Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a gyerekemnek névnapjára?
Azért nem mind1, hogy kilós vagy darabos háda 😉
A kilós nagyon megéri, a darabos is, de azok már tényleg majdnem rendes bolti árakon mozognak. (De azért még néha úgy is jobban megérik)
Én csak sportruházatot szoktam ott venni meg néha pulcsit/kardigánt.
Nem vagyok nagy turis, de szerintem pl.: egy Papayas sportfelsőért (amin még az eredeti cimkéje is rajta volt) 2.000 ft az nem sok.
A boltban 8.000 ft lenne....
Nekem sokkal jobban megéri 2.000 ért 🤷♀️
De persze kinek mi. Nem mindenkinek jön be a turi.🙂
Nem ajándékoznék alkalomra használt cuccot, vagy olyasmit, ami használt cikkeket IS árusító helyről származik.
Ha nincs ötletem, ajándék-utalvány, és/vagy valami beváltható mozijegy,ilyesmi.
"Csak úgy" meg simán vennék ilyet annak a gyereknek, akiről tudom, hogy a szülei nem térnek ki a vallásukból emiatt.
Valahol értem, hogy a kérdezőéknek mi a bajuk, viszont kár emiatt ekkora habverést csapni.
Meg kell dumàlni, hogy ti nem szoktatok onnan vásárolni, a gyerek sem szívesen megy be (én is utáltam azt a turi-szagot mindig, de már nem érdekel); alkalomra adjon máskor valami finomságot vagy egy kütyüt (pl. kulcstartó pendrive, vagy bármi), de ha turiban lát jó cuccot a gyerek méretében, azt megkérdezés utan (gyors fotó róla neked v a gyereknek) nyugodtan hozza el, természetesen ki is fizeted.
Valóban akadnak ott kincsek, sok olyan emberrel találkoztam már turiban, akik kifejezetten drága, designer ruhákat hordanak a munkahelyükön, mégis találnak a stílusukhoz illő kiegészítőket, egyebeket itt is. És nem hullik le a Desigual meg a Freywille sem róluk a Háda küszöbén.:)
Nehany pontban kifejtenem a velemenyem:
1. Mindenki ott vasarol, ahol tud.
2. A 12 eves mar nem olyan kicsi, es ha van egy cseppnyni esze, akkor alaposan szetnez es bizony talal is valami neki valot.
3. Ez a 2.es pont kiegrszitese: "Ajandek lonak ne nezd a fogad". Persze, ha a gyerek Anyja megtanitototta volna erre az elkenyeztetett kolyket, akkor a hiszti helyett inkabb szepen megkoszoni, hogy egyaltalan gondoltak ra...tudod, nem kotelezo ajandekot venni :)
4. Ha Meszarosek meghivnanak szulinapra, akkor tuti nem vennek fel hitelt, hanem a sajat penztarcamhoz merten vasarolnek ajandekot. Ez csak pelda, hogy ertsd...
5. A Hadaban egy csomo ruhan meg a cimke is rajta van.
6. Nem a novered, hanem a LANYOD valasztott egy maganak nem tetszo ruhat, errol mar csak o tehet...Ha a hiszti helyett, inkabb elt volna a lehetoseggel es alaposan szetnez, akkor bizony talalt volna egy szep darabot maganak. Olyan darabokra os ra lehet bukkanni, amik mas boltokban tobb ezer ft-ba kerulnek...
7. Neked nincs jogod szovatenni, hogy ide, vagy oda kellett volna vinnie a lanyod!
Osszegezve: Te es a lanyod is tanulhatnatok egy kis illemet es a "koszonom szepen"-t is tessek gyakorolni! Szegyeljetek magatokat, de elso sorban te kerdezo, mert a lanyod viselkedese jol tukrozi a pocsek nevelesedet!
Nos a turiról:
Én nem lennék anyagilag rászorulva, hogy turiba menjek, de szeretek turizni. És ezzel nem vagyok egyedül, a kedvenc helyemen számtalanszor találkozom ismert emberekkel, akikről köztudott, hogy nem nyomorognak, ennek ellenére nem dehonesztáló nekik turizni.
Amiért én megyek:
Egyedi, márkás szalontermékeket lehet találni, abszolút minőségi anyagokból, olcsón. Nem pedig ócska minőségben előállított, műszálas tucatholmi, vagy piacos kínai, amiből 80 jön veled szemben az utcán.
Vettem én már ott százezer feletti valódi bőr kabátot 15ezerért, vagy olyan egyedi módon készre varrt meseszép függönyt a 6m-es panorámaablakomra 4ezerért, amilyet 50ezerért sem kapni.
Világéletemben a minőségre és az egyediségre törekedtem, az öltözködésem stílusos, amit mindig megcsodálnak, nekem erre a turi tökéletes.
De ilyen undorító viszony mellett, mint amilyen a Kérdezőnek van a testvérével, ezerszer meggondolnám még a kapcsolattartást is, nem hogy az ajándékozást, turitól teljesen függetlenül.
57
Ja megis le lettem pontozva.
Ha meg ilyen, miert bizod ra a gyereket? 12 evest egyedul is lehet hagyni, annyira megbizhato mar.
Egymás után pofoználak fel téged is, utána a hülyegyereked:)
Fogadjunk ő az a tipikus mindent kihisztizős, ha kell-ha nem vinnyogva beszél, ha egyszer valamit nem kap meg ordítva a földhöz csapkodja magát kiscsaj lehet.
Meg sem kérdezem ezeket kitől tanulhatta, látom a kényes válaszaidon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!