Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha neked van szülinapod, és...

Ha neked van szülinapod, és meglátogat a tesód családja a gyerekekkel, megvennéd nekik azokat a játékokat, amikre célzásokat tettek, hogy jó lenne a kicsiknek?

Figyelt kérdés

A húgom családjáról van szó. Gyerekkorunkban sem jöttünk ki valami nagyon jól, sohasem számíthattam a segítségére csak a kioktatására. Azt elvárta, hogy ha gyerekfelvigyázásról van szó, akkor ugorjak, ha tízezres nagyságrendű ajándékról a kicsiknek, akkor vegyem meg, és az esküvőnkre is külön igényeik voltak (csoki szökőkút, fagylalt, animátor a gyerekeknek, hogy tudjanak szórakozni ők is. stb.) Nászajándékba a sok boldogságot kívánunk-on kívül semmit se kaptunk - bár erre számítottam, akkor voltak 2 hetet Olaszországban, kiköltekezték magukat. Mindig is tudtam, mennyire szeretnek lehúzni. Ahogy azt is, ha nem kaptak meg valamit, akkor én voltam a szemét, hogy nem értem meg, milyen nehéz nekik három gyerekkel...

Igyekeztem a lehúzásaikat a minimumra lecsökkenteni. Viszont most szülinapozni jönnének hozzánk, és kaptam az enyhe célzásokat, mit kéne vennünk a gyerekeknek. Kb. 20 ezerről lenne szó megint. Ja, és nekem lesz a szülinapom... Korábban ez belefért, de most nagyon rossz az anyagi helyzetünk, bár ezt nem verjük nagy dobra. A szép szóból nem értenek, és mindig reménykedem benne, hogy egyszer nem csak a fejőstehenet látják bennem. Volt már rá példa hogy valaki megváltozzon és normális testvér legyen, vagy kutyából nem lesz szalonna?

2015. szept. 23. 12:17
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem venném meg. Egyrészt nem nekik van szülinapjuk, hanem neked, tehát nem is értem, hogy miért kéne ajándékot venni nekik. Másrészt miért költekeznétek, ha rosszul álltok.

Meg egyébként sem illik ajándékot megrendelni.

Az lesz az ajándékuk, hogy vendégül látjátok őket.

Na meg főleg, hogy ez nem is oda-vissza megy. Csak ti adtok mindig.

Én eddig sem adtam volna :)

2015. szept. 23. 12:21
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek az előttem szólóval. :)

Ha meg megsértődik vessen magára.

Lehet, hogy egyszer én ezeket a dolgokat elmondanám neki amit ide is leírtál. Ha veszi a lapot veszi, ha meg megsértődik úgy járt.

2015. szept. 23. 12:39
 3/27 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy leírtad a húgodékat, az volt a benyomásom, hogy a legaljadékabb parazita emberekről van szó, akiket a föld a hátán hordott. Mi a fenének hajbókolsz ilyeneknek, egyáltalán minek tartasz kapcsolatot velük? Nyíltan hülyének néznek, na meg fejős tehénnek, te meg ezt hagyod. Neked ebben mi a jó?
2015. szept. 23. 12:41
 4/27 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem miért hagyod magad, aztán meg sí a szád, hogy lehúztak. Fegyvert csak nem fog a homlokdohoz, hogy márpedig megveszed (soha nemértettem, kisgyereknek mia francért kell tízezrekért játékot venni a többi családtagnak...), innentől kezdve... Ez egyéni szocporbléma, hoyg hagyod magad.
2015. szept. 23. 12:48
 5/27 A kérdező kommentje:
Nagyon ritkán találkozunk, amióta elköltöztek az ország másik végébe. Az ajándékokat pedig a gyerekeknek kérnék, ők pedig aranyosak, nem olyanok mint ők - ha jóban lennénk akkor természetes lenne hogy kapnak valamit, és nem akarom hogy a szülők természete miatt a gyerekek érezzék rosszul magukat. A fentieket már próbáltam vele normálisan megbeszélni, de olyan hisztirohamot csapott le felnőtt nő létére (a lényege az volt, hogy nehéz neki három gyerekkel és most költöznek, és teljesen más, ismeretlen élete lesz), hogy egy kisebbségi órákat is vehetett volna tőle.
2015. szept. 23. 12:50
 6/27 A kérdező kommentje:
Fegyvert nem tart a fejemhez, csak naponta hívogat, ha nem kap meg valamit és mesélni milyen rossz sorsa van. A legutóbb, amikor már elegem lett és nem vettem semmit, a szüleimtől a régebben még otthagyott cuccaimból válogattak, közben felhívott. Hiába mondtam neki, hogy még szükségem lenne rá, és hagyja ott, azt mondta, tetszik a fiának nagyon és haza akarja vinni. Olcsóbban megúsztam volna, ha megkapja amit akar. A lakásunk sajnos nem akkora, hogy minden dolgomat itt tartsam. Hozzájuk pedig a távolság miatt inkább nem mennék, hogy visszahozzam a cuccokat.
2015. szept. 23. 12:54
 7/27 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj, de ha ilyen szerencsétlen vagy, meg is érdemled, hogy kihasználnak.
2015. szept. 23. 13:04
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagy francokat vennék a tesóm gyerekének ajándékot, amikor az én szülinapomra jönnek. Te mit kapsz tőlük szülinapodra?

Legközelebb ha jön ezzel, akkor közöld vele, hogy nem fogsz neki venni semmit, ellenben ezt és ezt szeretnél szülinapodra, és ha nem tetszik, ne jöjjenek el.

Nekem is három gyerekem van, mi vállaltuk, soha nem várnám el, hogy más vegyen drága játékokat a gyerekeimnek.

2015. szept. 23. 13:04
 9/27 anonim ***** válasza:
93%
A szüleid is megérik a pénzüket, miért hagyták, hogy ő elvigye tőlük a te cuccaidat??
2015. szept. 23. 13:05
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Eddig is mindig csak kihasznaltak...dehogy vennek akarmit amit ok eleve celozgatnak...dehogyis. Szereted a gyerekeit, oke, de ne eroszakkal vetessenek a szuleik nekik ajandekot. Ha kapnak valamit toled, azt azert kapjak mert Te gondoltal rajuk, nem azert mert a tesod azt akarja. Meg mi az, hogy a Te szulinapod van es ok kernek ajandekot..pfff idiotak (bocsi).
2015. szept. 23. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!