Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rossz vagyok, amiért nem adom...

Rossz vagyok, amiért nem adom öcsémnek a használt autóm?

Figyelt kérdés

30éves vagyok, az öcsem 7évvel fiatalabb nálam. Gyerekkorunkban ő kevés új holmit kapott a szüleinktől, rendszerint tőlem örökölt mindent, ruhát, játékot, telefont, számítógépet stb.

Jó a kapcsolatunk, és mivel jobban is keresek nála, éz a szokás felnőtt korunkban is megmaradt. Ha lecseréltem valamit, akkor a régit mindig tesómnak ajándékoztam, hűtő, tv, laptop, szóval mindent ami még használható. Nemrég új autót vettem, a régit odaadtam öcsémnek, de csak kölcsön, hogy addig használhatja amíg sikerül eladnom.

Konkrétan nem mondta, de látom rajta, hogy azóta megsértődött amiért el akarom adni, ahelyett, hogy neki adnám.

2021. szept. 19. 10:10
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
9%
Istenem , mindig ez a r.hadt pénz szakit szét családokat..... Nem vagy rossz kérdző, de mind1,hogy egy laptop vagy használt autó ha megteheted add neki, ha hiányzik az a pénz ne is add kölcsön sem. Fordulhat a kocka lehet a jövőben te szorulsz a segitségére, és nem szerencsés ha ugy kérsz tőle, hogy tüske van bennetek egymás iránt. Meg kérdés, hogy segitett e amiben tudott eddig. A barátnő meg addig amig nem a feleséged , addig a saját családja anyagi dolgaival foglalkozzon.
2021. szept. 19. 10:48
 12/28 anonim ***** válasza:
89%
A barátnő a saját ÉLETÜK építésével foglalkozik. És lehet hogy ocsmány dolog, de én nem kezdenék olyan férfival akinek kifolyik a pénz a kezéből, mert nekem a család gyerekeket is jelent. És egy gyereknek biztonság kell, amit egy kihasználható, manipulálható apa nem adhat meg. Tök jó hogy szereti a testvérét, de ne a saját és a családja kárára legyen már jófej. Mert az borítékolható hogy csak adni és adni fog, de visszakapni soha.
2021. szept. 19. 10:53
 13/28 A kérdező kommentje:

#8 a menyasszonyom nem kavar semmit, egyetértek vele, ugyanis fordított esetben nekem sem tetszene, ha pénzünket a családjának ajándékozná.

#9 nem magyarázkodtam öcsémnek, ugyanis nyíltan ő sem mondta, hogy csalódott, csak látom rajta, mert ismerem.

Az az igazság, hogy gyerekkorunkban én jóval több anyagi támogatást kaptam mint öcsém. Csak a tanulmányaim komoly költség volt, magánórák, egyetem stb.

Persze mindezt ő is kaphatta volna, de nem érdekelte az iskola, 20évesen érettségizett és nem tanult tovább.

Érzem, hogy ez valahogy nem igazságos és felnőttként próbáltam visszadni azt neki amivel én többet kaptam.

Például négy éve nyaralni is meghívtam horvátországba 2hétre, és rendszeresen adtam neki kisebb összegeket szórakozni.

Mostanra úgy gondolom, hogy ideje lenne ezt a pénzt a saját családom számára félretenni.

2021. szept. 19. 10:56
 14/28 anonim válasza:
91%
Túlságosan elkènyeztetted, ès màr ezek az elvàràsai..
2021. szept. 19. 11:07
 15/28 anonim ***** válasza:
62%

8

Miért is? :D

Attól mert rokon, kapjon meg mident olcsóbban, vagy ingyen?

Amikor azért már egy ember a verejtékével megdolgozott?

Igazán idióta családmániások vannak itt. Tudod a jövőbeli feleség, és majd a gyerekek fontosabbak egy ember életében, mint a testvérei, szülei akár, hogyha baj van.

És bizony az a 700 ezer jól jönne a kérdezőnek, hogy ideálisan sikerüljön a kövi 1-2 évük.

A tesónak meg nem az a baja, hogy nem kapja meg hitelre, hanem hogy egyáltalán egy garast is fizetnie kell érte. Ha az én testvérem ilyen pofátlan kis keci lenne, többet nem állnék vele szóba. Én akármit vettem a testvéremtől, fizettem érte. Pont ugyanannyit, amennyiért ő elakarta azt adni egy idegennek. :)

2021. szept. 19. 11:19
 16/28 anonim ***** válasza:
96%

"Persze mindezt ő is kaphatta volna, de nem érdekelte az iskola, 20évesen érettségizett és nem tanult tovább.

Érzem, hogy ez valahogy nem igazságos és felnőttként próbáltam visszadni azt neki amivel én többet kaptam."

De igen, igazságos. Ő döntött úgy, hogy nem tanul tovább. Mehetett volna közeli egyetemre, dolgozhatott volna mellette, van államilag támogatott szak, és diákhitel is. Nem kell mindent magadra vállalnodm, meg a szüleitekre kenni.

A testvéred a saját életéért felelős.

2021. szept. 19. 11:21
 17/28 anonim ***** válasza:
47%

igy megtehetném, hogy a tesomnak adjam akkor neki adnam.

az összes 1 ill 1,5 éves mobilom nala kötött ki kivéve egyet mert az annyira rossz valasztas volt, hogy inkabb eladtam.

mivel neked is lehet szükséged fuvarra úgy, hogy nem lesz otthon az új kocsi, vagy baleset esetén, akármi közbejöhet, és akkor szamithatsz rá, hogy segit rajtad, mégis egyszerűbb eljutnia autoval.

pld nálunk is 2 autó van es egyiket sem adjuk el mert mar igen jol jött, hogy egymason tudtunk segiteni.

ha nem élet halál kérdése az a pénz akkor neki adnám.

2021. szept. 19. 11:34
 18/28 anonim ***** válasza:
90%
Tesódnak ideje lenne felnőni, nem csak mindig várni a sült galambot. Add csak el az autódat, a tiéd. Azért ez nem kicsi összeg.
2021. szept. 19. 11:36
 19/28 anonim ***** válasza:
87%
Tied, kedves vagy vele, add el.
2021. szept. 19. 11:38
 20/28 anonim ***** válasza:
4%
Az már rég rossz ha az a 6-700 ezer bármit is befolyásol. Neked a szüleid kinyalták a s-egged egész életedben, öcsike meg már úgyis megszokta a sz-rt maradjon is így? Ilyen mentalitással inkább ne vállalj saját családot.
2021. szept. 19. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!