Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a
gyerekemnek névnapjára?
Figyelt kérdés
Bevitte a Hádába, hogy válasszon magának valamit. Amikor szóvá tettem, azt mondta, hogy ő évek óta nem vett új ruhát, mégis elvan. Értem, hogy kevés a pénze, de elvihette volna cukrászdába vagy valami olcsóbb moziba, esetleg úszni.
Én is imádok turkálni, és nem azért mert rászorulok. Soha senkinek nem tagadom le, hogy honnan vannak a cuccaim ha megkérdezik, én nem szégyellem, senkinek semmi köze hozzá.. mitől lennék több, ha eredeti áron boltból venném meg 20000ért, amúgy meg kitúrom 2000 Ft-ért megveszem hibátlan állapotban, hazaviszem, kimosom? Nem fogom támogatni a fastfashion üzleteket, igy is a mértéktelen fogyasztáshoz nagyban hozzájárulnak. És legalább nem köszön vissza egy egy darab másokon, mikor végig sétálok az utcán. Úri puccolás a New Yorkerben, Bershkában és hasonló kategóriájú üzletekben az akciós sorról vásárolni, meghagyom a fujjolóknak.
2020. okt. 23. 11:44
72/151 anonim válasza:
Na véletlenül elküldte, még annyit akartam kérdezni, hogy a lányod meg nem tudja ki nyitni a száját és azt mondani hogy nem kell neki használt ruha? Vagy hogy köszönöm szépen, nem kell semmi? Esetleg köszönöm, egy csoki is elég lesz? Nem kell bunkónak lenni, szépen is meg lehet fogalmazni, hogy nem kell neki a Hádából semmi. Az hogy elmegy, és még választ is valamit ami nem kell neki az ő szerencsétlensége.
2020. okt. 23. 11:49
73/151 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy roppant unintelligens mind a kérdező, mind a testvére. A kérdező a fogyasztói társadalom felkent birkája, a nővére meg nem ismer alap illemszabályokat.
Szóval nekem olyan ez a konfliktus, mint amikor két retard próbálja bizonyítani egymásnak, hogy ők helikopterek.
2020. okt. 23. 12:06
74/151 anonim válasza:
Szerintem sem illik turkalobol ajándékozni. Viszont a lányod mondatta volna azt, hogy nem tetszik neki semmi, inkább igyanak/egyenek valamit.
A tesód "leckejet" pedig nem értem. Inkább orulne hogy van olyan aki családban, aki kicsit jobban él.
2020. okt. 23. 12:17
75/151 anonim válasza:
Én egyszer mentem be szintén barátnőmmel,de mind a szag mind az ami ott ment tök gáz.
Ez a szó szerint turkálok a ládából meg 6 kosárba pakolok, mert súlyra megy... Aztán a 6 kosárból lesz kettő... Darabonként végig nézi az összes szart...
2020. okt. 23. 12:23
76/151 anonim válasza:
Nagyon Off de akik leproliznak másokat, azok nem bérböl fizetésböl élök? Nem kell a munkaerejüket a munkaeröpiacon eladniuk a megelhetés érdekében?ugyanis ez a "prolatar" szo jelentese. Amugy ezek a fastfashion cegek "menö cuccpk" Pont az ilyen retegeket celozzak, szoval céljuk h a mindenki szepen büszken betagozodjon a fogyasztoi társadalomba.
2020. okt. 23. 12:29
77/151 anonim válasza:
76: dehogynem, pont ugyanolyanok, csak max két gombbal többért végzik ugyanazt a rabszolgamunkát, ezért már feljogosítva érzik magukat, hohy lenézzék a turis 100 forintos cuccot, hisz ő megengedheti magának a 10 ezres fastfashion cuccot. Pedig mindkettő ugyanabban a sweatshopban készült Bangladesben 10 centért.
Sok birka, pontozzatok le :D
2020. okt. 23. 12:32
78/151 anonim válasza:
76-is már bocsi lehet felénk szar a Háda.. de különbet túrok elő nagyanyám szekrényéből, mint amik oda kivannak rakva.. az 2* hordott ruhákat környékbe se lehet látni, én nekem kb 7 éves koromba láttam olyan ruhákat amiket ott árulnak.
2020. okt. 23. 12:36
79/151 anonim válasza:
Szerintem nem ciki turkálóból vásárolni. Én nem szoktam, mert nincs hozzá türelmem, de sok jómódú barátnőm is szeret ilyen helykre járni. Kaptam is már turkálóból ajándékot, örültem neki, semmi szaguk nem volt. Globálisan igaz, hogy Y és Z generációból a középosztály is bőven jár turikba, mert most menő a környezetvédelem meg az újrahasznosítás, az idősebb korosztály inkább az, aki szerint ez gáz. (Az egyik szaktársam a használtruha piac változásairól írta a szakdogáját.)
Ettől még ha a nővéred direkt ki akart ezzel szúrni veled, akkor az nem szép dolog. De az is érdekes, hogy egy 12 évesnek nincs annyi kurázsija, hogy nemet mondjon, vagy megmondja, hogy nem talált semmi neki tetszőt. Azért ennyi érdekérvényesítési képessége már bőven kéne legyen egy kamasznak.
2020. okt. 23. 12:50
80/151 anonim válasza:
78 én nem akartam leszolni, ha valakinek nem tetszik a turi. Csak az a lenézö hangvétel nem tetszik, hogy embereket "leproliznak" csak mertmás az izlesük vagy más ok miatt turiba járnak. És igen, vannak szegenyek is Magyarországon. Az nem szégyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!