Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
79%
Isten lássa lelkem, de én is megverném azt a dilinyóst. De anyudék is hibásak, hogy a két egészséges helyett választják a dilist. Én biztos nem néznék feléjük se ezek után, gondoskodjon róluk holdkóros Tonyó.
2021. dec. 26. 14:34
 32/73 anonim ***** válasza:
72%

Sose értettem miért kell egy sérült gyereket felnevelni, ez olyan mintha egy alkoholistával élnél együtt és egész nap sértegetne.

Tajgetoszba már késő bevágni, pedig megérdemelné

2021. dec. 26. 14:41
 33/73 A kérdező kommentje:

Nincs valódi értelme annak, amit mond, max azt tudom elképzelni ,h ragaszkodik a napi rutinjához és nem bírja elviselni, ha valami máshogy történik. Tesómmal egyébként azóta csinálja ezt, amióta elköltözött.

Szüleim tehetetlenek, nem akarom mindenért őket hibáztatni, nagyritkán ha megverik, akkor egy pár napig csendben marad, de aztán kezdi előröl így ez se megoldás, talán egy intézetbe kéne beadni,de erre szüleim nem hajlandóak.

2021. dec. 26. 15:12
 34/73 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy?
2021. dec. 26. 15:18
 35/73 anonim ***** válasza:
100%
Kérjetek tanácsot autistákkal foglalkozó alapítványoktól, gyógypedagógusoktól, vagy hozzátartozói Facebook csoportokban. Napi szinten találkoz(hat)nak hasonló problémákkal.
2021. dec. 26. 15:33
 36/73 anonim ***** válasza:
99%

Hát ezzel nem sokmindent lehet kezdeni sajnos. Ha ilyen "nem szívesen látott" vendég a saját szüleinél ráadásul alaptalanul. Egy beteg ember miatt, ez vesztett helyzet a tesodnak.

Csak 1megoldást látok amit én tennék de az bőven nem legjobb.

Többé nem haza menni. Veled találkozni valami helyen és annyi. Ha beteg miatt ennyire háttérbe vagyok szoritva sőt kidobva akkor nem strapálnám magam.

2021. dec. 26. 15:49
 37/73 anonim ***** válasza:
25%

nagyritkán ha megverik, akkor egy pár napig csendben marad,

Mondd, hogy troll vagy.

2021. dec. 26. 16:08
 38/73 anonim ***** válasza:
99%

Az a baj,hogy ha meghalnak a szülök akkor a sérült megy az intézetbe.

A tesók nem fogják eltartani. Szóval igazából a betegnek sem jó.

Szülők is nézhetnek majd mikor egyedül maradnak az autistaval mert a 2 egészseges nem jár haza,mert a szülök gyakorlatilag kidobják őket.

Tudok példát, bár ott a gyerek az intézetben jól érzi magát...bár mindehol ugyanazt csinálja.

2021. dec. 26. 16:20
 39/73 anonim ***** válasza:
53%
Na ezért kötelezném tanfolyamra a szülőket akik beteg gyereket vàllalnak...
2021. dec. 26. 17:07
 40/73 anonim ***** válasza:
27%
Köszi a lepontozàst verik a fogyatékos gyereket ez normàlis....
2021. dec. 26. 17:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!