Ilyenkor mi van? Most komolyan.
Szóval leszögezném hogy nem kell a negatív hangvétel. Köszcsi.
Szóval, 16 vagyok tachycardiás.. (gyors szívverés. Nekem 135/min felett szokott lenni)
A kardiológus azt mondta, hogyha rosszul vagyok akkor a kórház legyen az első irányom.
Egyik nap reggel rosszul lettem, vártam a soromra (vérvétel) és hirtelen rosszul lettem.. Ájulás tüneteit észleltem. Azután egész nap rosszul voltam. A koleszban szóltam.. Megmérték a vérnyomásom.. A pulzusom az egekben. A nevelők kihívták a mentőket. Anyukámék reggel tudtak bejönni.. Széjjel szidtak hogy mit képzelek magamrol hogy ezt csinálom, rángatom őket ide-oda stb.
Meg az orvosok nem találtak semmit. (hangsúlyozom 4 liter infúziót leküldtek egy este alatt és a betalocot kellett szednem ami egy lovat is kiüt) de semmi bajom..
Ilyenkor kételkedek magamban hogy valóban jó ötlet volt a kórházba mennem? Nem akarok rosszat a szüleimnek.. Sőt.. De nem tudom hogy jogos-e a felháborodásuk..
Ha rosszul leszek akkor inkább hallgassam el? Vagy ilyenkor mi legyen?.. Nagyon nem akarom őket rángatni, mert a kórház valóban nincs közel hozzánk (30km) és nincs sok pénzünk benzinre..
"Szóval leszögezném hogy nem kell a negatív hangvétel. Köszcsi."
Akkor ne írj ki ide kérdést. Köszcsi.
"A kardiológus azt mondta, hogyha rosszul vagyok akkor a kórház legyen az első irányom.
Egyik nap reggel rosszul lettem, ... kihívták a mentőket. Anyukámék reggel tudtak bejönni.. Széjjel szidtak hogy mit képzelek magamrol hogy ezt csinálom, rángatom őket ide-oda stb.
Meg az orvosok nem találtak semmit.
Ilyenkor kételkedek magamban hogy valóban jó ötlet volt a kórházba mennem?"
Nem te döntötted el, hogy kórházba menj-e, hanem a mentőorvos. Ha ő úgy döntött, akkor igenis szükség volt rá, hogy kórházba kerülj.
"Nem akarok rosszat a szüleimnek.. Sőt.. De nem tudom hogy jogos-e a felháborodásuk.."
Nem volt muszáj odamenniük. Mondd meg nekik, hogy ha ekkora gond, máskor ne jöjjenek. Akkor se, ha a nevelők felhívják őket. (A nevelőknek kötelességük ezt megtenni, de a szülőknek nem kötelező bemenniük a kórházba.)
"Ha rosszul leszek akkor inkább hallgassam el?"
Nem. De olyankor ne a szüleiddel foglalkozz, ez nem az ő ügyük, hanem az orvosoké meg a tied: azon legyél, hogy minél előbb ellátást kapj, semmi mással.
12, milyen élet-halál? De oké, négy palackot kapott, ami két liter. Egy órák óta tekerő, kimerült szívnek annyit sem adunk, mert tovább terheljük...
Nyugodj bele, hazudik.
Gyerekek
Tudok zárót mutatni
Nem hazudok
Szerintem nem normálisak a szüleid. Egyébként az én anyám is csinált hasonlót, egyszer kórházba kerültem egy hétre, az autója pont szervízben volt, ő annyit mondott csak, hogy biztos nem ül buszra...
Ne foglalkozz a szüleiddel, ha rosszul vagy, menj orvoshoz azonnal, ez nem játék.
Ha így állnak hozzád, legközelebb ne szólj nekik, mondjuk majd ha eljön az idő és szükségük lesz a segítségedre, azért jusson eszedbe, mennyire lehetett rájuk számítani, meg az 1-2000 forintokon mekkora balhét rendeztek.
Nem tudok mit írni..... ha az én gyerekeim közül bármelyik gyakran rosszul lenne egy rendellenesség miatt, akkor két eshetőséget tudok elképzelni: vagy az lenne, hogy már jól ismerjük ennek a menetét, tudnánk, hogy mi az, ami miatt azonnal mennünk kell, mert súlyos és sürgős, és mi az, ami ellátást igényel, de az állapottal jár, ezért nem élet-halálról van szó. Ettől függetlenül, ha tehetném, mindig ott lennék a beteg gyerekem mellett a kórházban. erre még a felnptteknek is van igényük, ott kiszolgáltatott, elesettebb és ijedt az ember, rengeteget számít a szeretteinek a látogatása, akár nagyon nagy a baj, akár kevésbé nagy.
A szegénységnek nem kell szívtelenséggel párosulnia. Ha nagyon komoly megterhelést jelent a benzinpénz és valami miatt nem alternatíva a busz sem, akkor nagyon kevés pénzbe kerül telefonon keresztül a jó szó, a bátorítás, a szeretet kifejezése.
Ha rosszul leszel, akkor tedd azt, amit az orvosok javasoltak.
Ha szuleid szidnak, kozold veluk, hogy ha majd megall a szived, akkor temeteskor oda ne merjenek allni a koporsod melle, mert ezzel a cseszegetessel ok kergettek a halalba.
Ez kemenyen hangzik, de ilyen alavalo alakokkal nem lehet maskepp beszelni.
Kerdezo, en is ketgyerekes apa vagyok. Normalis szulo aggodik a gyerekeert, nemhogy a sajat faradsagat, koltseget felhanytorgatna a gyerekenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!