Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Van itt olyan, akinek nagyon...

Van itt olyan, akinek nagyon rossz lett a testvérével a kapcsolata és a szülei csak őt hibáztatták?

Figyelt kérdés

Nálunk ez van, bár csak anyukánk él már. Én sem voltam mindig jó testvér, de sokáig kellett tűrnöm a szemétségeit. Sajnos nem kis szemétségekről van szó, hanem megkárosított, lopott tőlem, anyám életét is tönkretette jó ideig, pedig az ő házában lakik és az ő pénzét költi. Ennek ellenére úgy viselkedik, mintha valami keményen dolgozó férfi lenne.

Rengeteget szorongtam miatta, hogy mi lesz a következő húzása. Anyum mégis mindent megbocsájt neki. Én sajnos már nem tudok.

És anyum szerint én vagyok a rossz testvér, mert mások mindent elnéznek a testvérüknek. Tudom sokan tényleg mindent megtesznek testvérükért akármilyen a viszony.

2019. júl. 31. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne érdekeljen, hogy anyud mit gondol rólad, vagy róla. Kezdj külön életet a testvéred nélkül, nem kötelező szeretned, csak mert egy méhben voltatok. Az, hogy anyud megbocsát neki az az ő dolga. Ő ilyen ember, az anyai szív is valószínűleg erősebben dominál nála, mint az esze. Engedd el őket nyugodtan, és éld a saját életedet!
2019. júl. 31. 18:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, én is így érzem. Sajnálom ezt az egészet úgy ahogy van. Ő fel sem fogta mit okozott nekünk lelkileg-anyagilag. Nem érdekelte.
2019. júl. 31. 18:26
 3/9 anonim ***** válasza:
18%
Szokott körök.. A fiúgyerek akkor is jó ha a fejére sza.rik...
2019. júl. 31. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
32%
A dolgozó férfi azért utal a nemére.. De tény hogy a kérdező nemét valóban nem tudom. Viszont a fogd be a szád és tűrj el mindent tipikusan a nőkkel szemben támasztott elvárás.
2019. júl. 31. 19:48
 5/9 zsofimágus válasza:
100%
Én is így vagyok, csak hozzád képest enyhébb helyzetben. A nővérem nyolc évvel idősebb, és hiába vagyok én is nagykorú, ő ugyanúgy utasítgat, mint ahogy ovis koromban is csinálta, ha ketten maradtunk a házban. Szóval konkrétan csináljam az egész háztartást, amíg ő fekszik. Persze már ezt nem hagyom szó nélkül, ami miatt nagyon sokat veszekszünk, és van, hogy hetekig nem is köszönünk egymásnak apróságok miatt, pedig közös szobánk van. És persze anyu mindig érezteti velem, hogy én egy véletlen gyerek vagyok, és a nővérem mellett áll ki, én meg kapom a pofonokat, ha valami rosszat merek a tesómról mondani.
2019. júl. 31. 23:07
 6/9 A kérdező kommentje:

Kicsit megkésve, de köszönöm a válaszokat.

69% Igen, én vagyok a nő ő a férfi. Nem értem miért pontoztak le így. Már gyerekkorától kezdve nem szabadott rászólnom, tűrnöm kellett, hogy tönkreteszi, elveszi a dolgaimat. Mai napig hasonló felfogással kezeli anyám.

Zsófimágus sajnálom, közös szobában lenni sem lehet álom.

2019. aug. 4. 12:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nincs mit tenni kérdező, ez a nemednek szól. A testvéred akkor is jó lesz neki ha szétveri a fejét, te sikeres emberként se leszel semmi csak mert nem férfi vagy. El kell engedni, rájönni hogy anyád véleménye értéktelen az ostoba látásmódja miatt.
2019. aug. 4. 13:14
 8/9 A kérdező kommentje:
Kösz, amúgy anya velem is gondoskodó, ha a vendége vagyok, de testvéremmel teljesen más. Nekem simán felhoz 15 évvel ezelőtti dolgokat, miközben testvéremmel meg "jaj az régen volt". :D Ha én élnék nála úgy mint testvérem 100% minden napos lenne a "kezdjél már magaddal valamit" és a veszekedés.
2019. aug. 4. 17:17
 9/9 anonim ***** válasza:
ismerős. Anyám a mai napig felkel hajnalban-pedig nyugdíjas-hogy kinyissa az ajtót mire megjön az öcsém a munkából. Velem ezt egyszer se teszi meg. Mire jön\megy az öcsém dolgozni, mindig friss kaja kell hogy legyen. Ha én esek haza fáradtan, éhesen, sokszor az a válasz hogy ja, az öcséd este hétre jön, akkorra kell ennivaló. Nem mintha nem látnám el magam, csak durván érzem hogy mennyire más neki a fia.
2019. aug. 4. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!