Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van még valaki akinek ilyen a...

Van még valaki akinek ilyen a testvérével a kapcsolata? Ti rossz kapcsolat esetén mit tesztek ha keres titeket?

Figyelt kérdés

A testvéremmel szörnyű a kapcsolatom. Szerintem kezdjük kicsi korunktól fogva.

3 évvel idősebb nálam. Én lány (nő már), ő pedig fiú(férfi)

Kicsiként is folyton vert, megszégyenített, ha játszottunk akkor mindig kitalált valami erőszakos játékot és húzott-vonott, ütött-vágott. Nagyobb koromban ugyanúgy vert, de akkor már a verbális bántalmazást is alkalmazta. Buta vagy, csúnya vagy, szerencsétlen vagy. És hát el is hittem. Mindenkit ellenem uszított, a kortársaimat is. Így egy általa önbizalomhiányos és kirekesztett kamaszként eléggé félrecsúszott az életem. Nem jártam évekig se iskolába, se dolgozni, se ki a házból. Ha utcára kellett lépnem összeestem. Igen, pszichés beteg voltam, de 100%, hogy ő okozta ezt.

Így a 25 évet elhagyva kezdem összekaparni magam a poraimból.

A testvérem ráaadásul nárcisztikus. Mindig elintézi, hogy mások szemében ő legyen a szent, én pedig egy senki. Kihasznál, majd kiforgatja a szavaimat. És még el is hiteti velem, hogy én vagyok a rossz. Most már azért tudom kontrollálni ezeket a dolgokat, mert igazából ő az aki beteg és utálatos.

Nem nagyon beszélünk már, de előbb utóbb mindig felkeres. Olyankor azzal fenyeget, hogy ezt meg azt tesz ha nem segítek neki bizonyos dolgokban.

Meg folyton kibeszél. Anno egy munkahelyről is kifúrt. Hülyeségeket terjeszt rólam.

2021. nov. 27. 21:18
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Es te egy ilyen sz@ralakkal tartod a kapcsolatot? Tiltsd le es kerulj vele minden lehetseges talalkozast! 25 eves vagy bakker!!!

Ha fenyeget, akkor kozold vele, hogy feljelented.

2021. nov. 27. 21:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

A nővéremnek nem tetszett anno a barátom, aki ma már a férjem. Oda állt elé, és egy szó nélkül pofon vágott engem is meg a férjemet is. Őrülten féltékeny mindenre és mindenkire. Vettek egy autót, pár hónapra rá mi is, és őrjöngött, mert szerinte a miénk sokkal jobb. Az esküvőre se hívtam meg. Nem tudja a telefonszámom, és ma már egy városba se élünk. Ha pedig megjelenne az ajtómba egy szó nélkül rávágnám. És ha folyamatosan jönne nem félnék rendőrt hívni rá. Gyerekeim vannak egy ilyen nárcisztikus pszichopata jellem, nem kell az életembe. Végül börtön őr lett, és mindig azzal dicsekedett, hogy mennyi hatalma van odabent a börtönbe, és miket csinál a rabokkal. Nekem a gyomrom felfordul tőle. Egyik testvérem se ilyen, de neki fejbe valami nagyon nincs rendbe.

Neked is ezt javaslom, hogy cseréld le a számod, és azt se tudja meg hol laksz. Az ilyen mérgező emberektől meg kell szabadulni, hiába családtag.

2021. nov. 27. 21:26
 3/15 A kérdező kommentje:

Sajnos tudja hol lakok, mert otthon lakok. Nekem is van egy kisfiam, őt is mindig kritizálja. (16 hós baba)

Az én testvérem is mindig olyanokat mond, hogy ezt-meg azt hogyafojtaná meg, meg aki egy rossz szót szól rá annak már rohadjon ki a szíve..stb. Meg néha totálisan bedilizik és őrjöng. Hétvégente jön haza, de akkor én mindig elmegyek valahova a kisfiammal. Viszont ettől még elér simán. (Nem vagyunk romák, hiába hangzik romásan, ezt csak gondoltam közlöm)

2021. nov. 27. 21:31
 4/15 anonim ***** válasza:
97%
Párod, férjed?
2021. nov. 27. 21:34
 5/15 A kérdező kommentje:

Nincs. Ha lenne már nem élnék otthon.

Másik az, hogy a szüleim szerint teljesen rendben van a testvérem viselkedése. Neki még lakást is vettek mikor 23 éves volt, hogy ne legyünk egyútt és ne hallják az ordibálást.

Nem is tudom miért pont neki vettek, raaadásul hétvégén vagy vasárnap vagy szombaton mindig idedugja a képét.

2021. nov. 27. 21:36
 6/15 anonim ***** válasza:
79%
Nem kell kommunikálnod vele. Be se engedd, különben disznóságokat fog csinálni a gyerekeddel is, ha kapcsolatban maradsz vele. Veri az ajtót? Kihívod a rendőrséget, hogy a bántalmazó testvéred megint meg akar verni. Távolságtartási végzést kérhetsz ellene. Ha nem dobod ki az életedből, a gyerekedet ugyanolyan rettegésnek teszed ki. Gyáva vagy, gyógyulj ki ebből legalább a gyermeked védelmében.
2021. nov. 27. 21:59
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, értem, egyedül maradtál a kisbabával, és a szüleidre szorulsz, ők meg engedik, hogy bántson a fivéred. Így nem fog menni. Így csak tűrhetsz, sajnálom. A szüleidé minden jog házon belül, te helyettük nem dobhatod ki.
2021. nov. 27. 22:00
 8/15 anonim ***** válasza:
22%

Anyádék házában laksz, akkor dugja oda a gyerekük a képét, mikor a te szüleid megengedik ezt neki.

Ha oda megy hozzátok, nem kell vele beszélni. Bemész a gyerekkel a szobátokba és kész.

Mondanám, de akkor meg az lesz a válaszod, hogy nem akarod, hogy anyádék kirakjanak a gyerekkel.

Elbaxott a helyzeted, mi semmit nem tudunk ebben segíteni. Az egyetlen dolog amit tehetsz, hogy elmész dolgozni egy nagyobb gyárba, ahol sokan dolgoznak és senkit nem érdekelsz, majd elmész albérletbe és soha többet nem nyitsz nekik ajtót. De amíg a gyerek nem lép bölcsis korba, hogy beadd, vagy oviba, addig ez ki van lőve gondolom, anyádékra nem hagyod a gyereket.

2021. nov. 27. 22:01
 9/15 A kérdező kommentje:

“Ha oda megy hozzátok, nem kell vele beszélni. Bemész a gyerekkel a szobátokba és kész.

Mondanám, de akkor meg az lesz a válaszod, hogy nem akarod, hogy anyádék kirakjanak a gyerekkel.”

Nem ez a válaszom. Írtam is, hogy ilyenkor általában elmegyek otthonról a kisfiammal együtt. Vagy ha itthon talál, akkor elvonulok.

Dolgozok már újra, de még szeretnék egy picit gyüjteni.

2021. nov. 27. 22:11
 10/15 A kérdező kommentje:
Amúgy nem gyárban dolgozok, műkörmös vagyok. Nem keresek olyan rosszul, szerintem gyárban sem kapnék többet.
2021. nov. 27. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!