Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csinálnátok egy ilyen...

Mit csinálnátok egy ilyen testvérrel?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben nagyon megromlott a testvéremmel a kapcsolatom. Már nem élnek a szüleink,ezért én mindenben próbáltam nekik segíteni annó amikor a babájuk született,most nekem született és a terhességem alatt egyszer látogattak meg.A babát még egyszer se,pedig már 4 hónapos elmúlt számomra ez azt jelenti,hogy egyáltalán nem érdekli őket a baba. Pár napja össze is kaptunk ezen,hogy azt mondtam,hogy egyáltalán nem foglalkozik velünk és elkezdte magát sajnaltatni,hogy neki nincs kocsija(2 megállóra lakunk egymástól),hogy látogatna meg,de mindig ír, hogy mizu mondtam,hogy ez egyáltalán nem törődés és az utolsó idegen többet foglalkozik a lányommal,mint ő erre azt válaszolta,hogy akkor foglalkoznak vele elegen ő befejezte. Nagyon elvagyok keseredve,mert en mindenben segítettem nekik,mint a háztartásban mint anyagilag,ha elvittem őket valahova soha nem hagytam fizetni se,mert tudtam,hogy milyen sok pénz egy baba és a gyes kb semmit nem ér. Visszafelé semmit nem kapok se segítséget,se semmit.Azért is megharagudott,hogy szülés előtt két héttel nem adtam neki kölcsön közel egy milliót. Eléggé kihasználva érzem magam,mert ameg segítettem jó voltam most meg kb eldobott.
tegnap 11:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmit sem csinálnék vele. Semmi kapcsolattartás.
tegnap 11:43
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
Semmit. Miért kellene látogatnia? Neked volt erre igényed, neki nem.
tegnap 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az elején te rontottad el. Mit sajnáltál rajtuk? Két felnőtt ember gyereket vállalt, te meg a szüleid hiánya miatt magadra vállaltál egyfajta gondoskodást, amire nem volt szükség.

Most a saját érdekében annyit tehetsz, hogy nem erőlködsz tovább, a testvéreknek nem kötelező kitartani egymás mellett, egyoldalúan fenntartani se tudod a látszat kapcsolatot. A családod érdekében felejtsd el a bűntudatot és élvezd a férjed és a babád társaságát.

tegnap 12:01
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

"szülés előtt két héttel nem adtam neki kölcsön közel egy milliót"

Jó lehúzós ember lehet. Jó, hogy nem adtál neki, most futhatnál a pénzed után.

tegnap 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jól érzed, kihasználtak. Hagyd őket, majd lesz, ami lesz, ne emészd magad. De ne hagyd, hogy kihasználjanak.
tegnap 14:10
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
Én közel 3 millát adtam kölcsön az egyik tesómnak, de még mindig nem kaptam vissza. Bár vissza mehetnék az időben beinteni neki. Ő is a gyerekekre hivatkozik, hogy nem tud dolgozni. Mondtam, hogy nem érdekel. Felőlem az utcára is mehetnek mostmár. Dugni mindenki tud. Takarodjon el dolgozni és lesz pénze. Érdekes, az összes munkatársak tud gyerek mellett dolgozni, pedig gyár
tegnap 15:21
 7/7 Socorro ***** válasza:
86%

Elfogadnam a tenyt, hogy a testverem csak akkor tart velem kapcsolatot, ha fejostehenkent a hasznomat veszi. Utana pedig elengednem a "de hat megiscsak a testverem, ossze kell tartanunk" cimu illuziot, es az ebbol fakado kenyszeres elvarast.

Nem keresnem tobbet, es a sajat szukebb csaladomra koncentralnek. (Sokkal jobban jarsz, ha azt a figyelmet, gondoskodast es idot, amit viszonzatlanul ra pazarolsz, inkabb a babadra forditod. Szulo vagy, elsosorban a gyermekedert vagy felelos.)

tegnap 15:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!