Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a
gyerekemnek névnapjára?
Figyelt kérdés
Bevitte a Hádába, hogy válasszon magának valamit. Amikor szóvá tettem, azt mondta, hogy ő évek óta nem vett új ruhát, mégis elvan. Értem, hogy kevés a pénze, de elvihette volna cukrászdába vagy valami olcsóbb moziba, esetleg úszni.
Szociális szférában dolgozom,mégis megveszem drágábban azt,ami tetszik.Ha sürgős rendes áron,ha nem akciósan.Évekig hordom őket,nincs tele a szekrényem,nem szégyellem többször felvenni,ugyanazt a ruha darabot.Nehogy már a kislány meg a kérdező legyen a hibás,mert a testvére turiban akart ruhát venni.Akkor meghívja egy tortára a cukrászdába,és meg van oldva.Hiába tiris ruhatok van,ha számolatlanul vásaroljátok,ugyanúgy a fast fashion túltermelését segítitek,a felét nem hordjatok,mert sokaknak ez program,meg hiánypótlás más miatt.Vannak hasznàlt ruháim,de olyan ami tényleg az én stílusom és nagyon tetszik,öt évben egyszer találok.A gyerek meg nem elkényeztetett,a Háda drága,fast fashion cuccokkal van tele.Akkor már bemegyek egy olcsóbba,oda is csak azért,házta találok Promod pulcsit.A kérdező testvére meg egy rosszindulatú,írigy p.icsa.Mint itt sok válaszoló.
2020. okt. 23. 12:59
82/151 anonim válasza:
Minden újonnan vagy turkálóból beszerzett fast fashion ruha felelőtlen hozzáállás környezetvédelmi szempontból, tehát se a kérdező, se a testvére nem járhat elől jó példával. Ez ilyen tipikus vihar a biliben családi konfliktus, hogy lehessen min drámázni, nekem kellemetlen olvasni, hogy itt emberek ölre mennek egy ilyen piszlicsáré témán, kozben meg amúgy tényleg centekért varrják a nyomorultak a távol keleten a turis meg a butikos ruhát is.
2020. okt. 23. 13:11
83/151 anonim válasza:
Semmi baj nincsen a használt ruhákkal és ruhaboktokkal, de ezt így, ebben a formában nem illik.
2020. okt. 23. 13:26
84/151 anonim válasza:
Csak viszony kérdése!
Mi vagyunk a testvéremmel olyan viszonyban, hogy simán adunk/kapunk egymástól bármit. Használt ruhát, vagy egyéb használt cuccot meg főleg és eszünkbe nem jut ezen megsértődni, sőt!
Igaz, hogy a valamilyen alkalomból történő ajándékozás nem ilyesmivel történik, de egy névnapot elintézünk egy sima "Boldog Névnapot!"-al, ha éppen nem felejtjük el, mert nálunk ez nem számít ünnepnek.
2020. okt. 23. 13:31
85/151 anonim válasza:
Milyen erdekes, hogy mar nem a kerdesrol van szo.
Nem az mar a tema, hogy az gyerek nem tudja kifejezni mit akar, mert a szulo allando kontroll alatt tartja. Sem az, hogy annyira sem biztos a neveleseben, hogy masoktol kerdezi meg persze ha nem tetszik a valasz, lepontoz.
Neeem inkabb masok degradalasa megy, mert mashol vasarol, mas az anyagi helyzete stb...
Gratulalok.
2020. okt. 23. 13:40
86/151 anonim válasza:
Gondolom ha HASZNÁLT telefont passzolt volna le a nagynéni mert cseréli az övét, az menő lett volna.
2020. okt. 23. 13:41
87/151 anonim válasza:
Én volt nem egyszer hogy turiba vásároltam amikor még megérte házában de mára nagyon drága lett Háda,és mindenhol tele van kereskedőkel akik jobb gyerekruhákat belesöprik egy nagy zacskóba legjobbakat neked meg marad a legalja .
És annyi pénzért már kapok H&M,C&a Pepco stb újonnan ruhát gyereknek.kb 5 éve nem turizok gyereknek ruhát mert 600-800ft már kapok szép új pólót is gyereknek 3000ft pulóvert is kapok,ugyan ennyiért nadrágot is kapok és újak nem kell versengenem a kereskedőkel és nem egy darabb van belölük.
2020. okt. 23. 14:03
88/151 anonim válasza:
Nincs gond a használt ruhákkal, de tény, hogy valaki nem szereti. Ajándékként úgymond rákényszeríteni vagy rátukmálni valakire nem illik szerintem. Egyébként használt holmi és használt holmi között igenis van különbség. Egy használt ruha teljesen más kategória, mint mondjuk egy használt ékszer, porcelán, könyv. Ezt mégis a testén viseli az ember, és van, aki nem bírja a tudatot, hogy másik ember azt már viselte, hiába lett kimosva, azért a szagok rendesen bele tudnak ivódni. Van, aki undorodik ettől.
2020. okt. 23. 14:28
89/151 anonim válasza:
Egy új is megjárhatta a próbafülkét 83x.
Láttam nem egyszer, izzadt (sőt, szagos!) embereket húzni-nyúzni magukra ruhát. Tehát ezt is-azt is kimosod, ha hazaviszed és akkor már mindegy.
2020. okt. 23. 14:32
90/151 anonim válasza:
Más egyszer-kétszer felvenni a próbafülkében, és más rendszeresen hordani. A rendszeres hordástól sokkal jobban beleivódnak a szagok, mikroszkopikus bőrdarabkák, stb. Én hordtam már használt ruhát, családon belüli ajándékozás volt, de a használt ruhaüzletekben kapható ruhák taszítanak, a szaguk is más. Van, aki érzékeny erre. El kell fogadni. Egyébként, ha veszek magamnak valamit újonnan, akkor azt maximálisan kihasználom, jó minőségű, klasszikus darabokat veszek, viszonylag ritkán, így sok évig hordok akár egy blúzt vagy pulóvert is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!