Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
85%
Totál más a kettő 20-as.
2021. dec. 26. 12:02
 22/73 anonim ***** válasza:
97%

Az én testvérem is fogyatékos - nem autista, talán még annál is rosszabb -, a szülök utálták (pláne anyám), de a falu szája fontosabb volt, semmint intézetbe rakják.

Életre szóló sebeket szereztem, mert engem sem engedtek el (kollégium, albérlet) a diplomaosztóig. (Akkor se akartak, de én léptem..)

2021. dec. 26. 12:03
 23/73 anonim ***** válasza:
28%
Vagy külön lesznek ilyenkor vag máskor is ez lesz.
2021. dec. 26. 12:03
 24/73 anonim ***** válasza:
96%
Szüleidet kellene szembesíteni, főleg anyádat, hogyha ennyire előtérbe helyezik az autista testvért, és nem próbálnak meg egy élhető családot létrehozni, akár az autista hetes otthonba adásával, akkor ti nagyon hamar le fogtok lépni a családból, aztán ha ők nem lesznek, nem fogtok gondoskodni az autista testvérről, sőt, róluk sem, ha idősek lesznek, mert szétbarmolták a kapcsolatot, amire építhettek volna.
2021. dec. 26. 12:07
 25/73 anonim ***** válasza:
89%
És anyádnak amiatt nincs bűntudata, amit veketek művel? Főleg a tesóddal, hogy elzavarja? Nem, mert egy lusta tróger, aki nem fejleszti azt a nyomorultat, csak ráhagy mindent, aztán ő a mártír. Ahelyett, hogy megmondaná az autistának, hogy bántod a másikat a viselkedéseddel, ezért most neked kell külön lenni, mert a másik is ugyanúgy a gyerekem. De nem. Azt eldobja. Rá nem nyitnám az ajtót soha többé. Az én fiam csak dackorszakos és többemberes, szoktam is égni, mint a rongy, de nem hagyom mást bántani és másnak tönkretenni semmijét. Kiviszem, ölbe veszem, rászólok, fizikálisan akadályozom meg, néha belerokkanok, néha nem tudom jól kezelni érzelmileg, de az ilyen viselkedés zéró toleranciás dolog. Nem is lesz testvére. A te anyád meg... Nem is találok szavakat, de talán jobb is.
2021. dec. 26. 13:08
 26/73 anonim ***** válasza:
91%
Hány évesek vagytok? Minél előbb költözz el onnan, anyád meg szenvedjen nyugodtan azzal a nyomorékkal. Legjobb lenne ha minden kapcsolatot megszakítanátok vele lehetőleg élethosszig.
2021. dec. 26. 14:03
 27/73 anonim ***** válasza:
97%
Egyszerű a megoldás, lelépni neked is amint lehet, tesód se menjen soha többé arrafelé. Aztán ha majd ha nekik lenne szükségük ápolásra oldják meg az autistával együtt. Persze segíteni kell azt aki nem tehet arról, hogy milyen, hogy tudunk. De itt van két egészséges gyerek is, az ő érdekeik hol maradnak? Ők tönkre mehetnek ártatlanul, csak azért, hogy a másikat helyezzük előtérbe ilyen szinten.
2021. dec. 26. 14:05
 28/73 anonim ***** válasza:
98%

A válaszokból látom, hogy még nem éltetek együtt autistával.

Amúgy ez az egész az anyád hibája. Ha ő nem akar változtatni, akkor nem igazán lehet mást csinálni. Mondjuk én testvéred helyében haza se mennék, ha tudom, hogy így fogadnak. Kell a f*sznak egy ilyen család, amiben mindig a fogyatékos érdekeit kell nézni.

2021. dec. 26. 14:12
 29/73 anonim ***** válasza:
94%
Ezt a helyzetet a szüleidnek kellene megoldani,elsősorban édesanyádnak.Az autista testvéred gonosz,és visszaél azzal,hogy anyukád pártfogolja. A betegségéről nem tehet,de arról,hogy tönkreteszi a családot igen.Anyukádnak kellene valahogy fegyelmeznie őt,de ehhez nem elég erős.
2021. dec. 26. 14:13
 30/73 anonim ***** válasza:
10%
Gondolom, a tesó párszor már bántalmazta, amiről a szülő nem is tud. Nem véletlen, hogy vele ennyire elutasító.
2021. dec. 26. 14:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!