Most én vagyok a rossz, mert a 9 éves húgom el van kényeztetve?
Amióta ideköltöztünk külföldre először elmentünk moziba. Szuper film volt és tök jól megértettem amit beszélnek. Mindegy a lényeg hogy anya út közben haza azt mondta hogy elmegyünk még bevásárolni akkor elkezdett nyafogni a húgom hogy pislnie kell nagyon de amúgy meg mozi után nem ment el. Mondjuk igazából nekem sem volt kedvem menni vásárlásba úgyhogy anya mondta hogy menjünk fel és ő majd elintézi a vásárlást.
Szóval felmentünk és bementem a szobámba nézni a sorimat a húgom meg bejött hogy nem tudja levenni az overálját mert beakadt és kérte hogy segítsek én meg mondtam hogy nem és kizavartam őt a szobámból mert ráadásul pont egy izgi résznél jött be.
Anya hazaért egy óra múlva és nagyon leszidott engem én meg mondtam neki hogy szerintem meg végre megtanulja a húgom hogy indulás előtt pisiljen és már idős hogy segítséget kérjen. Ha majd jövőre egyedül hazajön a suliból becsenget a szomszédhoz hogy segítsen levetkőzni a pisiléshez? Ne már! Meg a suliban is eljátszaná ezt? Mindenki kiröhögné. Anya meg ilyet szól hogy akkor menjek bepakolni a mosógépet meg teregessek ki.
Szóval el van kényeztetve a húgom és én vagyok a rossz mert én nem kényeztetem e úgy mint anya?
Eszembe jutott egy történet, ami bizonyítja, hogy egy kor alatt nem minden gyerek látja reálisan a dolgokat.
Amikor 12-13 évesek voltunk, az egyik barátnőmet elvitte a családja nyaralni és vittek engem is.
Egy olyan helyen szálltunk meg, ahol volt medence. Egyszer a szülők elmentek a boltba és ránk bízták a barátnőm 5-6 éves húgát.
Kint játszottunk a medence mellett és a barátnőmnek egy animéval kapcsolatos játéka beleesett a vízbe. (meg nem mondom mi volt az - egy korongszerű műanyag dolog amire egy figurát nyomtattak, de arra sem emlékszem, mit ábrázolt).
A barátnőm tudott úszni, de inkább a kistestvérét (aki nem tudott úszni) lógatta bele a vízbe, mert arra gondolt, ha a tesója csapkod a lábával, a játéka fellebeg a víz felszínére és könnyedén kiszedjük.
Amikor megérkeztek a szülők, annyit láttak, hogy a kislány fürdőruhában lóg bele a medencébe, a nővére felöltözve tartja én meg állok és nézem őket. Azonnal kiszedték a kislányt a vízből, a barátnőmet meg leteremtették, hozzám is volt 1-2 keresetlen szavuk, megjegyzem, jogosan, elvégre, ha a barátnőm véletlenül elengedi a húgát, bele is fulladhatott volna a vízbe.
A barátnőm fel volt háborodva. Nem értette, miért szidták le, miért nem értették meg, hogy neki fontos az a játék. Ezért nagyon szidta nekem a szüleit. Az anyukája bejött hozzánk később és elmagyarázta, hogy bár a játék értékes, de egy testvér ezerszer értékesebb. Ezután kiment és a barátnőm a háta mögött beintett neki. Kamaszkoromban sokszor lettem mérges a szüleimre, de sosem fajult odáig a dühöm, hogy a középsőujjamat felmutassam. A lány nem így állt hozzá és akármit mondhattak a szülei, ő nem fogadta el az álláspontjukat, hiszen "a játéka értékes volt és ő csak ki akarta szedni a medencéből".
Ez is egy hasonló szituáció, amit felvázol a kérdező. Adott egy kamasz, akinek van egy véleménye és, mivel a lázadó, dackorszakát éli, nem fogadja el, ha másnak ellenkező véleménye van - magát a tényt sem tudja elfogadni, hogy nincs igaza.
Én azt veszem le, hogy nem a "sori" miatt, hiszen nem arra panaszkodott az anyukájának (és nekünk), hogy meg kellett állítani a "sorit", amikor Eszmeráldá meg Miguelll épp csókolóztak, hanem, hogy a testvére nem pisilt indulás előtt meg egy 9 éves gyereknek illene tudnia egyedül letolni a nadrágját, még abban az esetben is, ha beakadt neki a cipzárja.
Majd ha a kérdező egy kor felett lesz vagy úgy felfázik, hogy amint a wc elé lép már be is kezd folyni neki és tényleg hatalmas erőfeszítéseket kell tennie, hogy ez ne történjen meg, hogy kibírja, amíg kiszabadul a ruhából - akkor majd eszébe jut ez az eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!