Rossz vagyok, amiért nem adom öcsémnek a használt autóm?
30éves vagyok, az öcsem 7évvel fiatalabb nálam. Gyerekkorunkban ő kevés új holmit kapott a szüleinktől, rendszerint tőlem örökölt mindent, ruhát, játékot, telefont, számítógépet stb.
Jó a kapcsolatunk, és mivel jobban is keresek nála, éz a szokás felnőtt korunkban is megmaradt. Ha lecseréltem valamit, akkor a régit mindig tesómnak ajándékoztam, hűtő, tv, laptop, szóval mindent ami még használható. Nemrég új autót vettem, a régit odaadtam öcsémnek, de csak kölcsön, hogy addig használhatja amíg sikerül eladnom.
Konkrétan nem mondta, de látom rajta, hogy azóta megsértődött amiért el akarom adni, ahelyett, hogy neki adnám.
Barátom családjában szokás ez a kölcsön adogatás. Nagyon szép rendszernek tűnt, amíg a barátom vissza nem kérte valamijét, amire szüksége volt, erre a testvére elkezdte sorolni, hogy ő mit kér vissza. De nem szükségből, Csak mert nem tetszett neki, hogy azaz egy dolog vissza lett kérve tőle. Máris nem olyan tiszta.
Na mindegy, vissza lett adva minden. Ha kéri, kéri.
Viszont pont most kezdett el gyűjteni bizonyos könyveket, én meg hirdetem őket, eladok amit csak tudok. Nem állunk valami jól anyagilag. Ő ingyen kérte, mert család...:)
Ha nem számítana a pénz, szívesen odaadom családtagnak, ismerősnek, ha tudom, hogy örül neki. De most számít, így nem csinálok ebből lelkiismereti kérdést.
Aki meg azt írta, hogy gondolj bele, később lehet, hogy szükséges lesz a segítségére.. Hát ha nem számíthatsz a segítségére, mert nem adod ingyen az autót... Vicc.
"nem magyarázkodtam öcsémnek, ugyanis nyíltan ő sem mondta, hogy csalódott, csak látom rajta, mert ismerem" - pedig kellene. Mármint nem "magyarázkodni", hanem kommunikálni.
Mert ugye megszokta, hogy komoly dolgokat kap tőled. Ha ez nem is elvárás a részéről, ne csodálkozz, ha most nem érti, mi van. (Hiszen az esküvő, a gyerek is csak "tervben" van még, ezért nem biztos, hogy leesik neki az összefüggés.)
Simán lehet, hogy ha elmondod, akkor megérti és kész.
Figyelj, nekem baromi jó a kapcsolatom az öcsémmel (a férjemnek is) és a feleségével is. Rendszeresen adunk egymásnak olyat, amire már nincs szükségünk. Kocsit is szoktunk kölcsönadni egymásnak.
Adtunk már mi is okosórát, notebookot, a tesómék is adtak kertibútorokat, sütögetőt stb.
Nem vagyunk irigyek. Ellenben egy 1 milliós autót pl nem adnék oda és ők se nekünk, de egyikünk sem várná el. Ha el is kérném az autót és meg akarnám tartani, akkor maximum részletekben kifizetném nekik akkor is, ha tiltakoznak ellene.
Van egy határ és hiába élünk átlag felett mindannyian, nem milliomosok vagyunk, szóval nem várunk el olyat a másiktól, amit mi sem tudnánk teljesíteni.
Amit a tesód csinál az pofátlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!