Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 A kérdező kommentje:
Szerinted mit kéne csinálniuk, amikor mondjuk indokolatlanul lehúzza az alsógatyáját? Ezekről valahogy le le kellett nevelniük.
2021. dec. 26. 17:23
 42/73 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom fejlesztésekre kellene horditani?
2021. dec. 26. 17:25
 43/73 anonim ***** válasza:
95%
Oszt most nem jutott eszükbe megcsapkodni, hogy legalább karácsonykor ne üldözze el a másikat? Meg, azért ha utána tudja kontrollálni magát egy kicsit, akkor képes rá, tehát elvárható. Csak aztán megint ráhagyják, hogy csinálja és meg sem próbál viselkedni. Nehogy foglalkozni kelljen vele. A másik kölyök meg forduljon fel. Az igen.
2021. dec. 26. 17:26
 44/73 anonim ***** válasza:
96%

Tanácsot, segítséget kérni olyan emberektől, akik napi szinten foglalkoznak autistákkal például?

A verés könnyebb mint felkeresni hozzáértőket?

2021. dec. 26. 17:26
 45/73 A kérdező kommentje:

De aki itt szenteskedve kijelenti, hogy nem emelne rá kezet, azt összeköltöztetném vele egy évre, aztán meglátjuk ,mit tenne.

Szerintem sem helyes a verés, és nem is gyakran fordul elő, de vannak olyan helyzetek, ahol a szüleim nem tudnak mást csinálni, legalább 100x rászólnak előtte. Így is sokkal elnézőbbek vele, mint ahogy azt itt bárki el tudja képzelni.

2021. dec. 26. 17:27
 46/73 anonim ***** válasza:
83%

35. válaszomban írtam a segítő szervezetekhez fordulást, nem volt rá reakció a kérdező részéről, ellenben a verés jogosságát "alátámasztani" igen: "szerinted mit kéne csinálniuk, ha..."...

Fura...

2021. dec. 26. 17:28
 47/73 anonim ***** válasza:
98%
Kicsiként fejlesztésre kellett volna vinni. Ismerősöm nem vitte, aztán nagy nehezen belement. Kiderült javulhatott volna az állapota ha időben viszik, mármint az emberi kapcsolatokat illeti.
 48/73 A kérdező kommentje:
Rengeteg szakembert felkerestek már egyébként ,de nem sokat tudtak segíteni.
 49/73 anonim ***** válasza:
98%

Segítő szervezetekkel alapítványokkal, hozzátartozói csoportokkal mi a helyzet arra is reagálsz vagy arra nem akarsz reagálni?

Hátha tudnának segíteni hogy fejlődjön.

2021. dec. 26. 17:29
 50/73 A kérdező kommentje:

De a szüleim hozzáállásával is baj van, mert normálisként akarják kezelni és sztem nem fogadják meg a szakemberek tanácsait se, vagy csak ami nekik tetszik. Intézetbe lehetne vinni, ahol fejlesztik, de szüleim ezt nem teszik.

Normális emberek közé erőltetik folyamatosan, de egyre kevesebb közösséget találnak,aki befogadná.

2021. dec. 26. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!