Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha neked van szülinapod, és...

Ha neked van szülinapod, és meglátogat a tesód családja a gyerekekkel, megvennéd nekik azokat a játékokat, amikre célzásokat tettek, hogy jó lenne a kicsiknek?

Figyelt kérdés

A húgom családjáról van szó. Gyerekkorunkban sem jöttünk ki valami nagyon jól, sohasem számíthattam a segítségére csak a kioktatására. Azt elvárta, hogy ha gyerekfelvigyázásról van szó, akkor ugorjak, ha tízezres nagyságrendű ajándékról a kicsiknek, akkor vegyem meg, és az esküvőnkre is külön igényeik voltak (csoki szökőkút, fagylalt, animátor a gyerekeknek, hogy tudjanak szórakozni ők is. stb.) Nászajándékba a sok boldogságot kívánunk-on kívül semmit se kaptunk - bár erre számítottam, akkor voltak 2 hetet Olaszországban, kiköltekezték magukat. Mindig is tudtam, mennyire szeretnek lehúzni. Ahogy azt is, ha nem kaptak meg valamit, akkor én voltam a szemét, hogy nem értem meg, milyen nehéz nekik három gyerekkel...

Igyekeztem a lehúzásaikat a minimumra lecsökkenteni. Viszont most szülinapozni jönnének hozzánk, és kaptam az enyhe célzásokat, mit kéne vennünk a gyerekeknek. Kb. 20 ezerről lenne szó megint. Ja, és nekem lesz a szülinapom... Korábban ez belefért, de most nagyon rossz az anyagi helyzetünk, bár ezt nem verjük nagy dobra. A szép szóból nem értenek, és mindig reménykedem benne, hogy egyszer nem csak a fejőstehenet látják bennem. Volt már rá példa hogy valaki megváltozzon és normális testvér legyen, vagy kutyából nem lesz szalonna?

2015. szept. 23. 12:17
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
93%
A húgod már nem fog megváltozni soha. A gyerekeivel próbálj külön, az anyjuk nélkül programokat szervezni, még mielőtt az ő fejüket is teletömi azzal hogy te egy szemét vagy, mert bármit könnyedén megvehetnél, amire nekik nem futja, de mégsem teszed meg, merő önzésből... velük még lehet normális kapcsolatod, de a testvéreddel már nem.
2015. szept. 23. 14:02
 22/27 anonim ***** válasza:
60%

Ez a te hibád kérdező, hogy így alakultak a dolgaid a testvéreddel. Ha nem ugrottál volna az első kérésére/akaratukra akkor nem bánnának így veled. Mi az, hogy 20-30 ezres ajándékokat kérnek a gyerekek az anyjukon keresztül??! Nem vennék nekik semmit sem.. pláne, hogy elvileg téged mennek megköszönteni. Majd akkor vennék ajándékot a gyerekeknek, ha születésnapjuk, névnapjuk, vagy Karácsony van, és akkor is ésszerű keretek között, nem amit ők kinyögnek a szájukon.

Egyszerű, nem veszel semmit a gyerekeknek, ha húzzák a szájukat, vagy a tesód hisztit csap megmondod, hogy megváltozott az anyagi helyzetetek és pont.

Ne vedd magadra ha utána megsértődik, vagy te leszel a szemét. Mert akkor egyértelmű lesz, hogy csak a pénzed miatt keresett Téged és a férjedet.

Egyébként a férjed hogy tolerálja ezt, hogy így költekezel miattuk, meg ugrasz mindenért nekik? Mert előbb-utóbb várható, hogy ő sem fogja mosolyogva tűrni ezt. Vállalnád, hogy esetleg tönkremegy a te családod, a kishúgod miatt? Nem kell sajnálnod, ő vállalt 3 gyereket, ennek minden szépségével és nehézségével. Az ő élete, ő döntött így, és nem a te hibád ha nem tudja vállalni a következményeket, vagy túlszámította magát...

Állj a sarkadra, és ne hagyd magad. Itt az ideje változtatni a dolgokon, különben nem lesz ennek jó vége..

2015. szept. 23. 14:09
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Eszem ágában sem lenne megvenni. Éppen eleget költöttetek már rá, meg a gyerekeikre. Ha akar a gyerekeinek játékot, vegye meg ő. Neked lesz szülinapod, nehogy már te vegyél játékot az ő gyerekeinek.

Mondjuk ha ilyen testvérem lenne, nem biztos, hogy pont vele akarnám ünnepelni a szülinapomat, megelégednék egy telefonhívással is. Vagy ők mondták, hogy mennek hozzátok, nem is ti hívtátok őket? (bocs, ha már írtad, nem olvastam el mindent) Mert akkor lehet, hogy azt mondanám, hogy más programom van, elutazunk, stb.

2015. szept. 23. 14:37
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Betegség ide vagy oda, nem vennék. Ez a helyzet a nettó kijátszás és lehúzás esete. Szerintem nem volt túl szép tesód részéről hogy fejős tehénnek nézett/néz téged, akár a betegségére apellálva is.

HA a szép szóból nem értenek, akkor tessék erélyesebben megmondani, hogy nem drága, más az én anyagi helyzetem is nem fussa, spórold össze te a rávalót, a saját gyerekeid, saját játékára.

Garantált a sértődés, de mondd, tudod ezt a drága mulatságot a végtelenségig finanszírozni?

2015. szept. 23. 15:48
 25/27 anonim ***** válasza:
91%
Kedves Kérdező, mint ha én írtam volna, nálunk is ugyan ez a helyzet, csak nekem öcsém és a sógornőm csinálja ezt! Ha egyik gyereknek van szülinapja, akkor a másiknak is kell vinni ajándékot, mert hogy még kicsik szerintük, és nem tudják felfogni, hogy ha az egyik kap, akkor a másik miért nem? 9 és 4 évesek a gyerekek, már nem kicsik egyáltalán. Hiába van egyiknak szülinapja, a másiknak is követelik az ajándékot, így ahogyan írom, követelik. Na, ezt évekig tűrtük, aztán meguntuk, és pár éve nincs ajándék csak annak akinek szülinapja van, és hiába mondja meg a sogórnőm előre hogy pl.most éppen tabletet vagy biciklit szeretne a gyerek, meg se hallom, és kapnak amit gondolok. Volt olyan hogy a sógornőm már előre megmondta a gyereknek hogy tabletet fog kapni, mikor széttépte az ajándékcsomagolást a gyerek, nagy szemekkel rám nézett, hogy ez mi, ez nem tablet, amit akart! Eldobta az ajándékot, és elkezdett hisztizni. Tudnék még mit mesélni, szerintük nekem kötelességem őket segíteni, támogatni, mert én a nagynéni vagyok, és hogy képzelem hogy nem veszek drága ajándékokat, milyen nagynéni vagyok én, szégyelljem magam, és ezt elmondják mindenkinek. Már nem is nagyon beszélek velük, ezt érték el a viselkedésükkel. Neked is benne van a pakliban hogy agy fogsz járni, ha nem teljesíted a kívánságaikat, én már túlléptem rajta, sokkal nyugodtam az életem, annál egészségesebb leszek, minél jobban szidnak.
2015. szept. 23. 16:32
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne szülinapom, akkor se venném meg a fentiek alapján...
2015. szept. 23. 17:12
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Meg kéne mondanod végre, hogy rendelni a webshopból kell, nálad maximum megköszönni, ha adsz valamit. De ehhezerőt kéne venned magadon, és a szemébe mondani azt, amit itt leírtál.
2015. szept. 23. 21:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!