, sok éve külön élek, van egy középiskolás öcsém. Rengetegszer segítettem neki a házijában, beadandókkal stb.

Ma felhívott anyám munkaidőben, hogy segítsek öcsémnek a matek háziban. Kérdeztem, miért nem ő hív fel? Ott volt öcsém is egyébként, ki volt hangosítva a telefon. Magyarázom neki, nem érti. Mondtam, oké, kapcsolja be a gépét, képernyőmegosztással gyorsabban levezetem a feladatot. Öcsém erre közli, ő nem tudja, hogy kell megosztani a képernyőt. Mondom, két klikk, elmondom vagy van róla videó, azt megnézi, jött a kifogás, miért nem jó, csak mondjam meg az eredményt. Mondtam, hogy annak semmi értelme, minek oldogassak a munkaidőmben matekfeladatokat. Erre szó szerint elküldött a p.csába.

Na már most ezt anyám ugye hallotta, nem szólt egy szót sem. Később felhív, mintha mi sem történt volna és megemlíti, hogy egyébként átjött a szomszéd munka után és segített a leckében. Mondom, jól van, majd legközelebb is a szomszédhoz menjen, mert a mai után én többet biztosan nem segítek neki.

Erre anyám nekemtámadt, hogy önző vagyok, nem segítek a családomnak, majd ők sem segítenek nekem ezután semmiben. Hiába magyaráztam, hogy 1. az nem segítség, hogy helyette megoldom a feladatot, mert lusta bekapcsolni a gépet, 2. ha elküld a p.csába, miközben épp neki segítek mellesleg munkaidőmben, mit vár?

A vita végén oda jutottunk, hogy anyám a fejemhez vágta, hogy gyerekkoromban mennyit dolgoztak értem és ez a hála. Idegenek szívesebben segítenek stb. Azt mondta anyám, béküljek ki a testvéremmel, mert ő csak egy gyerek, én meg felnőtt, lehetne több eszem, okos enged stb.

Most arra gondolok, öcsém nem kisgyerek már, 16 éves elmúlt. Eddig is minden hülyeséget elnéztek neki szüleim, és rohadt nagy szája van otthon, de velem ne beszéljen így.

Mit gondoltok, tényleg nekem kéne írnom neki? Nem kért bocsánatot, meg semmi. Anyám szerint hagyjam rá, írjak neki.

2022. jan. 31. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
96%

"Mit gondoltok, tényleg nekem kéne írnom neki?"

Nem.

2022. jan. 31. 19:01
 2/76 anonim ***** válasza:
96%

Véletlen nem ugyanaz az anyánk? :D Az enyémmel nagyon hasonló a sztori, csak a húgommal... Én is befejeztem a "segítést", ami nálunk is abból állt, hogy elküldte a feladatot, én meg megoldottam. Szóvá is tettem, ugyanis az egy dolog, hogy én csinálom helyette a házit sokszor, ruhákat adtam neki, meg drága ajándékokat kapott. Ugyan ő 14 éves, de egy csokit nem vett soha köszönetként, mert egy idő után teljesen természetesnek vette, hogy neki mindig mindenki ugrik. Mikor befejeztem a folyamatos tutujgatást, én is a világ szemete lettem, meg szegény gyerek...

Szerintem öcséd is el van kényeztetve, nem is kicsit. Ha valaki meg nem asszisztál ehhez a fantasztikus neveléshez, anyádból kitör a természete. Ne foglalkozz velük. Az külön undorító, hogy még a fejedhez vágja, hogy mennyit segítettek neked. Basszus, a gyerekük vagy, még szép! Csakhogy neked a testvéred nem a gyereked! Ne érezd rosszul magad, és tudod, mikor írnék neki!

2022. jan. 31. 19:06
 3/76 anonim ***** válasza:
6%

Szerintem semleges választ írj neki, amiből érzi a tartózkodásodat, és azt, hogy nem meghunyászkodásból veszed fel vele a kapcsolatot.

Ha jól reagálja le, ezalatt értem, hogy beismeri hibázott és türelmetlen volt, (talán azt mondja bocsesz) fel lehet fejleszteni a kapcsolatot ismét.

Persze azt gondolom erre kicsi az esély, de az első lépést előre megtenned semmiképp nem szégyen, sőt.

Aztán rátérhetsz esetleg - megemlítve neki az ominózus esetet - nem így kellene viselkedni. Szóval egy lépést a jó ügy érdekében előre megtenni egy meggondolatlan 16 éves előtt nem gond, megtenném!

2022. jan. 31. 19:07
 4/76 anonim ***** válasza:
96%

Várj, kitalálom, tesód kései gyerek, ő a kedvenc, el is van rendesen cseszve (kényeztetve), és mindenkinek lesni kell a sóhaját, mert otthon az a default.

Az külön megér egy misét, hogy anyád a fejedhez vágja, hogy mennyit dolgoztak érted anno. A gyereket nemcsak megcsinálni kell, hanem fel is kell nevelni. Ebbe beletartozik nagyon sok minden, és ezt a gyerek fejéhez vágni, meg ezzel zsarolni, ha valami nem úgy van, ahogy a szülőknek tetszik, a világ egyik legnagyobb gec!sége. A pelenka árát nem vágták még az arcodba?

Az ilyennek egyáltalán minek gyerek? Fogadjon tanárt a hülyegyerekének, már ha ilyen természettel nem küldik el őt is a p!csába.

2022. jan. 31. 19:11
 5/76 anonim ***** válasza:
99%

"Mondom, két klikk, elmondom vagy van róla videó, azt megnézi, jött a kifogás, miért nem jó, csak mondjam meg az eredményt."

Nem szokott az öcsikéd ide a GYK-ra is kiírni kérdéseket????

Rendszerint vannak ilyen követelőzők, hogy ne azt mondjuk meg, hogyan kell megoldani, hanem részletes megoldást írjuk le, meg az eredméynt.

:-D

2022. jan. 31. 19:13
 6/76 anonim ***** válasza:
99%

3# as vagyok - ha nem jön össze, hogy látja hibázott, offolnám egy időre, nem írnék ismét.

Aztán az idő meghozza a megoldást, öcsédben talán megjelenik a bölcsesség a kor előrehaladtával és felváltja az önző forrófejűséget.

2022. jan. 31. 19:14
 7/76 A kérdező kommentje:
5-ös, annyi esze nincs, hogy kiírjon kérdést, ha valamit nem tud, rohan az anyjához, meg az apjához, aztán ha ők sem tudják, ők intézik neki a segítséget (=hívnak engem).
2022. jan. 31. 19:15
 8/76 anonim ***** válasza:
96%
Egyáltalán miért zavarnak téged munka időben? Gondolom ha kirúgnának miattuk, a rezsit nem fizetnék helyetted. Ne kérj tőle bocsánatot mert nem nekik van igazuk, ha a tesód leszãrja a saját háziját akkor miétt te foglalkoznál vele?!
2022. jan. 31. 19:18
 9/76 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként legalább rászóltak, amikor elküldött a picsbe? Vagy mit mondott anyud? Csak hallgatott, mint szar a fűben vagy rászólt a gyerekre?

Tudod, ki segítene egy ilyen takonynak. Arra nem képes, hogy a saját problémáját intézze avagy felemelje a telefont, tizenéves, azt még az anyja telefonál helyette. :D Aztán még neki áll a feljebb és beszól ilyet?

Biztos többet nem segítenék neki semmiben! Anyád se normális, ha még téged vesz elő. Így lehet kis seggfejet nevelni a gyerekből.

2022. jan. 31. 19:24
 10/76 grafno ***** válasza:
100%
Neked van igazad. Teged kihasznalak + elküldenek a picsaba.
2022. jan. 31. 19:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!