Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?
"60" Azt mondják neki, hogy "mindjárt megyünk" - miközben mi "rászólunk", hogy ne mondjon ilyet, ne küldje el őket... szerencsés vagyok, hogy mind a családi körben, mind a baráti körben simán kezeli mindenki ezt a helyzetet és nem veszi senki komolyan.
Ebbe az ember "belenő"- hozzászokik, megtanul együtt élni a helyzettel. Nem könnyű, vannak nehéz napok nem tagadom. De amikor kiborulok, (mert igen, van ilyen...) akkor arra gondolok, hányan vannak, akik nálam sokkal nehezebb helyzetben vannak.. :)
Lesz ez még jobb is. Majd ha a szülők lebetegednek, nevelheted te a beteg tesót. Arra jó leszel.
Ez szokott lenni. Otthonba nem akarják betenni, az otthon lakó testvérre kényszerítik rá.. Vagy ga nincs otthon lakó, akkor a nőre. Jó kis felfogás, hogy a nőnek ez a dolga.
Figyeld meg hogy ez lesz.
A kommenteket nem olvastam. Nem tudom hány éves vagy, ha felnőtt akkor a helyedben elhúznék. Ideiglenesen gyárba is elmennék, akár szállással.
A testvéremmel meg találkoznék külön. Nem kell otthon, "családi légkörben".
Ha messze lakik 1 estére szállást is foglalhat, nap közbe meg elmentek valamerre, szerveztek közös programot kettesben.
Persze mindenki mondja az intézetet csak ezt qva könnyű mondani,mégis csak a gyereked ba+!
De a vége ugyis az lesz. Nem várhatóel senkitől, hogy sutba dobja az eletét egy olyan valakiért aki az egészet felsem fogja.
De addig a szülök szeretnék neki a legjobbat ami normális elme szerint otthon van....ami nemigaz.
Én is csaknazt tudom mondani birdki még a végéig aztán lépj. Tesóval meg külön taliztok.
Le lehet pontozni, mert nem adom intézetbe az egyik gyerekemet annak ellenére, hogy van egy egészséges tesója is... Nem érzem, hogy megnyomorítanám a tesója életét. Biztos vannak olyan családok, ahol háttérbe szorítják az egészséges tesót a sérülttel szemben, de azért nem ez az általános! Mivel ilyen körökben mozgok 20 éve, elég nagy rálátásom-tapasztalatom van más családoknál, ki-hogy kezeli, mind a szülők, mind a tesók a helyzetet. Valóban van aki szerintem is rosszul, de ez nagggyon kisebbség az én ismeretségi körömben.
Az a feltételezés, hogy majd az egészséges tesó nyakába akarjuk varrni a sérült testvérét, sértő... Mert aki rosszul is kezeli a helyzetet (akit én ismerek) egyértelműen úgy gondolkodik, hogy amíg bírja fizikailag addig csinálja és utána otthont keres majd neki, pont az egészséges tesó miatt, hogy ne neki kelljen ezzel foglalkoznia. Igyekszünk mindent megtenni, hogy még az anyagiakat is megteremtsük, hogy még ezzel se kelljen az egészséges tesónak foglalkoznia. Egyértelműen nem az ő dolga ez, ezt még a halálunk előtt meg kell lépnünk, bármennyire is baromi nehéz lesz majd.
Baromi könnyű ítélkezni-tanácsot adni- bírálatot mondani mindenféle tapasztalat nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!