Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém cigizik, de a szüleink...

Öcsém cigizik, de a szüleink nem csinálnak semmit. Ilyenkor mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
16 éves és a már 18 éves ismerőseivel veteti meg. Szüleink csak annyit csináltak, hogy már nem adnak öcsémnek pénzt, de most meg a haverjaitól kér kölcsön. Szóval szinte semmit nem változott és a családom nem is próbál vele beszélni, hogy ne csinálja, simán ráhagyják.
tegnapelőtt 09:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%

Mit tudnál tenni? Nem tudsz folyamat a seggében lenni, hogy elvedd tőle. Biztos tudja, hogy mik a melkékhatások, így csak ő tudja már magát leállítani.

Mást semmit nem tudnak csinálni a szüleid sem és te sem. Már nem egy 12 13 évesről van szó.

tegnapelőtt 09:17
 2/24 marci2004 válasza:
28%

Szerintem a szüleidnek ezzel az a célja, hogy az öcséd saját maga jöjjön rá arra, hogy milyen káros hatásai vannak a ciginek és erre valószínűleg akkor fog rádöbbenni, amikor már késő, és megjelennek rajta a cigitől fellépő betegségek.

Lehet, hogy nem azonnal, de a jövőben nagyobb lesz a valószínűsége.

Jól teszik, hogy már nem adnak a szüleid neki pénzt, viszont szerintem beszélniük kellene az öcséddel arról, hogy mi mindent tudna magának megvásárolni, ha leszokik és nem költ többet dohányra ergo spórol azzal, hogy nem cigizik.

Vagy, hogy ha a jövőben megismerkedik valakivel és családot szeretnének alapítani akkor is milyen fontos a leszokás.

Nem biztos, hogy csak az én véleményem, de én jelenleg ezen az állásponton vagyok.

Szüleiddel esetleg beszéltél arról, hogy ők mit szólnak hozzá?

tegnapelőtt 09:29
 3/24 anonim ***** válasza:
92%
Ennyit tudnak tenni a szüleid hogy nem adnak pénzt. Biztos nem fognak örökké kölcsön adni neki, ha nem adja meg. Szerinted annak, hogy beszélnek vele, mennyi hatása lenne? Lehet hogy még jobban dacolna.
tegnapelőtt 09:30
 4/24 anonim ***** válasza:
95%
Semmit. Ha akar, akkor cigizni fog
tegnapelőtt 09:33
 5/24 anonim ***** válasza:
85%

Neked mit lehetne tenni? semmit...

Nem te vagy az anyja/apja. Attól mert a tesód, nem vagy a gyámja...

Én is 16 évesen kezdtem el cigizni. Mert menő volt.... Mi is a nagyokkal vetettük meg. Nem haltunk bele.

Én mondjuk pénzt sosem kértem kölcsön miatta. Ha anyámék adtak, vettem. Ha nem adtak, nem vettek.

Mikor anyám megtalálta a táskámba, ordított velem, utána mégjobban csináltam.

Aztán kijártam a középsulit, benőtt a fejem, azt nem vettem többet.

Mára 32 vagyok, 2 gyerekes anyuka. Azóta sem cigizek.

tegnapelőtt 09:42
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

Én 13 évesen kezdtem el. Pont, hogy azért, mert a szüleim tiltották nagyon, és adott egy szinten izgalmat. Minél jobban tiltsák, annál inkább csinálni akarja a gyerek majd.

Most 20 évesen rá se tudok nézni, a szagjától is undorodom. Mikor megkóstoltam egy barátomtól, öklendeztem konkrétan.

Reméljük ő is így lesz.

tegnapelőtt 09:48
 7/24 anonim ***** válasza:
32%
Hogy mit csinálj? Vegyél az öcsidnek még több cigit.
tegnapelőtt 10:02
 8/24 anonim ***** válasza:
52%
Hagyd a francba. A szenvedélybetegekkel nem tudsz mit csinálni. Majd öregkorában valószínűleg megbánja. Nénikémet a tüdőrák vitte el, nem egy ismerősömnek pedig érszűkület miatt lecsapták a lábát. Sőt, gégerákosnak lyuk van a nyakán. Tudom, tudom, nem feltétlenül lesz baja minden dohányosnak. Ezzel nyugtatják magukat.
tegnapelőtt 10:15
 9/24 anonim ***** válasza:
57%
Mond meg neki, hogy a dohányosok büdösek, sárgul a foguk és károsodik a keringési rendszerük. Nem egy jó party egyik bagós pasi sem.
tegnapelőtt 10:17
 10/24 anonim ***** válasza:
26%
Ilyenkor is örülök, hogy nekünk konzervatív szüleink vannak. Tizenévesen én is cigiztem titokban. Egyszer apu észrevette és a nadrágszíj volt a jutalmam. Kétszer játszottuk ezt el, harmadszorra már nem mertem. Harmincas éveimben járva, látom mennyire jobb állapotban van a testem, mint a dohányzó haveroké
tegnapelőtt 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!