Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém cigizik, de a szüleink...

Öcsém cigizik, de a szüleink nem csinálnak semmit. Ilyenkor mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
16 éves és a már 18 éves ismerőseivel veteti meg. Szüleink csak annyit csináltak, hogy már nem adnak öcsémnek pénzt, de most meg a haverjaitól kér kölcsön. Szóval szinte semmit nem változott és a családom nem is próbál vele beszélni, hogy ne csinálja, simán ráhagyják.
febr. 18. 09:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%
Mond meg neki hogy a dohányosok előbb halnak később ráknak öltöznek a jelmez bálon😹😹
febr. 18. 10:26
 12/24 anonim ***** válasza:
58%
Figyelj nekem is 16 éves koromban egy idősebb ember vette a cigit, szerintem ez nem volt újdonság sose hogy egy 16 éves cigizik. Szerintem rá kell hagyni, én szüleim se adtak rá pénzt, nekem egy idősebb ember adott rá pénzt mindig. Én se veszekednék a gyerekemmel hogy cigizik 16 évesen. Lázad meg jól esik neki szívni. Ebben a korban normális hogy feszegeti a határokat és cigizik. Majd abba hagyja ha úgy van. Nem lehet vele mit kezdeni, tinik nem hallgatnak a szóra. Sőt ha kiakadsz rá azért hogy cigizik és elszidod mindennek akkor azt éred el hogy megutál és még több a ciginél sokkal veszéylesebb dolgokat fog csinálni.
febr. 18. 10:31
 13/24 anonim ***** válasza:
10%
Neked amúgy mi közöd hozzá?
febr. 18. 11:07
 14/24 anonim ***** válasza:
34%
#13 az a köze, hogy aggódik az öccséért, hogy kárt tesz magában. Ez érthető, hisz biztos nem olyan mentalitása van, mint egy amőbának, ami csak úgy elvan, és a környezete nem foglalkoztatja. Normális emberi tulajdonság tudod, hogy akit szeretünk, annak nem akarunk rosszat, és próbáljuk megóvni a bajoktól. Ajánlom gyakorold te is, mert ha nem, egy egysejtű szintjén fogsz élni.
febr. 18. 11:33
 15/24 anonim ***** válasza:
30%

14

Bocs, hogy nem pofázom bele más emberek életébe. Majd igyekszem. :D

febr. 18. 11:43
 16/24 anonim ***** válasza:
12%
#15 Hát akkor igyekezz is! Sokkal több olyan ember kellene a világra, mint a 14-es, a magadfajta helyett.
febr. 18. 12:18
 17/24 anonim ***** válasza:
30%
Bizony, nincs elég feszültség. Érdemes a masok dolgába való belepofázással még többet szítani.
febr. 18. 12:22
 18/24 anonim ***** válasza:
58%

#17 nem ugyan azt a mozit nézzük ahogy látom.

Itt egy testvérről van szó, aki félti az öccsét, nem alaptalanul. Sajnos nem tud amit tenni a helyzettel, de attól szerencsére emberi érzelmeket érez és megóvná őt, és ezért kérdést is kiírt. Van köze hozzá, mert nem akarja, hogy 30 évesen majd rákkal küzdjön, és emiatt elveszítse hamarabb, mint kéne. Persze enélkül is megeshet, de azért jóval megnöveli a cigi az esélyeit. Az ember társas lény, nem egy külön rekeszben kéne élni, és törődni kéne másokkal, akkor sokkal jobb lenne a világ.

febr. 18. 12:29
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

18

Félti. Oké.

Az én testvérem is cigizik (igaz, idősebb nálam). Párszor rákérdeztem, hogy nem akar-e leszokni, és az volt a válasz, hogy nem.

Ezek után az ő teste, az ő pénze és az ő élete, milyen jogon szólnék bele?

Én sem szeretném, hogy a környzetemben élő emberek különböző vélt és valós okok mentém irányítgassanak. Lehet véleményt nyilvánítani és pont.

febr. 18. 12:57
 20/24 anonim ***** válasza:
80%
Hány olyan kérdés van itt, ahol a kérdező azon van kiakadva, hogy a családja beleszól az életébe. Minek az orra alá dörgölni, amit úgy is tud? Maximum ajánld fel, hogy ha segítségre van szüksége a leszokáshoz, fordulhat hozzád.
febr. 18. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!