Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?
Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját,
Elmebeteg barom a tesód. Jobb is, ha nincs ott
Szegénykem úgy sajnálom. Az autizmus kemény falat. Sajnálom hogy a szüleid már ennyire kikeszultek, hogy kepesek inkább titeket a háttérbe szorítani csak hogy nyugi legyen :( mert valószínűleg ez van emögött...
Nekem meg óvodás az autista gyerekem, de sokszor én is inkább egyedül vagyok, nem hívom át se a testvereimet se senkit mert elviselhetetlen tud lenni a viselkedése... Meg nem tudom érzelmileg kezelni a helyzetet, és lehet hogy én is ebbe fogok beleragadni :(
Sajnálom hogy a szüleid nem veszik észre az ajándékot, hogy van két egészséges gyerekük. A tesód kérjen bocsánatot, és próbáljátok meg beszélni, hátha lehet valahogy kezelni a szituációt. De tudom ez sosem ilyen egyszerű. Ha lenne 3 kivansagom az egyik egész biztosan az lenne hogy minden fogyatékos legyen egészséges. <3
Na igen, az autistának a betegsege a mentsege a viselkedesere. A hajrángatósnak mégis mi a mentsege?
Találkozz a testvereddel mashol
Ezt fel kell oldani. Végül is szétveri egy elmebeteg az egész családot. Ha együtt akar lenni a család, akkor vigyék addig valamilyen otthonba.
Az nem járható, hogy egy elmebeteg miatt minden családtag idegbeteg legyen.
Szia. Nagyon sajnálom,hogy ez történt. Borzalmas érzés lehet a testvérednek. Szerintem itt a szülők is hibásak.
Az nem lenne megoldás,ha addig a sérült tesód a szobájában marad? Vagy nem egy légtérben lenne a másik tesóval?
Jó nehéz helyzet. Sajnálom. Nem lehet könnyű senkinek. Ezek szerint nem enyhe fokú autizmusrol van szó itt.
Nem csodálom az egészséges testvéred reakciójat se. Kivert kutya érzés lehet neki az egész család részéről így. Még ha jóban is vagytok.
Nem lehet elszeparalni ilyenkor a két testvért, hogy ne lássák egymást amíg otthon van a másik?
Ő a nagykorú, nem kellett volna megráncigálni a másik haját. :(
Náluk egyfajta "kialakult rendszer" van és ha ez megborul (látogató érkezik) akkor az eredeti rendet szeretné "helyreállítani".
Ettől függetlenül a szülőknek nem kellene mondani hogy "jobb ha elmegy", valaki rokon vagy bárki kösse le az autista testvér figyelmét valamilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!