Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Túlreagálom, hogy a nővérem...

Túlreagálom, hogy a nővérem bálás ruhát adott a gyerekemnek névnapjára?

Figyelt kérdés
Bevitte a Hádába, hogy válasszon magának valamit. Amikor szóvá tettem, azt mondta, hogy ő évek óta nem vett új ruhát, mégis elvan. Értem, hogy kevés a pénze, de elvihette volna cukrászdába vagy valami olcsóbb moziba, esetleg úszni.
2020. okt. 23. 07:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/151 SZOTYEE8 válasza:
66%
Szerintem túl reagálod a dolgot! Valószínűleg azért mert ha te lettél volna a gyerek helyében akkor valami mást választottál volna. Gondolom előtte megbeszélte a gyerekkel, hogy hova mennek és a gyereknek is tetszett a dolog. A gyerek szabadon választhatott magának így csak olyat választhatott aminek örült is gondolom én. Ha így van nincs okod megszólni pláne a testvéredet. Amíg a gyerkőcöt nem zavarja addig téged sem kellene hogy zavarjon. A szándék a fontos! Hogyha adnak fogadd el, hogyha ütnek szaladj el! Nem azt kell nézni, hogy mit kapott hanem azt, hogy kapott és ő örül neki!
2020. okt. 23. 08:09
 12/151 A kérdező kommentje:
Nem, a gyerek (12 éves) nem tudta, hogy hova mennek, meglepetés volt, azt mondta, hogy nagyon kellemetlen volt neki, és a ruha is csúnya volt, csak el akart szabadulni.
2020. okt. 23. 08:11
 13/151 anonymousreview60 ***** válasza:
85%
#7: Ezt azért leírhattad volna b+. Ettől függetlenül - valószínűleg - nem sóherségből tette. Így már indokolt szóvá tenni, hogy legközelebb mit érdemes az adott anyagi keretek közt ajánlania.
2020. okt. 23. 08:13
 14/151 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy ebben volt egy adag passzív-agresszív, "lásd én is csak ennyit engedhetek meg magamnak, mégis élek" üzenet.
2020. okt. 23. 08:15
 15/151 anonim ***** válasza:
83%

Többször vettem turis ruhát a tesóm gyerekeinek, de azokról tudott és olyan ruhák voltak, amiket gyorsan átnőttek. Mellesleg ő is nagyon sokszor vásárol és én is nagyon szeretek turizni.

Viszont én biztosan megkérdeztem volna a kislányt, hogy volna e kedve bemenni és választani valamit magának. Tény és való, hogy van aki nem bírja az ilyen helyeket.

2020. okt. 23. 08:19
 16/151 anonim ***** válasza:
64%
hát kövezzetek meg (gondolom meg is fog látszani a százalékon)de szerintem kifejezetten ciki. Soha nem adnék senkinek ,(felnőttnek se)használt ruhát ajándékba. Annyi más lehetőség van,könyv, desszert,program, stb.Pont ezt kellett?De nem adnék használ,kiolvasott, szamárfüles,foltos könyvet se,megkezdett bonbont,vagy csokit se.
2020. okt. 23. 08:23
 17/151 anonim ***** válasza:
45%

Sok múlik azon, hogy hány éves a gyerek. Ha 6 éves, akkor teljesen oké. A 12 éves lányok már nem szívesen mennek turiba, ha nincsenek erre szoktatva. Én utoljára 4-5 éves korukban vettem nekik használt ruhákat, azóta a CundA a legalja ahová hajlandó vagyok bemenni. Ilyen szempontból én se örülnék neki, ha a gyerekemet a Hádába csalnák el ajándékot venni. A gyerek sem.

Viszont szerintem a nővéred nem akart rosszat, és nem illik ezt a szemére hányni. Udvariasan megköszönitek az ajándékot és max. csak otthonra veszi fel vagy oda sem. Meg kell tanulni udvariasnak lenni.

2020. okt. 23. 08:29
 18/151 anonim ***** válasza:
75%
A lányod ezt a fajta hozzáállást, aroganciát, szonbságot és kivagyiságot már tökéletesen eltanulta tőled. Kellemetlen volt bemennie egy Hádába? Kifejezettn jó minőségű üzletek a használtruha piacon, nem kell odajárnotok, de ha ez neki 12 évesen kellemtlen, az kizárólag a te nevelésed. Eszem megáll. Télapóra majd valami High end szájfényt kap, mert a Labelló is ciki? Szerintem az ilyen hozzáállás az ultragáz, meg az, hogy a külsőségek fontoságát hangsúlyozva neveled afféle üresfejű, magamutogató, fogyasztói társadalom rabjává, aki azt hiszi attól lesz valaki, ha az a külsején is látszik. Esélye sem lesz normális értékrendre egy ilyen anya mellett, már megbocsáss. Nem tetszett neki, oké, el lehetett volna magyarázni neki normálisan az egész helyzetet, ha ő ebbe 12 évesen már többet vizionált, meg cikinek érezte, az kizárólag csak a hozott minta visszatükröződése. Tán hatodikos ha lehet, kizárt, hogy annyi márkás cuccból nem talált magának valamit ami tetszett volna, akár otthonra hordani, a szag olyan amilyen, szerintem Douglas parfűméria előtt elsétálni ezerszer rosszabb, de hát kinek a pap... 12 évesen meg a száját is kinyithatja akár, hogy bocsi Mari, én ide nem akarok bemenni, nem olyan családból származom én, engem úrinőnek nevel anyám, menjünk, nyaljunk inkább egy fagyit!
2020. okt. 23. 08:37
 19/151 anonim ***** válasza:
71%

Es akkor mi van ha bevitte par percig turizni? Nem kell a gyereket agyon felteni meg szo szerint piedesztara emelni.

Tulreagalod. Vagy azzal van bajod, akivel volt a gyerek.

2020. okt. 23. 08:38
 20/151 A kérdező kommentje:
Azt nem ő látta bele. Azt mondtam, hogy a nővéremnek már nem ez az első esete, hogy a "tisztességes szegénységével" villogjon. Én sosem ítélkeztem felette, hanem ő beszélt ki. Ennyit még lenyeltem, viszont egy gyereket is belerángatni ebbe már sok, főleg a sajátomat.
2020. okt. 23. 08:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!