Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Normális, hogy ennyire megvise...

Normális, hogy ennyire megviselnek ezek a régi dolgok? Hogyan tehetném túl magam rajta?

Figyelt kérdés

Kicsiként húgom mindent rám fogott.Sokszor szidtak le ok nélkül,volt hogy meg is vertek miatta.Állandóan kaptam a szart a nyakamba,én voltam az idióta otthon.Vele elkezdtek kivételezni,őt állandóan dicsérték és sosem szidták le.Sok mindent megengednek neki,amit én sosem csinálhattam.

Egy idő után már nem voltam hajlandó vele játszani,mert mindig elkezdett sírni valami miatt (nem nyert a játékban,elkezdett ütni és én visszaütöttem...stb.),emiatt is leszidtak.

Később pedig szinte teljesen elkerültem őket.Bezárkóztam a szobámba,állandóan egyedül voltam.Az utcára sem mentem ki a barátaimhoz játszani,inkább egyedül játszottam,rajzoltam,olvastam.Elkezdtem kevesebbet beszélni,már nem meséltem nekik semmit,nem mentem oda hozzájuk beszélgetni.Inkább csendben elhúzódtam és magamat szórakoztattam.

Időm nagy részét a mai napig egyedül töltöm a szobámban.Egyszerűen képtelen vagyok elfelejteni a régi sérelmeket.A mai napig emlékszem,hogy hányszor szidtak le(esetleg vertek meg)ok nélkül.Szinte gyűlölöm a testvéremet.Ha meghallom a hangját,azonnal ideges leszek,egyszerűen irritál.Egyszer annyira felidegesített (természetesen akkor is én voltam a hibás...),hogy megmondtam otthon,hogy én kifogok ugrani az ablakon.

Akár hányszor eszembe jut egy ilyen régi dolog,már folynak a könnyeim.Nagyon bánt,hogy őt jobbnak gondolják.

Normális,hogy ennyire megviselnek ezek a régi apró dolgok ? Hogyan tehetném túl magam rajta ?

16L

2018. ápr. 23. 19:29
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Miért a tesódat gyűlölöd? A húgod valószínűleg csak "árulkodós gyerek"-ként viselkedett,ilyen testvérharcok vannak szinte mindenhol.

Akiket okod lenne gyűlölni, azok a szüleidnek nem nevezhető nem mondom kik... akik gyereket vernek, ugyanazt érdemlik.

2018. ápr. 23. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:
18%

Menj el akkor pszichológushoz.

Vagy mondjuk oldd meg a problémáidat. Ahelyett, hogy a szobádban búslakodva sajnálod magad, lehetnének barátaid, akikkel szerezhetsz új élményeket. Persze ha jobb a nyavalygás, lelked rajta.

2018. ápr. 23. 19:48
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

szerintem se a hugodra kellene mergesnek lenned, hanem a szuleidre, ha mar mindenkepp kell valaki, akire haragudhatsz. szerintem ebben benne van meg egy kicsit az is, hogy csak 16 vagy, es impulzivabban eled meg a dolgokat, mert kamasz vagy eppen.

szerintem probalj meg ezeken tul lepni, es nem a regi haragodat taplalni, mert annak semmi ertelme nincs.

2018. ápr. 23. 19:58
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Mások hülyesége miatt ne magad büntesd.
2018. ápr. 23. 20:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk dettó ugyanez volt, csak én iskolában barátkoztam, de befelé forduló csendes gyerek voltam, így ők belőlük se volt valami sok.

Leköpdösött, lehülyézett, megrugdosott, én a sarokban sírtam, amiért megvertek a szülők, mert milyen példát mutatok drága hugicámnak?! De ha valamit tettem volna, akkor szíjjal hasítanak szét.

Én otthagytam őket a fenébe. Nyalják ki őt, engem meg felejtsenek el. Néha (évente 1-2x) beszélünk telefonon, akkor ott sírnak, hogy elszökik otthonról, több különböző pasija van, nem bírja befejezni az OKJ-t (8 általánosa van csak, 19 éves most), visszaszól, szemtelen, pénzt lop stb.

Mai napig nem tudják még mindig megkérdezni, hogy "veled egyébként mi van?". Nem, csak a húgom, mert végre 5 hónapja 1 OKJ-nál maradt! Úgy néz ki komoly kapcsolata lett! Stb.

Engem is irritált már a hangja is, szó szerint nem bírtam a szagát se (én valami brutális savnak éreztem), ha ő bement a szobába, akkor én kifordultam, mert ő is akkora hisztikirálynő volt, hogy 3 méterre álltunk egymástól és ordított sikítva, hogy meglöktem és beütötte a fejét!

A saját orrát a fürdőszoba tükrében addig ütötte, amíg el nem kezdett vérezni. Természetesen én húztam be neki ököllel, hát mi történt volna?

A távolság rengeteget segít és a barátok is :)

2018. ápr. 23. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen a legjobb amit tehetsz magaddal az, hogy jól tanulsz, odafigyelsz külsődre, szabadidődet korosztályodhoz illően kellemesen töltöd (sporttal, barátokkal, szerelmeddel). Ha így teszel, akkor kistesód nem sok vizet fog zavarni az életedben, max. azon mosolyoghatsz kicsit magadban ha látványosan irigyelni fog, utálni meg akkor sem fogod, mert akinek renben van az élete, az kis piti bolhatüsszögéssel nem foglalkozik.
2018. ápr. 23. 20:42
 7/8 anonim ***** válasza:
91%
A szüleid rontottàk el őt.Épp azzal hogy jobban kedveztek neki.Szerencse hogy egyke vagyok és nem volt testvérem.Mert ha ilyeneket csinælt volna amiket itt írnak egyesek,én nagyon tönkretettem volna az életét,amilyen bosszúàlló dög vagyok.Épp ezért nem is javaslok semmit mert az nem lenne emberséges tanàcs.
2018. ápr. 23. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

A múlt sérelmein egyedül akkor fogod tudni túltenni magad, ha megbocsájtasz nekik. Gondolj arra, hogy ők is csak emberek, ösztönlények. Szüleid viselkedése persze elég primitív, de azon kívül, hogy lassan leépíted az ilyen toxikus kapcsolatokat, nem nagyon tudsz velük mit kezdeni.

Ezen kívül szerezz új élményeket, barátokat, társakat. Ha vannak új dolgok az életedben, a régi sérelmek egyre távolabbinak fognak tűnni.

2018. ápr. 23. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!