Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Elmondjam neki, hogy mit...

Elmondjam neki, hogy mit tudtam meg?

Figyelt kérdés
Szüleim idén haltak meg, bátyám külföldön él, így én pakoltam ki a szülőházunkat. Pakolás közben megtaláltam anyukám régi naplóit. Mindig próbált engem is rávenni, hogy írjak, de én sosem tettem, ő viszont minden nap leírta amit érzett. Gondoltam nosztalgiázom egy picit, esetleg találok valami vicces gyerekkori sztorit, de nem ezt találtam. A szüleim megismerkedéséről soha nem mondtak semmit, azt tudtam, hogy anya óvónő szeretett volna lenni, de a bátyám születése miatt a középiskolát sem fejezte be. A naplójában leírta, hogy apám szörnyű dolgot tett, mikor anya 16 éves volt egy nap lekéste a buszt, apám meglátta a buszmegállóban és felajánlotta ,hogy haza viszi, de nem haza vitte, hanem a saját házába, leitatta anyámat, majd kihasználta. Anyám nem mert szólni senkinek, nagyon szégyellte magát, mikor kiderült, hogy terhes nagyapám kényszerítette, hogy menjen hozzá apámhoz. Mindig tudtam, hogy anyám nem szereti apámat, de ezt nem sejtettem, nem bánt rosszul anyámmal, mindig a tenyerén hordozta, de szó szerint látni lehetett, hogy anyám nem boldog vele, a bátyám utálta ezért apánkat, mert anya soha nem dolgozhatott, soha nem érhette el az álmát, mindig mondta haláláig, hogy bárcsak elérhette volna, imádta a gyerekeket. Nem tudom, elmondjam-e a bátyámnak, hogy mit tudtam meg, vagy inkább hallgassak róla örökre?
2021. júl. 15. 11:10
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:
Anyám tradicionális roma családban nőtt fel (igen most jön a cigányozás gondolom) náluk nem volt opció a válás, sok esetben még mindig nem az, általában az apa választ lányának férjet és a lány ebbe nem szólhat bele.
2021. júl. 15. 11:27
 2/47 anonim ***** válasza:
42%

Ha igaz lenne a történet

Mi értelme lenne elmondani a tesódnak?

Így is úgyis utálja apátokat.

Akkor meg minek?

2021. júl. 15. 11:39
 3/47 anonim ***** válasza:
83%

Nem, a válás nem mindig opció. Manapság persze igen, de ha jól értettem, az anyukája egy régimódi roma családból származik. Gondolom, arra nevelték, hogy engedelmes legyen és jó háziasszony. És istenem!!! Nem fejezhette be a gimnáziumot!!! Hogy vált volna el így és dolgozott volna két gyerek, egy erőszakos férj és egy régimódi család mellet?

Szerintem mondd el a bátyádnak, beszéljétek meg.

2021. júl. 15. 11:42
 4/47 anonim válasza:
16%

"mikor anya 16 éves volt egy nap lekéste a buszt, apám meglátta a buszmegállóban és felajánlotta ,hogy haza viszi, de nem haza vitte"

Ha most anyukád nem kési le azt a buszt, akkor most te sem léteznél! Milyen furcsa, hogy milyen kis dolgokon múlik!

2021. júl. 15. 11:47
 5/47 anonim ***** válasza:
93%
Meg az anyuka nem tudott iskolába járni, nem volt végzetsége. Gondolom azért sem vált, mert nem tudta volna eltartani magát, meg nem hiszem higy el akarta hagyni a gyerekeit.
2021. júl. 15. 11:49
 6/47 anonim ***** válasza:
20%

7!

De, mindig opció. Elválhatott volna. Vannak és mindig is voltak segélyszervezetek. Elválhatott volna, már az első gyerek születése után. Befejezhette volna sz iskolát, de nelkulnis dolgozhatott volna minimum egy gyárban.

2021. júl. 15. 11:49
 7/47 anonim ***** válasza:
40%
Én megmutatnám neki a naplót.De előtte ígérje meg, hogy nem borul ki, attól amit olvas.
2021. júl. 15. 11:56
 8/47 anonim ***** válasza:
28%
MEgint unatkoznak a diákok... Lassan már sírva könyörgök a pár héttel ezelőtti házifeladat-kérdésekért... :-D
2021. júl. 15. 11:56
 9/47 anonim ***** válasza:
84%

Bírom, amikor a XXI. századi nagyvárosi fiatalok meg akarják magyarázni, hogy egy generációval ezelőtt, valószínűleg egy kelet-magyarországi faluban, egy tradicionális roma családban (de még romának se kellene lennie) mit tehetett volna meg egy nő és mit nem.

Kérdezőnek válaszolva: én nem mondanám el. Semmi előnye nem lenne belőle a tesódnak, csak még jobban gyűlölné apátokat.

2021. júl. 15. 12:03
 10/47 anonim ***** válasza:
96%

Az igazság néha fájdalmas, de az igazsághoz mindenkinek joga van.

Én megmutatnám.

Az a bátyádon múlik, hogy dolgozza fel.

2021. júl. 15. 12:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!