Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet azzal kezdeni, ha...

Mit lehet azzal kezdeni, ha egyik tesóm hazajön meglátogatni minket, akkor az autista testvérem elkezdi hajtogatni, hogy menjen el?

Figyelt kérdés
Nincs értelme annak amit mond, de ilyen paneleket hajtogat, és ha másik tesóm beteszi a lábát, akkor elkezdi mondani, hogy menjen el, meg percenként kérdezgeti anyámat, hogy mikor fog elmenni. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy már a szüleim is azt mondják ilyenkor, hogy menjen el. Borzasztó érzés ezzel szembesülni, mert ezzel a tesómmal vagyok jóban és vele tudom jól érezni magam ha nagyritkán meglátogat minket. Amúgy is elég rossz hangulatban van, és akkor karácsonykor most maradt egy éjszakára, de már másnap reggel mondták neki szüleim, hogy jobb ha elmegy. Nem bírta tovább annyira kiborult, hogy megráncigálta az autista tesóm haját, aztán elviharzott. Nekem aztán elmondta telefonon,hogy bűntudata van miatta, de már nem bírta tovább elviselni, hogy úgy kezelik, mint egy nem szívesen látott vendéget, pedig semmi rosszat nem tett. Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget. Ha ő nincs itt, akkor engem is szívat meg provokál ilyen értelmetlen hülyeségekkel. Szüleim meg mindig neki adnak igazat, mert hogy ő a beteg és jaj szegény, de ezt már nem lehet bírni, hogy mi 'normálisak' ennyire háttérbe vagyunk szorítva az autista miatt.
2021. dec. 26. 11:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
89%

4-es szerintem a cél nem az autista nyugalma hanem a család boldogsága... Amihez mindenkinek bele kell adnia valamit. Az autistanak is. Vannak módszerek arra, hogy az autistakat megtanitsak az elvárt viselkedesformakra. Persze ez nagyon nagyon hálátlan és hosszú, nehéz feladat. Nyilván az erőszak nem használt ennek, de amíg élünk küzdhetünk, mi másért mint egy szeretetteljes csaladdert?

Azért ha már egy ünnep erejéig sem lehet összeülni a családnak akkor nagy baj van!!!

2021. dec. 26. 11:47
 12/73 anonim ***** válasza:
21%

"Az autista tesóm teljesen ésszerűtlen paneleket ismételget"

Mivel autista....

Találkozzatok máshol, vagy az autista tesót vigye el vagy kösse le addig valaki más.

2021. dec. 26. 11:49
 13/73 A kérdező kommentje:
Párszor már próbáltuk elszeparálni, de anyámnak bűntudata van, és mindig inkább az autistát választja, hogy hozzá kelljen alkalmazkodni mindenkinek. Egyébként szüleim is megverik az autista tesómat néha, ha már nem bírják tovább, náluk is be tud telni a pohár, de tényleg elviselhetetlen a tesóm, és folyamatosan ingereli az egész családot, tényleg mindneki idegbeteg már, és a szüleim házassága és katasztrófa már emiatt.
2021. dec. 26. 11:51
 14/73 anonim ***** válasza:
17%
13, katasztrófa...
2021. dec. 26. 11:53
 15/73 anonim ***** válasza:
17%
Nyilván az autisták választja, bakker. Ti, értelmes emberek képesek vagytok kontrollálni magatokat. Az autista nem.
2021. dec. 26. 11:55
 16/73 anonim ***** válasza:
92%
Hány évesek vagytok kérdező? Már nagykorúak?
2021. dec. 26. 11:56
 17/73 A kérdező kommentje:
Nem csodálom, h másik tesóm amint tehette elköltözött, én is ezt tervezem mielőbb, csak mindketten depressziósok vagyunk és tele vagyunk kisebbségi komplexussal, mert alá vagyunk rendelve az autista hülyeségeinek és nincs egy meleg családi háttér, amire érzelmileg lehetne támaszkodni.
2021. dec. 26. 11:56
 18/73 A kérdező kommentje:
Azzal, hogy az autistát helyezik előtérbe, minket is megnyomorítanak.
2021. dec. 26. 11:58
 19/73 anonim ***** válasza:
89%
15, de rohadt jó... Amikor az autista 390-edjére küld el a pics@ba, akkor kezd betelni a pohár, hiába vagyok értelmes, bucira verném a hülye fejét. Komolyan szerinted ez a normális, hogy egy fogyatékos tönkrevág egy egész családot, mert jaj szegény, nem tehet róla? Te bírod Teréz anyaként, Buddhaként a szidalmazásokat? Azért az emberek 90%-a nem ilyen.
2021. dec. 26. 11:59
 20/73 anonim ***** válasza:
18%

Szóval, a szüleid az ostobák itt (meg a jelek szerint a család), akik képtelenek felfogni, hogy az autista beteg.

Kb mintha egy kerekesszékessel veszekednétek, hogy miért nem jár..

2021. dec. 26. 12:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!