Megszégyenít a testvérem, mit tegyek?
Együtt élünk. Én tesóm, anyu,apu. 20 éves vagyok, van egy bátyám.
Itthon bármire kiakad, akkor ordít, tör, zúz. Az egész utca hallja. Ráadásul olyan hangerővel beszél, hogy abból a szomszédok mindent hallanak. Gusztustalan, szexuális tartalmú, igénytelen szövegei vannak. És nagyon gyerekes is.
(Tetszik nekem a szomszéd srác)
Kérlek ne mondjátok opciónak, hogy költözzek el, mert nem fogom idegen zsebét tömni albérletben. Saját lakásra gyüjtök, ezért élek itthon.
Inkább az érdekelne, hogy ezt hogyan lehetne semlegesíteni? Mármint azt, hogy ne vegyenek a tesómmal egy kalap alá és ne nézzenek minket őrült családnak?
Meg a másik az, hogy borzasztó igénytelen. Magára és a környezetére is.
Még egy családon belül sincs két teljesen egyforma autista.
Van egy család, az anya rendszeresen blogol az életükről, a legidősebb fia Aspergeres, a lánya SNI-s, a középső fia (aki autista) erdészeti szakközépbe jár, a kisebbik fiúk (ő a jelenlegi férjével közös gyermek és szintén autista, de súlyosabban érintett) általánosba jár, és azért küzdenek a szülei, hogy majd ha nem is teljesen önálló életet fog élni, de legyen mellette egy megfelelő intézményi háttér, hogy ha velük történik valami, ne a testvéreit terhelje a gondozás.
Egyébként van egy nagyon érdekes könyv, Carly hangja, egy apa és a lánya életrajzi/önéletrajzi regénye, hogy milyen úton jutottak el az egyáltalán nem kommunikáló, dührohamokra hajlamos kislánytól a kommunikálni képes (gépi segítséggel), rendezvényeken beszédet tartó autista szóvivővé.
Vagy Temple Gradin, aki a saját szakterületén, diplomás szakember lett.
A bátyó nárcisztikus autista , a lány anorexia, és a legnagyobb baja az, hogy mit szólnak a szomszédok.
....sóhaj...
Már rég nem vagyok anorexiás. Kb 5 éve gyógyultam fel.
Amit nem akarok senkire rákenni, de erősen az a megérzésem, hogy a testvérem miatt kerültem ilyen állapotba. Folyton hajtogatta, hogy dagadt vagyok, ronda vagyok, más lányoknak lapos a hasa. (Na ezért is gondolom a nárcizmust is, mert ő tényleg kövér, de csak másokat bánt)
Visszagondolva ez eléggé durva, mert mindig vékony voltam, csak nem láttam jól. Most 178cm és 58kg vagyok, de szerinte egy tehén. Co comment. Bocs az offért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!