Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmondjam neki, hogy mit...

Elmondjam neki, hogy mit tudtam meg?

Figyelt kérdés
Szüleim idén haltak meg, bátyám külföldön él, így én pakoltam ki a szülőházunkat. Pakolás közben megtaláltam anyukám régi naplóit. Mindig próbált engem is rávenni, hogy írjak, de én sosem tettem, ő viszont minden nap leírta amit érzett. Gondoltam nosztalgiázom egy picit, esetleg találok valami vicces gyerekkori sztorit, de nem ezt találtam. A szüleim megismerkedéséről soha nem mondtak semmit, azt tudtam, hogy anya óvónő szeretett volna lenni, de a bátyám születése miatt a középiskolát sem fejezte be. A naplójában leírta, hogy apám szörnyű dolgot tett, mikor anya 16 éves volt egy nap lekéste a buszt, apám meglátta a buszmegállóban és felajánlotta ,hogy haza viszi, de nem haza vitte, hanem a saját házába, leitatta anyámat, majd kihasználta. Anyám nem mert szólni senkinek, nagyon szégyellte magát, mikor kiderült, hogy terhes nagyapám kényszerítette, hogy menjen hozzá apámhoz. Mindig tudtam, hogy anyám nem szereti apámat, de ezt nem sejtettem, nem bánt rosszul anyámmal, mindig a tenyerén hordozta, de szó szerint látni lehetett, hogy anyám nem boldog vele, a bátyám utálta ezért apánkat, mert anya soha nem dolgozhatott, soha nem érhette el az álmát, mindig mondta haláláig, hogy bárcsak elérhette volna, imádta a gyerekeket. Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?
2021. júl. 15. 11:10
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
56%
Nem mondanám el. A szüleitek halottak, minek felkelteni a gyűlöletet a testvéredben? Már anyudon sem segít hogy tudjátok. Csak rosszat vinnél a tesód életébe ha beszélsz.
2021. júl. 15. 12:21
 12/47 anonim ***** válasza:
86%

"De előtte ígérje meg, hogy nem borul ki"

Aha, mert te biztos meg tudnád állni, hogy ne borulj ki, ha valami kiborítóval szembesülnél... Ennek semmi értelme.

De én is megmutatnám neki is a naplót. Mindkét testvérre ugyanannyira tartozik a dolog. Szerintem neki is joga van ahhoz, hogy megtudja, mi az igazság. Azon kívül, kérdező, hogy tudnál egy ilyen fontos körülményt egy életen át eltitkolni előle? Szerintem rányomná a bélyegét a kapcsolatotokra, ha nem lennél őszinte vele.

2021. júl. 15. 12:25
 13/47 anonim ***** válasza:
63%
Ne mond el. Nekem is mondott a bátyám valamit anyám halála után és úgy gondolom, jobb lett volna, ha nem tudok róla.
2021. júl. 15. 12:25
 14/47 anonim ***** válasza:
40%

"Így is úgyis utálja apátokat. Akkor meg minek?"

Vagy inkább: akkor meg miért ne?

2021. júl. 15. 12:26
 15/47 anonim ***** válasza:
72%
Szép szólam ez a joga van az igazsághoz, csak itt semmin nem segít, csak árt, és Az anyát megalázó helyzetbe hozza a halála után is, hisz nem elég hogy megerőszakolták, egy ilyennel maradt... Hagyjuk már meg a holtaknak a jogát a titkaikhoz meg a méltóságukhoz. Ha élne az apa, megérteném hogy meg akarod mutatni-csak hogy kiderüljön, miféle ember. De így mi értelme?
2021. júl. 15. 12:27
 16/47 anonim ***** válasza:
33%

"Hagyjuk már meg a holtaknak a jogát a titkaikhoz"

Ha tényleg annyira el akarta volna titkolni, még a halála után is, akkor nem írta volna meg, vagy ha mégis, annyi év alatt már ezerszer megsemmisítette volna a naplót, ha akkor könnyebb is volt neki úgy, hogy kiírhatta magából.

2021. júl. 15. 12:30
 17/47 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg ennyire utálod a bátyádat hogy ártani akarsz neki? Tudod mekkora teher a tudat hogy erőszakból fogant? A tudat hogy ha ő nincs, jó eséllyel nem él le az anyja egy életet a bántalmazójával? És hiába vétlen mindenben a tesód, komolyan azt hiszed nem fogja magát okolni?
2021. júl. 15. 12:31
 18/47 anonim ***** válasza:
76%
úgyhogy röviden a véleményem: Csak kárt okozol ha elmondod. Ennek fényében dönts.
2021. júl. 15. 12:32
 19/47 anonim ***** válasza:
24%
Én csak azt nem értem, hogy anyukád hogy nem vette észre, hogy nem haza viszik, és hogy tudta apukád leitatni, ha ő nem akar inni.
2021. júl. 15. 12:45
 20/47 bbenjoe ***** válasza:
67%
Az igazság néha üvölt, hogy meghallják, ez igaz. De Édesanyád valamiért ezt soha nem mondta el nektek. Bizonyára ezért, mert szeretett titeket és ezt a terhet nem akarta rátok rakni, hogy cipeljétek. Tényleg lehet, hogy nem kéne elmondani a bátyádnak, már ha csak ő nem veszi elő a témát, hogy megbeszéljétek egymással az apátokkal kapcsolatos érzéseiteket.
2021. júl. 15. 13:02
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!