Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
100%

"60" Azt mondják neki, hogy "mindjárt megyünk" - miközben mi "rászólunk", hogy ne mondjon ilyet, ne küldje el őket... szerencsés vagyok, hogy mind a családi körben, mind a baráti körben simán kezeli mindenki ezt a helyzetet és nem veszi senki komolyan.

Ebbe az ember "belenő"- hozzászokik, megtanul együtt élni a helyzettel. Nem könnyű, vannak nehéz napok nem tagadom. De amikor kiborulok, (mert igen, van ilyen...) akkor arra gondolok, hányan vannak, akik nálam sokkal nehezebb helyzetben vannak.. :)

2021. dec. 27. 00:43
 62/73 anonim ***** válasza:
97%
"És mit csinál a lányod utolsó válaszoló, amikor nem reagálnak a vendégek arra, hogy menjenek el?"- bocsi nem erre válaszoltam... mondogatja, hogy menjenek haza... aztán próbáljuk elterelni a gondolatait.. szerencsére ezért nem hisztizik és nem csinál semmit azon kívül, hogy bekattanva mondogatja, hogy " xy megy haza" ( de ezt folyamatosan...)
2021. dec. 27. 00:57
 63/73 anonim ***** válasza:
95%
Értem. Köszönöm hogy válaszoltál. Óriási ölelést küldök, nagyon jól csinálod szerintem. Jó anyuka vagy. Könnyű és boldog jövőt kívánok Nektek.
2021. dec. 27. 01:02
 64/73 anonim ***** válasza:
95%
köszönöm <3 :)
2021. dec. 27. 01:14
 65/73 anonim ***** válasza:
93%

Lesz ez még jobb is. Majd ha a szülők lebetegednek, nevelheted te a beteg tesót. Arra jó leszel.

Ez szokott lenni. Otthonba nem akarják betenni, az otthon lakó testvérre kényszerítik rá.. Vagy ga nincs otthon lakó, akkor a nőre. Jó kis felfogás, hogy a nőnek ez a dolga.

Figyeld meg hogy ez lesz.

A kommenteket nem olvastam. Nem tudom hány éves vagy, ha felnőtt akkor a helyedben elhúznék. Ideiglenesen gyárba is elmennék, akár szállással.

A testvéremmel meg találkoznék külön. Nem kell otthon, "családi légkörben".

Ha messze lakik 1 estére szállást is foglalhat, nap közbe meg elmentek valamerre, szerveztek közös programot kettesben.

2021. dec. 27. 07:34
 66/73 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek a betegségekhez de amit megállapítanék hogy aki "felmentést kap" a felelősség ahol mondván hogy beteg annak intézet, aki nem olyan beteg annak viszont nem nézünk el mindent. Ez olyan mintha valaki csak annyira lenne diszkalkuliás hogy felmentést nem kér matek alól csak 2 jeggyel jobbat. Vagy A vagy B, semmi "szűzprostiskodás"
2021. dec. 27. 10:44
 67/73 anonim ***** válasza:
98%

Persze mindenki mondja az intézetet csak ezt qva könnyű mondani,mégis csak a gyereked ba+!

De a vége ugyis az lesz. Nem várhatóel senkitől, hogy sutba dobja az eletét egy olyan valakiért aki az egészet felsem fogja.

De addig a szülök szeretnék neki a legjobbat ami normális elme szerint otthon van....ami nemigaz.

Én is csaknazt tudom mondani birdki még a végéig aztán lépj. Tesóval meg külön taliztok.

2021. dec. 27. 16:57
 68/73 anonim ***** válasza:
100%
A szülő dönthet úgy, hogy mégis csak a gyereke. A másik kettő is az lett volna, de mindegy. Viszont a félretolt, elzavart, megnyomorított testvér nem fog így dönteni. Persze, nyilván lesz egy kis lelkiismeret furdalása, de biztos, hogy élete megkeserítője intézetbe kerül, ha a szülők már nem bírják. Mert nem fogja vele senki sem nyomorítani magát, főleg nem a saját családját. Erre lehetne gondolni annak az idióta szülőnek is, aki feláldozta a másik kettőt. Én nagyon sajnálom tesódat, hogy ezzel az állapottal kell együtt élnie, nem ő kérte, szeretne ő normális lenni, biztosan. De titeket is, egészséges gyerekeket. Nem tudom, hogy mit tettem volna anyukád helyében, de biztos, hogy nem ezt.
2021. dec. 27. 21:12
 69/73 anonim ***** válasza:
21%

Le lehet pontozni, mert nem adom intézetbe az egyik gyerekemet annak ellenére, hogy van egy egészséges tesója is... Nem érzem, hogy megnyomorítanám a tesója életét. Biztos vannak olyan családok, ahol háttérbe szorítják az egészséges tesót a sérülttel szemben, de azért nem ez az általános! Mivel ilyen körökben mozgok 20 éve, elég nagy rálátásom-tapasztalatom van más családoknál, ki-hogy kezeli, mind a szülők, mind a tesók a helyzetet. Valóban van aki szerintem is rosszul, de ez nagggyon kisebbség az én ismeretségi körömben.

Az a feltételezés, hogy majd az egészséges tesó nyakába akarjuk varrni a sérült testvérét, sértő... Mert aki rosszul is kezeli a helyzetet (akit én ismerek) egyértelműen úgy gondolkodik, hogy amíg bírja fizikailag addig csinálja és utána otthont keres majd neki, pont az egészséges tesó miatt, hogy ne neki kelljen ezzel foglalkoznia. Igyekszünk mindent megtenni, hogy még az anyagiakat is megteremtsük, hogy még ezzel se kelljen az egészséges tesónak foglalkoznia. Egyértelműen nem az ő dolga ez, ezt még a halálunk előtt meg kell lépnünk, bármennyire is baromi nehéz lesz majd.

Baromi könnyű ítélkezni-tanácsot adni- bírálatot mondani mindenféle tapasztalat nélkül.

2021. dec. 29. 01:42
 70/73 anonim ***** válasza:
94%
Jaja, te nagyon szuper vagy. Csak itt meg nem ez a helyzet, ha nem tűnt volna fel.
2021. dec. 29. 08:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!