Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a gyerekemnek névnapjára?
Uristen most mi lesz, szegeny gyereket elvittek turkaloba. Nem kocsmaba, nem bortonlatogatasra, nem egy metal koncertre, turkaloba....
Meg a vegen a gyereked szerez elettapasztalatot es latja, hogy ilyen bolt is letezik es nem egy nyamvadt buborekban fogja leelni az eletet, amit az anyja csinalt neki....
Istenem...turkalo...vigyazz mert megfogja rontani
Agresszív ősanya vagy.
Gondolom a rozsadombon nincs turkalo.
Szerintem kedves volt a nővéred, mert mégis csak megakarta lepni valamivel a gyerekedet. (Az már más kérdés, hogy a gyereked olyan ruhát választott magának, ami neki nemtetszik)
Igen, vihette volna sütizni, vehetett volna neki csokit stb..
De azért na, a lányok még is csak a ruhákért vannak oda.
Így akart a lányodnak kedveskedni (még úgy is, hogy nem nagyon telik rá!)
Szerintem ezzel nincsen semmi baj. (Megtehette volna azt is, hogy nem add neki semmit, csak felköszönti)
A használt ruhákkal az égvilágon nincsen semmi baj. És nem a "cselédek" hordják azokat, hanem olyan emberek akik vagy nem tehetik meg, hogy új ruhákat vegyenek/akik nem akarnak annyi pénzt kiadni egy ruháért/akik védik a környezetet.
Én is szoktam turiba menni, mert sokszor kell vennem új sportruházatot, mivel sportolok.
És igen, nem mindig lapul a zsebemben 20 ezer ft, hogy normális jó minőségű dolgokat vegyek.
(Vagy csak egyszerűen fája szivem, hogy annyi pénz kiadjak érte)
Turiban ugyan úgy vannak szép/jó minőségű dolgok, mint más ruhaüzletekben.
(Ráadásul a Háda az egyik legjobb ilyen bolt. Nem valami pincében lévő rossz turiba vitte, ahol silány minőségű dolgok vannak)
A fast fashion boltok sem sokkal jobbak.
Láttam már olyat, hogy egy normális ruha boltban (New Yorker) valaki fogja és benyálazza az ujját és beletörli a pólóba.
Vagy pedig az teljesen leizzadt túlsúllyos nő próbálgatja fel magára az s-es pólót.
De sokszor látok ott úgy pólókat is, hogy alapozó/rúzs foltosok...
A turis ruhák pedig tényleg sokkal jobban levannak fertőtlenítve, mint ezek.
Szerintem pedig óriási nagy bunkóság az tőlled, hogy ilyen dolog miatt lenézed a testvéredet!
Utoljara:
Elitista hozzaallas az, hogy lenezik ezeket az embereket. Kepzeld, magyarorszagon elsz, ahol sok a szegenyebb ember. Miert, milyen emberek jarnak oda, akitol igy felni kell? Jaaa atlagos emberek, ertem.
A gyereknek nincs szaja? Nem tudja azt mondani, hogy koszi, nem kerek semmit? Fegyver volt a fejehez rakva? Mit fogsz csinalni ha par ev mulva jonnek a pasik, ha egy random turi latogatastol igy kiakadsz? Ennyi idosen mar tudjon a gyerek nemet mondani.
Neked nem a turival van bajod, hanem hogy nem TE voltal a kontrollalo es az akaratod ellenere tortentek a dolgok. Nem voltal ott 0-24 ben, hogy iranyits.
Most mi lesz ha tapasztalatot szerzett a gyerek? Panaszkodott neked, ezekszerint nincs sok elettapasztalata ha egy kis hasznalt ruhaszagtol panaszkodik.
Addig orulj, amig nem kocsmaba viszi a gyereket vagy neznie kell, ahogy a rokonok beb..sznak, mint sok hazai csaladnal.
Jo gyerek lesz belole, ha egy kis szagtol panaszkodik es nem latta meg mas emberek hogyan elnek. Es a turkalo .eg egy baromi light os elettapasztalat.
Tulovod, feleslegesen pattogsz, kontroll manias vagy.
Ja persze felteszel egy kerdest, es ami nem tetszik az le van pontozva.
Buborek elet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!