Elmondjam neki, hogy mit tudtam meg?
"Gondolom te sem szeretnéd, hogy a halálod után a személyes cuccaid vizsgálgassák és utána kibeszéljék mit találtak."
Gondolom, te is tudod, hogy a halálod után lesznek, akik majd átnézik a személyes cuccaidat, és amit nem semmisítesz meg már most, azt megtalálhatják. De azért szerintem ez nem a kibeszélés kategória lenne, ha elmondaná a kérdező a testvérének.
Dehogy egesse el.
Csomó családi minta van benne, olyan transzgeneracios történetet lehet belőle tanulni, ami kincs.
Kérdező, HVG-nel most jött ki: transzgeneracios történetek, Anyaseb
Ajánlom elolvasasra, hátha kedvet kapsz a családod múltjának feltarasahoz! Jövőbeli fejlodesed tökéletes lehetősége. Nehogy kidobd.
"Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?"
Fordított helyzetben te meg szeretnéd tudni?
Megmutatnám neki. Miért? Én közel egy éve járok járok pszichoterápiára, és az önismeret alapja, amin ezidő alatt keményen dolgozunk az a családod megismerése, az ő történetük, gyerekkoruk, kapcsolataik, házasságuk, vágyaik, traumáik stb. megértése.
Ha ezt mind tudod, akkor megérted, miért volt olyan a szüleid házassága, amilyen, miért viselkedett veled így anyád, apád, nagyszüleid. Sok mindent meg fogsz érteni, akkor is, ha nem tetszik eleinte, amit hallasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!