Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmondjam neki, hogy mit...

Elmondjam neki, hogy mit tudtam meg?

Figyelt kérdés
Szüleim idén haltak meg, bátyám külföldön él, így én pakoltam ki a szülőházunkat. Pakolás közben megtaláltam anyukám régi naplóit. Mindig próbált engem is rávenni, hogy írjak, de én sosem tettem, ő viszont minden nap leírta amit érzett. Gondoltam nosztalgiázom egy picit, esetleg találok valami vicces gyerekkori sztorit, de nem ezt találtam. A szüleim megismerkedéséről soha nem mondtak semmit, azt tudtam, hogy anya óvónő szeretett volna lenni, de a bátyám születése miatt a középiskolát sem fejezte be. A naplójában leírta, hogy apám szörnyű dolgot tett, mikor anya 16 éves volt egy nap lekéste a buszt, apám meglátta a buszmegállóban és felajánlotta ,hogy haza viszi, de nem haza vitte, hanem a saját házába, leitatta anyámat, majd kihasználta. Anyám nem mert szólni senkinek, nagyon szégyellte magát, mikor kiderült, hogy terhes nagyapám kényszerítette, hogy menjen hozzá apámhoz. Mindig tudtam, hogy anyám nem szereti apámat, de ezt nem sejtettem, nem bánt rosszul anyámmal, mindig a tenyerén hordozta, de szó szerint látni lehetett, hogy anyám nem boldog vele, a bátyám utálta ezért apánkat, mert anya soha nem dolgozhatott, soha nem érhette el az álmát, mindig mondta haláláig, hogy bárcsak elérhette volna, imádta a gyerekeket. Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?
2021. júl. 15. 11:10
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
31%
Kamu
2021. júl. 15. 13:09
 22/47 anonim ***** válasza:
34%

Sok minden anyád hülesége a storiban. 1 elment a pasival, aki annak ellenére h nem haza vitte hanem magához, még piált is vele.

2 nem fájt neki eléggé az élet, ha nem tett ellene.

3 mindezt az emléket nem megsemmisíteni (ezzel a gyerekeit terhelvel volt a legnagyobb baromsága.

2021. júl. 15. 13:12
 23/47 anonim ***** válasza:
15%
Rólatok nem ír benne milyen kis kópék voltatok?
2021. júl. 15. 13:14
 24/47 anonim ***** válasza:
34%
Látom, a menetrendszerinti áldozathibáztató is megjelent.
2021. júl. 15. 13:21
 25/47 anonim ***** válasza:
29%

Be ne vedd már, hogy ez igaz.

Ha igaz is lenne mit változtat?

Bátyjának mire jó megtudni, hogy még nem is párkapcsolatban fogant hanem csak úgy egy vadidegennek bepattant a kocsijába?

2021. júl. 15. 13:30
 26/47 anonim ***** válasza:
90%
Én szeretném, ha elmondaná a tesóm, hála istennek vagyunk olyan jó barátok, hogy nem titkolna el egy ilyet.
2021. júl. 15. 13:36
 27/47 anonim ***** válasza:
59%

A családi élet szörnyűségei, feldolgozatlan gyászai minden esetben tovább öröklődnek, ha elhallgatják, és nincsenek megemésztve. Görgetve a gyerekekre, unokákra sejtszinten, anélkül hogy átélték volna, hatással van rájuk!

A további életetekre tekintettel MONDD EL!

Mennyi, de mennyi problémát okoznak az elhallgatott titkok!!!

Ajánlom figyelmedbe: Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors című könyvét.

2021. júl. 15. 13:51
 28/47 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó, te is a lököttek közül vagy aki hisz a családállításban? Jó hogy nem jössz már azzal, hogy ezért szar az életük, mert az ükanyjuknak elhalt ikerterhessége volt...
2021. júl. 15. 14:04
 29/47 anonim ***** válasza:
72%

Ha ő maga mondta volna el neked a halála előtt, akkor oké, elmondhattad volna bátyádnak is. Viszont a naplójából, a személyes holmijából olvastad ki. Gondolom te sem szeretnéd, hogy a halálod után a személyes cuccaid vizsgálgassák és utána kibeszéljék mit találtak.

Valószínűleg nem azért nem semmisítegte meg a naplót mert nem akarta. Az ember nem tudja mikor hal meg, meg aztán el is felejthette közel a halálhoz.

2021. júl. 15. 14:18
 30/47 anonim ***** válasza:
74%

#28. nem azzal van a gond, hogy volt egy elhalt ikerterhessége. Hanem akkor, ha ez sosem volt tisztességesen meggyászolva, feldolgozva!

És nem, ez nem a családállítás kategória. A könyv tudományos alapokra helyezett megállapítások gyűjteménye.

2021. júl. 15. 14:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!