Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Túlreagálom, hogy a nővérem...

Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a gyerekemnek névnapjára?

Figyelt kérdés
Bevitte a Hádába, hogy válasszon magának valamit. Amikor szóvá tettem, azt mondta, hogy ő évek óta nem vett új ruhát, mégis elvan. Értem, hogy kevés a pénze, de elvihette volna cukrászdába vagy valami olcsóbb moziba, esetleg úszni.
2020. okt. 23. 07:54
 121/151 anonim ***** válasza:
70%
Ez már nem a gyerekről szól, hanem rólatok, szóval újra megkérdezem: ha neked lenne ilyen életed, és a testvérednek lenne meg mindene, ugyanilyen kimért tudnál maradni?
2020. okt. 24. 17:30
 122/151 anonim ***** válasza:
23%
#115 Nem vagyok vegán, fel tudod fogni? És akkor még te beszélsz az agyi szintekről, mint hogy ki milyen hülye. Szövegértés 1! Ülj le.
2020. okt. 24. 17:44
 123/151 anonim ***** válasza:
13%
Hát pedig kéne, ugyanis elpusztítod a világot. Elképesztően önző vagy!
2020. okt. 24. 17:47
 124/151 anonim ***** válasza:
0%

#123 Tudod ki az önző? Aki ezekről a dolgokról tudomást sem vesz. Azt tudom hogy egyszerűbb, de attól hogy valamit nem veszel figyelembe, az még attól ott lesz. Ki tudja, mikor fog rád kihatni a nem törődömséged? De elárulok valamit, ezzel a mentalitással, te sem fogsz érdekelni másokat.

Tudod még ki az önző? Aki azt mondja, hogy "minek bármit is tenni, közel 8 milliárd ember él lassan a Földön, pont én számítok? Igen! Mert az emberek többsége sajnos így áll hozzá! Akibe egy kis emberség szorult, és használni is akarja az eszét, az képes lenne egy tudatosabb életre, anélkül hogy felborítaná vele a jelenlegit teljesen, mert nem kell hogy minden megváltozzon.

Akiben már van egy kis tett vágy, és egy kis késztetés arra, hogy változzon ennek az irányában, az már nagyon jó kezdetnek. De tudjuk, kötekedni mindig könnyebb, nevetni, mutogatni. El kell kezdeni valahol mindent, mert ha már egy kicsit is teszel, máris egy kicsivel, de jobb lesz. És kb senki nem fogja fel, hogy ez a mi érdekünk, az emberiség érdeke. Ez nem öncélú, ez mindenki érdeke. Lenne. Csak a globális problémákat ugye majd megoldják az okosok, mit én foglalkozzak velük. És akkor egy átlag ember problémái, hogy az elkényeztetett lányát turkálóba vitték. Na komolyan... Egy másik kontinensen meg kilométereket sétálhatna 1 liter ivóvízért, ha nem viszi el a vadállat. Mekkora problémák, komolyan mondom. És még elszomorítóbb, hogy sokan megerősítik ezt a szemléletmódot. Gondolkodjatok már el, mi van veletek? A nagy jómódban elmegy mindenki esze?

2020. okt. 24. 18:14
 125/151 anonim ***** válasza:
26%

"Aki azt mondja, hogy "minek bármit is tenni, közel 8 milliárd ember él lassan a Földön, pont én számítok? "

Azért van amúgy majdnem 8 milliárd ember a földön, mert a harmadik világban egy nő odaszül a nyomorba 8 gyereket. Ne haragudj, de egy életem van, hadd engedjem már meg magamnak azt az iszonyatosan nagy tékozló gusztustalan luxust, hogy új ruhát veszek magamnak, nem azt amit már más megunt, vagy rongyosra hordott. Köszi!

2020. okt. 24. 18:36
 126/151 anonim ***** válasza:
14%
#125 - ok, okozati összefüggés, ki taszította őket nyomorba? Vagy már a történelem sem létezik? Így könnyű mostmár, a gyenge meg pusztuljon. "szül nyomorba 8 gyereket", nyilván mert nem tudnak védekezni, van ahol a baba is AIDSesen születik, vége láthatatlan ördögi kör, amiről nem feltétlen ők tehetnek, szimplán ok az elszenvedők. Aztán van pofád itt szidni, közben sz*rért-hugyért ők varrják amit amit te megveszel, de támogasd a rabszolga rendszert. [link]
2020. okt. 24. 18:43
 127/151 anonim ***** válasza:
14%

"nyilván mert nem tudnak védekezni" - gondolom azért nem tudnak védekezni, mert én ruhát veszek, ezért is elnézést kérek. Elárulom neked, hogy egy nigériai túlnépesedéssel kapcsolatos videó alatt a harmadik világbeli kommentelők (több tucat) állította, hogy számukra büszkeség, hogy ennyi gyerekük van, mert az európaiakkal ellentétben ők tudják mik is azok a családi értékek.

Ha ilyen nagyarcú forradalmár vagy, akkor első körben légy vegán is, utána pedig költözz ki egy erdő közepére áram, gáz és vezetékes víz nélkül.

Megjegyzem, hogy ha te a sarokban kínodban fejen állsz, akkor is megveszem azokat a ruhákat, amiket szeretnék. Csókollak!

2020. okt. 24. 18:52
 128/151 anonim ***** válasza:
29%

#73, a sztori annyi, hogy két csóró, és nem túl eszes nővérpár tanárnak állt, mert annyi felvételi pontjuk volt csak.

A kérdező talált egy jól kereső férjét, ezért helyből lenézi a másik prolit.

Ilyenek ezek, hogy a saját lányát ilyen életképtelen és neveli, az magánügy, de mi a francot keresnek ezek az iskolában?

2020. okt. 24. 18:56
 129/151 A kérdező kommentje:
Az a kiegészítés, hogy a kérdező MINDENT elnézett a nővérének, amíg az bele nem állt a gyerekébe, és nem kezdte neki azt ecsetelni, hogy buborékban él és hogy ő azért csóró, mert nem tudott jól férjhez menni.
2020. okt. 24. 19:00
 130/151 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem tegyen fel valaki egy környezetvédelmi kérdést és ott beszéljétek meg, mondom ezt úgy, hogy érdekel a téma (a tusfürdős meg betétleváltós válaszoló vagyok 16:57 - #116).

Az meg milyen kérdes, hogy "ugyanilyen tudnál- e maradni" ha a testvér helyében volna a kerdező? Hát ha más is szemét/buta/modortalan akkor értsük meg? Nincs lakásom, nincs párom de szerintem nem nagy kérés, hogy a gyereken ne vezesse le a nő az indulatait... Én is szegény voltam mint írtam, nekem is használt ruha jutott, de nem lennék emiatt paraszt más gyerekével, nemhogy a testvéremével.

Ha ennyire utál téged meg nem tudja kezelni a helyzetet akkor szakítsa meg veled a kapcsolatot, bár kár volna érte ha amúgy jóban vagytok. Te hogyan bánsz a nővéreddel, követtél el ellene valamit azon kívül hogy jobban élsz?

Rajta kívül sajnos nagyon sok embernek nincs lakása kemeny munka mellett, össze kéne szednie magát mentalisan mert ebbe bele fog rokkanni. Irigységben nem lehet leélni egy életet, neki lenne a legjobb ha ezen túl tudna lendülni.

2020. okt. 24. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!