Megszégyenít a testvérem, mit tegyek?
Együtt élünk. Én tesóm, anyu,apu. 20 éves vagyok, van egy bátyám.
Itthon bármire kiakad, akkor ordít, tör, zúz. Az egész utca hallja. Ráadásul olyan hangerővel beszél, hogy abból a szomszédok mindent hallanak. Gusztustalan, szexuális tartalmú, igénytelen szövegei vannak. És nagyon gyerekes is.
(Tetszik nekem a szomszéd srác)
Kérlek ne mondjátok opciónak, hogy költözzek el, mert nem fogom idegen zsebét tömni albérletben. Saját lakásra gyüjtök, ezért élek itthon.
Inkább az érdekelne, hogy ezt hogyan lehetne semlegesíteni? Mármint azt, hogy ne vegyenek a tesómmal egy kalap alá és ne nézzenek minket őrült családnak?
Meg a másik az, hogy borzasztó igénytelen. Magára és a környezetére is.
Hát amennyit én tudok, az az, hogy 7 évesen a tanítónéni elküldte kivizsgálásra, mert folyton külön volt a többi gyerektől, de akkor azt mondta a pszichomókus, hogy nem az. Aztén később egyre durvább tüneteket produkált. Rituáléi vannak (meg kell érintgetni a szobájában bizonyos tárgyakat, másképp baj lesz), néha magában beszél, motyog.
Nem divatból húzom rá a nárcisztikust, utána olvastam.
Az autizmus nem betegség, hanem állapot, éppen ezért gyógyítani sem lehet. Lehet, hogy mellette van egyéb probléma is, de az autisták sem egyformák.
Tenni nagyon nem tudsz mit, ha nem akarsz elköltözni.
Gondolom, a szomszédok, a környezet is tisztában van vele, hogy autista, nem titeket minősít a viselkedése.
Öööö a testvéred biztos autista?
De egyébként ha autista akkor szerintem nem kéne ugy érezned hogy megszégyenít. És amugy is, akit tényleg érdekled, az amugy is elfogadja, hogy van eg ybeteg autista testvéred. Az autistáknál ez jellemzo amugy idonként, ha valami ijeszto szamukra akkor reagálhatnak így, de szerintem a testvéred a leírasod alapjan nem biztos hogy autista, inkább ez a kényszeres tárgy érintése kényszerbetegségre jellemző.
Vadaskerben kivizsgáláson? Milyen kivizsgálás az? Állatorvos vizsgálta a testvéred? Hö? Csak én kamillázok?
Amugy ha tud veletek kommunikálni akkor csak Aspergeres.
Én láttam teljesen autista kisfiut, csoda ha kommunikált valakivel, és ugy nyugtatta magát, hogy ringatozott.
De ha valami kizokkentette vagy megijsztette akkor regalt idonkent duhhel, de nem tort zuzzott, csak amolyan ijedt duh.
Ha tényleg autista a testvéred, akkor inkább nem kellemetlenul kéne érezned magad, hanem szeretettel kéne odafordulnod hozzá.
A srác meg meg fogja érteni, ha ő neki is tetszel.
Ajánlom Donna Williams életrajzi regényét, ő enyhe autista volt. Talán segít, hogy jobban megértsd a testvéredet.
De amugy ahogy írták az autistak nem nárcisztikusok. 15-ös vagyok.
Gyk-n én is észrevettem, hogy mostanság mindenre ezt mondja mindenki, van hogy még csak egy rossz napot megélő emberre is vagy egy egosita emberre.
De amugy valoszinuleg a testvéred autista, és ja vannak nekik ritualéjuk, csak a kényszerbetegség jutott eszembe mikor ezt írtad.
15-ös Ez a Vadaskert:
A vadaskert egy gyermek és kamasz "pszichiátria", vagy valami ilyesmi. Én is voltam ott, csak épp anorexia miatt. (Már meggyógyultam)
Tud kommunikálni, de nagyon durván és hevesen reagál néha. Van, hogy akkor nyúlok a merítőkanálért, mikor ő iszik és ettől megremeg a keze, mert "megijed". Ilyenkor van, hogy rámordít, de az is megesik, hogy csapkodja az asztalt.
Mondjuk azt nem tudom hova tenni, hogy 24 évesen még mindig gyerekes dolgokkal van elfoglalva.
Valamint folyton szinte kiabálós hangszínnel a szexről dumál. (éhes disznó makkal álmodik). De olyan ordenáré szavakkal részletezi, hogy pin@nyalás és stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!