Rossz vagyok, amiért nem adom öcsémnek a használt autóm?
30éves vagyok, az öcsem 7évvel fiatalabb nálam. Gyerekkorunkban ő kevés új holmit kapott a szüleinktől, rendszerint tőlem örökölt mindent, ruhát, játékot, telefont, számítógépet stb.
Jó a kapcsolatunk, és mivel jobban is keresek nála, éz a szokás felnőtt korunkban is megmaradt. Ha lecseréltem valamit, akkor a régit mindig tesómnak ajándékoztam, hűtő, tv, laptop, szóval mindent ami még használható. Nemrég új autót vettem, a régit odaadtam öcsémnek, de csak kölcsön, hogy addig használhatja amíg sikerül eladnom.
Konkrétan nem mondta, de látom rajta, hogy azóta megsértődött amiért el akarom adni, ahelyett, hogy neki adnám.
Nem mindegy, mekkora értékről van szó.
Meg az sem, te mennyire vagy jó anyagi helyzetben, az sem, hogy neki mekkora (valódi) szüksége van az autóra (vagy "csak" a kényelmét szolgálja).
Nem mindegy a kapcsolatotok
Stb.
Szóval lehet akár igaza is, hogy beleférne, hogy odaadd (vagy tényleg kedvezményesen eladd) neki. Valószínűbb, hogy ez már túl nagy "ajándék" lenne.
De egy 30-50%-os "valódi" kedvezményben talán lehetne gondolkodni.
#1 tipikus, semmi sem elég mentalitás, még a kérdező a gáz, amiért számít neki egy jelentős összeg
nem vagy rossz, a tesód örülhetne minden eddiginek, azokra se kellett költenie, már összespórolhatott volba egy kocsira
Na már megint egy nő kavarja a szrt...
Csak sikerül összeugrasztani Téged, meg az öcsédet.
Add el neki részletre, vagy jelentősen árcsökkentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!