Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Öcsém cigizik, de a szüleink...

Öcsém cigizik, de a szüleink nem csinálnak semmit. Ilyenkor mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
16 éves és a már 18 éves ismerőseivel veteti meg. Szüleink csak annyit csináltak, hogy már nem adnak öcsémnek pénzt, de most meg a haverjaitól kér kölcsön. Szóval szinte semmit nem változott és a családom nem is próbál vele beszélni, hogy ne csinálja, simán ráhagyják.
febr. 18. 09:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
30%
Nagy dolog. Nagypapám nem cigizett, mégis a tüdőrák vitte el. Keresztapám nagyapja 93 éves, 2 éve levágták a lábát, azt mondták a cigi miatt. Az öreg azóta is szívja, műlábbal közlekedik, köszöni jól van. Másik nagyapám 60 éves körül volt mikor meghalt, ő viszont masszívan szívta át ukrán cigit. Én több olyat tudok, aki nem cigizett és tüdőrákban hunyt el, mint aki cigizett. Aki cigizik, meghal. Aki nem, az is.
febr. 18. 14:30
 22/24 anonim ***** válasza:

Én elég csendes kamasz voltam, nem jártam bulizni 18 éves koromig (és akkor is csak néhányszor, aztán be is fejeztem), nem ittam alkoholt, drogot soha ki nem próbáltam, jól tanultam, nem voltak otthon viták szinte soha.

Mégis 16 évesen kezdtem el cigizni, bár igaz, mindkét szülőm dohányzott mindig is, szóval le se tojták, pláne nem volt meglepetés nekik. Nem azt mondom, hogy nem káros meg tök király, ha valaki, pláne egy tini csinálja, de azért nem egy 12 évesről beszélünk. Mindjárt felnőtt, az a két év marhára mindegy már.

A szüleidnek teljesen igaza van abban, hogy nem adnak rá pénzt. A haverok meg majd előbb-utóbb szépen elpicsázzák (azért remélem, inkább csak képletesen), ha nem adja meg nekik a tartozásait. Legalább arra is rájön öcsike, hogy addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér. Attól meg azért nem kell félni, hogy annyira ráfügg, hogy elkezdi otthonról lopkodni meg eladogatni a dolgokat és hasonlók, a cigi nem tesz olyan agresszív addiktívvá, mint a drogok.

febr. 18. 15:52
 23/24 anonim ***** válasza:
Maximum annyit tudnak csinálni, hogy nem adnak neki pénzt. Nem állhatnak egy 16 éves mellett egész nap.
febr. 18. 23:44
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem a pénz megvonás a legrosszabb amit ilyenkor tenni lehet. Ahogy te is írtad ezzel csak egyre nagyobb adósságba sodorja magát az öcséd. Egy beszélgetés vagy pár apai jó tanács sokkal többet érne. Próbáld meg felhívni a szüleid, hogy ez a módszer nem feltétlenül hatásos és, hogy korodbol adódóan jobban bele tudod magad élni az öcséd helyzetébe ezért talán érdemes lenne megpróbálni azt is amit te mondasz
tegnap 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!