Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Megszégyenít a testvérem, mit...

Megszégyenít a testvérem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Együtt élünk. Én tesóm, anyu,apu. 20 éves vagyok, van egy bátyám.

Itthon bármire kiakad, akkor ordít, tör, zúz. Az egész utca hallja. Ráadásul olyan hangerővel beszél, hogy abból a szomszédok mindent hallanak. Gusztustalan, szexuális tartalmú, igénytelen szövegei vannak. És nagyon gyerekes is.

(Tetszik nekem a szomszéd srác)

Kérlek ne mondjátok opciónak, hogy költözzek el, mert nem fogom idegen zsebét tömni albérletben. Saját lakásra gyüjtök, ezért élek itthon.

Inkább az érdekelne, hogy ezt hogyan lehetne semlegesíteni? Mármint azt, hogy ne vegyenek a tesómmal egy kalap alá és ne nézzenek minket őrült családnak?

Meg a másik az, hogy borzasztó igénytelen. Magára és a környezetére is.

2021. szept. 19. 13:21
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
85%
Lehet, imbecillis is kicsit a tesó.
2021. szept. 19. 15:42
 22/34 anonim ***** válasza:
35%
-l
2021. szept. 19. 15:43
 23/34 A kérdező kommentje:

Ezt nem tudom. De néha meg tök normális. Pl autót is vezet. tehát ne úgy képzeljétek el, hogy ő fogyatékos és nem képes rendes életre, d enéha kifordul magából. Pl az ilyen "megijedéseknél", meg az életfelfogása gyerekes, illetve nem tudja még mindig, hogy miről illik, nem illik beszélni és milyen hangnemmel kéne tenni.

Még egy sztorit megemlítenék: Egy hétvégén egyedül volt itthon. Pont elment avíz az utcában. Ő meg kitárta az ablakokat és üvöltözve átkozta apolgármestert és a város lakóit. (A szembe lakótól tudtuk meg).

2021. szept. 19. 15:48
 24/34 anonim ***** válasza:
80%
Ha ilyen ijedős, hogy lehet jogosítványa?
2021. szept. 19. 15:51
 25/34 A kérdező kommentje:

Én sem tudom. Mondom, néha normális, tökre nem tudom, hogy épp mi lesz a gond nála és mi nem.

Élőben kéne őt látni, mert ezt nagyon nehéz elmagyarázni. Egyébként a kocsiban is fél, ha már borult az idő nem indul neki az útnak.

2021. szept. 19. 15:55
 26/34 anonim válasza:
11%
Ha jól nézel ki, akkor a szomszéd srácot nem fogja izgatni, hogy milyen a bátyád. Ha meg ronda vagy, akkor lehet díszpolgár, az sem fog rajtad segíteni. A viselkedés csak a nőknek fontos, férfiaknak csak a külső.
2021. szept. 19. 16:12
 27/34 anonim ***** válasza:
43%
17 és kérdező, köszi én ezt nem tudtam. De bizarr, hogy ilyen nevet adnak egy ilyen intézménynek.
2021. szept. 19. 16:52
 28/34 anonim ***** válasza:
41%

19-es Háát én autistától nem hallottam ilyet kiabálni soha.

De én mondjuk teljesen autistat láttam csak.

2021. szept. 19. 16:56
 29/34 anonim ***** válasza:
70%

Lepontozhattok nyugodtan, én pont nem az enyhébbik autistákat láttam élőben.

Viszont egy-egy autista zseni valamiben, pl. 4 évesen Leonardo minosegu rajzot rajzol, de hétköznapi dolgokban meg segíteni kell nekik, pl. begombolni a kardiganjat.

Egyszer mikor egyetemista voltam, majdnem dolgoztam egy ilyen helyen, ahol kollegiumban voltunk ott volt az alagsorba autista foglalkoztato, mert bérbe kiadta a kollegium nekik, és amikor érdeklodtunk akkor mondtak hogy szinte mindent el kell nekik ujra es ujra magyarazni az etkezest is. Hogy most fogd meg a villat es stb. és stb.

Mivel nehez munka volt es nem tudtam volna osszeegyeztetni a tanulmanyaimmal ezért inkabb nem vallaltuk.

Utana olvastam ezt a konyvet. De ugye ez az iro enyhe autista volt.

Szerintem vannak autistak akiket boven lehet csodalni, de ez az opcio bizony nem a csoda kategoria. Értem hogy nehéz neked de nem szabad hogy befolyasoljon a testvered ha tetszik a srác, probalj lehetoseget adni neki. Ha szeret elfogadja, hidd el.

2021. szept. 19. 17:03
 30/34 anonim ***** válasza:
41%
Autistákat hajlamosak vagyunk az Esőember c. filmben szereplőhöz hasonlítani.
2021. szept. 19. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!