Hogy kezeljem a férjem tesóját- sógornőmet? Amikor jön hozzánk és felmegy a régi szobájába mindig lenyúlja valaminket. A kistáskákról veszem észre , mert amikor kimegy az ajtón a cuccait az én taskaimba pakolja és úgy megy el tőlünk.
Más gond nincs vele hisz szereti a pici fiunkat is, csak az a baj hogy amikor viszi el a cuccait az én taskáimba pakolászik.
Bevásárló jó minőségű táskára gondolok.
Utólag a sporttáskámat nyúlta le ( rég nem használtam , lehet gondolta már nem kell)
De még kitudja miket visz el, amiket ugye nem látunk vagy nem veszünk észre.
A cuccait félig ott hagyta a szobába- mert a barátjához nem viheti el a könyveit és nem fér minden ruhája el a pasijánál.
Ti mit tennétek a helyembe?
"Bevásárló jó minőségű táskára gondolok."
Mi a fene az a bevásárló táska, ha nem a reklámszatyor?
"Más gond nincs vele hisz szereti a pici fiunkat is,..."
És ki nem szar le néhány "jobb minőségű" reklámszatyrot, ha egyébként jó a viszony?
Arra nem tudsz válaszolni, hogy mit "lopott" el tőletek ezen kívül!
Nekem ez a sztori undorító és kicsinyes!
Alapvető dolog, hogy egy ilyen - mondjuk ki - családi kérdést, még ha anonim is az oldal, akkor sem egy nyilvános, évek múlva is visszakereshető internetes felületre írunk ki(ha meg nem szűnik az oldal, de miért szűnne, hisz napi többszáz, vagy akár többezer kérdés pörgeti az oldalt, hülyeség lenne megszüntetni!), hanem - HA fontos(ak) nekünk a dolog, dolgok (amik eltűntek/eltűnnek), AKKOR felvételeket készítünk (akár rejtett kamerával), hogy magunk is lássuk a dolgokat a saját szemünkkel, és ne vádaskodjunk a vakvilágba, és HA minden egyértelmű, ha 100%, hogy lopás van, akkor először leülünk és kiborítjuk a rizsát, csinálunk egy oltári nagy családi cirkuszt (kérdés: Megéri-e ez neked karácsony előtt durván 6 héttel? Börtönbe akarod a dugni? Ha az egész dolog valahogy visszájára sül el (pl. arra gondolok, hogy kiderül, hogy minden megvan, csak nem ott, ahol keresed, vagy kiderül, hogy a férjed, fiad, lányod, az ő gyerekük (unokád), vagy a férjed szülei, stb. akárki pakolta el a dolgokat máshová), akkor - megszégyenülve, megalázódva, megsemmisülve az arcpirító szégyentől - el tudsz-e bujdokolni valahova, ahol meghúzhatod magad addig, amíg a család gyűlöletcunamija elül? (szerintem karácsonyig akkor tuti, hogy nem, de én tavasz vége előtt nem is bátorkodnék még próbálkozni sem... az meg időben még olyan messze van, mint távolságban innen Kína)
Ezeket én mind-mind mérlegelném, és - minden vádaskodás előtt - kamera, kamera, kamera!(Nem kell, hogy okvetlenül be legyen kötve riasztócéghez havi fix pénzért - szerintem azért, mivel ez luxusszolgáltatás, de legalábbis nem nélkülözhetetlen szolgáltatás - nem olyan, mint a kenyér, vagy a villanyáram - ezért biztos, hogy az ilyesmi drága, ezért elég, ha TE vissza tudod nézni akkor, amikor nagyon ráérsz órákig nézni akár a semmit.)
"De még kitudja miket visz el, amiket ugye nem látunk vagy nem veszünk észre."
Hiányzik valami a táskákon kívül? Ha nem, akkor ez kicsinyes és rosszindulatú gyanúsítgatás. Ha zavar, hogy a bevásárló táskáidat elviszi, de visszakérni nem akarod őket, akkor a megmaradtakat pakold el valahová.
Ha meg ilyen Interspar-os, meg Tesco-s (mondjuk, mivel most a környezetvédelem mottója alatt gyülöletkampány indult a szatyrok ellen, hogy ne vegyenek 2 zsemlye miatt is szatyrot az emberek - ez - ha csakis a környezetvédelmet,a környezetvédelmi szempontokat nézzük- akkor végülis érthető) szövetszatyrokat visz el, amik mostanság ilyen 800-1000 Ft körül mozognak, akkor meg - ha nagyon van nektek és fáj, hogy darabja ennyibe kerül és sajnálod tőle, hogy te meg ennyit kiadsz értük és ő ezt neked nem adja vissza,csak úgy elviszi, akkor mondd meg neki, hogy ne haragudj, ezt nem adom oda, vagy mondd neki azt, hogy Móni (most írtam egy nevet), ez szövetszatyor, ennek én darabját 1000 Ft-ért veszem a Tesco-ban, nekem ez MIND kell, ha neked is kell, akkor adj annyi pénzt, amennyit szeretnél, és neked is veszek... vagy ne vidd el...!
Semmivel nem másabb ez, mint pl. az, hogy anyósomnak mániája, hogy mindig küld nekünk ezt azt (most télen pl. kocsonyát), ilyenkor alap, ha küld 5 tányért, akkor a tányért nem adta nekem, azt vissza kell adni! (Más kérdés, - és nem is tartozik ide - hogy az ő mélytányérjai nekem nem is kellenének, nem az én stílusom, túl sekélyek).
Nem hinném, hogy lopkodós a sógornőd, viszont alap dolog lenne, ha elviszi a cuccait a te bevásárló táskáidban annyit mondania: Kölcsönvettem a táskát, majd visszahozom.
Ha zavar, hogy nem szól, akkor már az ajtóban mondanám: Oké, de majd legközelebb hozd vissza. Nem olyan bonyolult ez..
Fogalmad sincs róla, hogy ellopott e valamit, mert semmi nem hiányzik de biztos valamit ellopott!
Ne magadból indulj ki, másoknak természetes, hogy NEM lopnak!
A reklámszatyraidért meg szólj, hogy kéred vissza, te kispályás!
Ilyen bevásárló táskák:
Bp-en élünk, befogadtuk a házunkba, azért lakott nálunk.
De nem ez a lényeg.
A szülői ház vidéken van.
Köszi a sok kioktatást !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!