Most én vagyok a rossz, mert a 9 éves húgom el van kényeztetve?
Amióta ideköltöztünk külföldre először elmentünk moziba. Szuper film volt és tök jól megértettem amit beszélnek. Mindegy a lényeg hogy anya út közben haza azt mondta hogy elmegyünk még bevásárolni akkor elkezdett nyafogni a húgom hogy pislnie kell nagyon de amúgy meg mozi után nem ment el. Mondjuk igazából nekem sem volt kedvem menni vásárlásba úgyhogy anya mondta hogy menjünk fel és ő majd elintézi a vásárlást.
Szóval felmentünk és bementem a szobámba nézni a sorimat a húgom meg bejött hogy nem tudja levenni az overálját mert beakadt és kérte hogy segítsek én meg mondtam hogy nem és kizavartam őt a szobámból mert ráadásul pont egy izgi résznél jött be.
Anya hazaért egy óra múlva és nagyon leszidott engem én meg mondtam neki hogy szerintem meg végre megtanulja a húgom hogy indulás előtt pisiljen és már idős hogy segítséget kérjen. Ha majd jövőre egyedül hazajön a suliból becsenget a szomszédhoz hogy segítsen levetkőzni a pisiléshez? Ne már! Meg a suliban is eljátszaná ezt? Mindenki kiröhögné. Anya meg ilyet szól hogy akkor menjek bepakolni a mosógépet meg teregessek ki.
Szóval el van kényeztetve a húgom és én vagyok a rossz mert én nem kényeztetem e úgy mint anya?
Igen, segítened kellett volna, bunkóság volt elhajtanod, és jogos, hogy emiatt neked kellett mosnod. Legközelebb, ha valaki segítségre szorul, segíts neki.
De azért tényleg álljon már meg a menet... A kérdező egy 13-17 éves kamasz lehet. Felnőtt emberek mégis hogy beszélhetnek így egy gyerekkel, ráadásul pont abban a témában kioktatva, hogy hogyan ne legyen bunkó? Szinte minden kamasznak van olyan időszaka, amikor undok, önző, és nehezen elviselhető. És ezt aztán szinte mindenki kinövi és normális felnőtt lesz. Oké, a kérdezőnek el kell gondolkodnia a viselkedésén, és fejlődnie, de előtte ott is van az út, ki fog kupálódni. De aki itt egy tizenéves lánynak azt írja, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik, vagy ő lehet az anyja legnagyobb kudarca, az helyesnek gondolja a saját viselkedését? (Felteszem) felnőtt létére?
Van az a szituáció, amikor valakinek annyira kell pisilnie, hogy már nem tudja sokáig visszatartani és elkezd befolyni neki. Főleg, amikor hazaér az ember, erősebbek az ingerek és onnantól, hogy átlépi a bejárati ajtó küszöbét odáig, hogy leül a wc-re nagy erőfeszítéseket tesz, kell minden ereje és figyelme.
Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy amikor már borzasztóan kell pisilned, nincs kapacitásod arra, hogy megállj bíbelődni, rájönni, hogy hogyan hámozd ki magad a nadrágodból.
Nem ellened tette. Ez nem ellened szólt. Ő gyorsan megpróbált kiszabadulni a ruháiból, sikertelenül, te sem segítettél neki, eddig bírta, utána befolyt neki. Nyugalmi állapotban már könnyebben levette a ruháit.
De hasonló eset akármilyen szituációban megtörténhet. Ha például rohanok el otthonról, hót ziher, hogy mindent elejtek, felborítok, semmit nem találok, etc., pedig alapjáraton összeszedett vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!