Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/73 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy szüleim nem fogadják el, hogy beteg és nem úgy kezelik. Iskolába is olyan helyre járt ahol teljesen normális emberek vannak, és anyám foggal körömmel bemagoltatta vele a tananyagot, de ez max arra volt jó, hogy ideiglenesen lefoglalja,de már nem találnak olyan iskolát, ahova be lehetne nyomni, máshova meg nem akarják vinni.
2021. dec. 26. 17:35
 52/73 A kérdező kommentje:
Ha valami hülyeséget csinál akkor persze jaj szegény beteg, de ha intézetbe kéne vinni, akkor meg kijelentik, hogy annál azért jobbak a képességei és jobb ha normálisak közé megy.
2021. dec. 26. 17:36
 53/73 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem a szüĺeid hülyébbek mint tesód.
2021. dec. 26. 18:00
 54/73 anonim ***** válasza:
98%

A szakértői segitségre mondjuk rálehet őket beszélni,azza hogy:"ti nem vagytok szakemberek! Hagyjátok hogy segitsenek nektek!"

A közősségeknél is hasonló a taktika:"nem látjátok hogy nem keresnek titeket? Elzavarnak az autista testvérem miatt?

Nem veszitek észre? Vagy nem akarjatok észrevenni hogy beteg és ez neki sem jó?"

2021. dec. 26. 18:32
 55/73 anonim ***** válasza:
73%

Legalább annyit írj már kérdező, hogy 20-as vagy 30-as éveitekben jártok? Többen kérdezték.

Egyébként költözz te is. Miért vagy még otthon? (többek között ezért kérdeztem én is a korotokat.

2021. dec. 26. 19:18
 56/73 A kérdező kommentje:
22 vagyok, még egy félév van hátra egyetemből és utána tervezek elmenni.
2021. dec. 26. 19:36
 57/73 anonim ***** válasza:
92%

Értem. Akkor tényleg már csak fél év, és tudsz menni. Addig tarts ki.

Aztán hívhatjatok a szülőket ti vendégsegbe. Ha a beteg testvér elvan addig otthon. Mert valószínűleg ha költözöl, utána téged se fog szívesen látni otthon.

2021. dec. 26. 20:02
 58/73 anonim ***** válasza:
93%
Igen ez elég valószínű,kisajátitja szűlőket. De nem hiszem hogy otthon hagyják egyedül. Majd viszik és csak egy picit lesznek mindenhol mert a gyerek akarata szent és ha ő menni akar akkor mindenki.
2021. dec. 26. 20:30
 59/73 anonim ***** válasza:
80%

Nem szokásom végig olvasni ennyi hozzászólást, de a kérdés miatt elolvastam... Bár a kérdező válaszaiból kiderült számomra, hogy az ő testvére sokkal enyhébben sérült mint az én lányom, de a lányomnak is "bekattan vmi, akkor azt ismételgeti" ... ha jön hozzánk vki (bárki!-nagyszülő-nagynéni-stb) mikor megy el.. addig meg azt várja mikor jönnek már..

Ezt a helyzetet megmagyarázni itt bárkinek is, nem lehet. Ebbe benne kell lenni. A barátaink-rokonaink tudják kezelni, tudják, hogy nem kell elmenniük, nem kell komolyan venniük... nem fogom ezért bezavarni-elzárni lányomat és elküldeni se senkit. Baromi nehéz helyzet, de ezt csak az tudja, aki ténylegesen ebben benne is van. A többi hozzászóló aki otthonba adná-bezárná-stb... : baromi könnyű okosnak lenni úgy, hogy nem vagy ilyen helyzetben!

2021. dec. 27. 00:12
 60/73 anonim ***** válasza:
100%

És mit csinál a lányod utolsó válaszoló, amikor nem reagálnak a vendégek arra, hogy menjenek el?

És te lelkileg hogy bírod a mindennapokat? Nem lehet könnyű. Nekem csak a távoli ismeretségi körben van két autista fiúgyerek, le a kalappal a szülők előtt. Én nem tudom, bírnám e...

2021. dec. 27. 00:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!