Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a gyerekemnek névnapjára?
#116-os vagyok újra, még mindig azt gondolom hogy a tesódnak túl kéne jutnia a sérelmein...
de nem mondod komolyan, hogy nem adtatok neki kölcsön, te megvesztél? Tudom milyen szituációk meg haszonlesők vannak, de ha jó testvérek voltatok, és te felvágsz a jóléteddel minden formában, aztán hiába engedhetnéd meg magadnak nem segítesz neki, akkor mit vársz, vágjon jópofát mindenhez?
Szállj le a földre és beszéljétek meg a régi sérelmeket, mert sajnos az a lakás tényleg nem a te érdemed, hanem a férjedé, de úgy írsz róla mintha te vetted volna zsebből. Nem sokáig haragudott rád hanem még mindig, ezért ilyen passzív agresszív.
#125-ös "gondolom azért nem tudnak védekezni, mert én ruhát veszek, ezért is elnézést kérek." Hiába figurázol ki, ezek tények. Amiket vagy megtagadsz, vagy nem veszel róluk tudomást. Ki vannak szolgáltatva, egészségügy 0-hoz közeli, oktatás is szinte ugyanez. Hogy várod el ezektől az emberektől, kitudjanak építeni egy stabil jól működő rendszert? Ráadásul kb semmi önerőből úgy, hogy valahol még a tiszta víz is kincs? Aki meg segíthetne az is beléjük rúg, és jól kihasználja ezt a tehetetlenségüket? Mondom semmi pénzért varrják a csini rucikat egész nap, plusz egyéb luxury termékeket gyártatnak le velük poton pénzekért, de nem mondhatnak nemet, mert vagy ez vagy semmi. És aki ezeket a ruhákat megveszi, az igenis támogatja ezt az egész mizériát, merta míg lesz kereslet, kínálat is lesz.
"Ha ilyen nagyarcú forradalmár vagy, akkor első körben légy vegán is, utána pedig költözz ki egy erdő közepére áram, gáz és vezetékes víz nélkül."
Nem vagyok nagyarcú forradalmár, csak nektek fáj az igazság. Fáj hogy valaki megmondja az igazat? Vagy ez már nem létezik, mert nem látod instán, és facen? Az élet nem cukormázas? Valakinek biztos nem az, sőt, valaki nap mint nap küzd az életben maradásáért, embertelen viszonyok között állja a sarat, alap szükségleteit nem tudja kielégíteni, itt meg rikácsol a sok bohóc, hogy mekkora igénytelen sz*r a turi, meg hogy akármilyen szar helyzetben van, ő sosem öltözne turiból. Ne már. Akkor még nem volt ő igazán szar helyzetben. A tanácsát pedig egy ilyen ritka buta, értetlen és tanulatlan embernek nem fogom megfogadni, mert butaságokat fogalmazol meg lépten-nyomon, és nyomatékosan jeleztem már azt is, hogy nem kell visszamenni az őskori állapotba ahhoz, hogy változzunk, elég lenne mindenkitől egy pici effort belefektetése. De értem én, jó ez a hatalmas szakadék a nyomor és gazdagság között, amíg nem te vagy a nyomorban. Aztán ki mint vet, úgy arat, az emberek többsége egy ásót nem fog neked arrébb tenni, ha nincs benne érdeke.
És köszönöm szépen, én nem állok fejre a sarokban, te döntésed,de még lehet te is szenvedője leszel. További buta meggondolatlan és pazarló életet, de sosem késő elkezdeni.
#116 újra, és ne haragudj ezért a bunkó elvi kérdésért:
De tegyük fel, hogy válnod kell a férjedtől és egy garast sem kapsz, a lányod nálad maradhat. Hova mennétek? A szüleidhez, a nővéredhez, vagy a híd alá ha nem találtok elég hamar albérletet és a férjed ragaszkodik hozzá hogy elhagyd a házat?
Azért kérdezem mert az ilyen jellegű szerencse ami téged ért nagyon forgandó szokott lenni, csak ezt a nővéred nem tudja, mert ő még a keményen küzdős szakaszban van, és csak arra koncentrál ami neked már "összejött" különösebb erőbefektetés nélkül. De amiért ő megküzd az az ő érdeme lesz hiszen sem te, sem más nem segített neki. Egyikőtök sem érdemel megbecsülést, vagy lenézést csak az élethelyzetetek miatt, de ennek a kölcsönkérős incidensnek köszönhetően eszembe jutott, hogy annyi konfliktus közül miért pont a turkálósra kérdeztél rá... Sajnálom az elfogultságomat, de nekem van annyira jó kapcsolatom a saját nővéremmel, hogy az autó árát odaadjam neki ha ez kiváltja a hitelt - mert nekem a testvérem fontosabb az anyagi javaknál. És tudom, hogy én számíthatnék rá ha ő lenne jobb élethelyzetben. Ezt rólatok nem tudom elmondani de nem csodálom: az eddig megosztottak alapján mindketten önzőnek tűntök, érthetetlen számomra hogy mi tart össze titeket mert testvéri szeretetnek a nyomát se látom.
Kérdező! Itt nem.kapsz objektív választ. A csórók a tesóddal azonosulnak és rajtad verik le a nyomorukat, pont mint a nővéred.
Akik jól élnek és szeretnek "önző" módon új ruhákat venni, tampont cserélni naponta többször!!! és kimaxolni a nőiességüket (bevallom jómagam is ilyen: gyarló, bűnös lélek vagyok), azok pedig veled azonosulnak.
A lehurrogók pedig azért vannak többségben, mert ez egy csóró, nyomorult, élhetetlen ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!