Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmondjam neki, hogy mit...

Elmondjam neki, hogy mit tudtam meg?

Figyelt kérdés
Szüleim idén haltak meg, bátyám külföldön él, így én pakoltam ki a szülőházunkat. Pakolás közben megtaláltam anyukám régi naplóit. Mindig próbált engem is rávenni, hogy írjak, de én sosem tettem, ő viszont minden nap leírta amit érzett. Gondoltam nosztalgiázom egy picit, esetleg találok valami vicces gyerekkori sztorit, de nem ezt találtam. A szüleim megismerkedéséről soha nem mondtak semmit, azt tudtam, hogy anya óvónő szeretett volna lenni, de a bátyám születése miatt a középiskolát sem fejezte be. A naplójában leírta, hogy apám szörnyű dolgot tett, mikor anya 16 éves volt egy nap lekéste a buszt, apám meglátta a buszmegállóban és felajánlotta ,hogy haza viszi, de nem haza vitte, hanem a saját házába, leitatta anyámat, majd kihasználta. Anyám nem mert szólni senkinek, nagyon szégyellte magát, mikor kiderült, hogy terhes nagyapám kényszerítette, hogy menjen hozzá apámhoz. Mindig tudtam, hogy anyám nem szereti apámat, de ezt nem sejtettem, nem bánt rosszul anyámmal, mindig a tenyerén hordozta, de szó szerint látni lehetett, hogy anyám nem boldog vele, a bátyám utálta ezért apánkat, mert anya soha nem dolgozhatott, soha nem érhette el az álmát, mindig mondta haláláig, hogy bárcsak elérhette volna, imádta a gyerekeket. Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?
2021. júl. 15. 11:10
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
92%

"Gondolom te sem szeretnéd, hogy a halálod után a személyes cuccaid vizsgálgassák és utána kibeszéljék mit találtak."

Gondolom, te is tudod, hogy a halálod után lesznek, akik majd átnézik a személyes cuccaidat, és amit nem semmisítesz meg már most, azt megtalálhatják. De azért szerintem ez nem a kibeszélés kategória lenne, ha elmondaná a kérdező a testvérének.

2021. júl. 15. 14:45
 32/47 anonim ***** válasza:
21%
Én nem mondanám el, ezzel csak kárt okoznál. A szüleitek halottak, mostmár mi értelme? Csak fájdalmat és frusztrációt okoznál ezzel a testvérednek, hiszen már számonkérni sem tudja a történteket. Ha szereted a tesód, nem teszed ezt vele.
2021. júl. 15. 15:49
 33/47 anonim ***** válasza:
9%
Ne utald, bocsáss meg neki, mert ő is egy ember. Nem kell szeretni, meg semmi, de emberből van. Nem kell elnezni, amit tett, de egy megbocsátás felszabaditja az utálatos és nem mérgez tovább
2021. júl. 15. 15:50
 34/47 anonim ***** válasza:
23%
Még annyi, hogy én fognám a naplókat és elégetném.
2021. júl. 15. 15:50
 35/47 anonim ***** válasza:
81%

Dehogy egesse el.

Csomó családi minta van benne, olyan transzgeneracios történetet lehet belőle tanulni, ami kincs.

2021. júl. 15. 15:52
 36/47 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, HVG-nel most jött ki: transzgeneracios történetek, Anyaseb

Ajánlom elolvasasra, hátha kedvet kapsz a családod múltjának feltarasahoz! Jövőbeli fejlodesed tökéletes lehetősége. Nehogy kidobd.

2021. júl. 15. 15:53
 37/47 anonim ***** válasza:
75%
32-s... Hát pedig ha szereted a testvéred, akkor nem hallgatsz el elõle ennyire fontos információt. Joga van tudni... Kérdezõ, nekem nagyon nem tetszene ha a testvérem ezt elhallgatná elõlem
2021. júl. 15. 16:39
 38/47 anonim ***** válasza:
16%
De mi haszna származna belőle a testvérnek? Semmi. Ott maradna a dühével és a csalódottságával.
2021. júl. 15. 16:43
 39/47 anonim ***** válasza:
87%

"Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?"

Fordított helyzetben te meg szeretnéd tudni?

2021. júl. 15. 16:48
 40/47 anonim ***** válasza:
92%

Megmutatnám neki. Miért? Én közel egy éve járok járok pszichoterápiára, és az önismeret alapja, amin ezidő alatt keményen dolgozunk az a családod megismerése, az ő történetük, gyerekkoruk, kapcsolataik, házasságuk, vágyaik, traumáik stb. megértése.

Ha ezt mind tudod, akkor megérted, miért volt olyan a szüleid házassága, amilyen, miért viselkedett veled így anyád, apád, nagyszüleid. Sok mindent meg fogsz érteni, akkor is, ha nem tetszik eleinte, amit hallasz.

2021. júl. 15. 17:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!