Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem csinál semmit a...

Miért nem csinál semmit a gyámügy? Hova forduljak már segítségért komolyan?!?!?!?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szomszéd asszonyom egyedül neveli a gyerekét, aki 12 éves. Minden áldott nap sík részeg, a gyerekkel folyton ordít, bántja fizikailag, lelkileg terrorizálja. Egyszer már elvették tőle a gyereket épp emiatt. Jár hozzájuk a családsegítő, és ezzel ő tisztában is van,hogy mikor, ezért aznap addig nem iszik! De ahogy elmegy, bepótolja! A gyerek neveletlen, hazudós, mosdatlan, ápolatlan. Napi szinten át hallani, ahogy visít ahogy az anyja veri. Én már beszóltam a gyámügynek, hogy ez van, ki is mentek és a gyerek el is mondta hogy az anyja mennyire iszik. De az eredmény az lett hogy MINDENT RENDBE TALÁLTAK! Most komolyan, ilyen létezik??? Patkányok vannak az udvarukon, gusztustalan ahol élnek, 1 szobába laknak. A gyerek rendszeresen megszökik otthonról, keresni kell, volt hogy mi is kerestük, és több településsel arrébb találták meg. Nem romák egyébként. Nincsenek rokonaik. Egy alkalmi kapcsolatból lett a gyerek. Az apja pár utcával arrébb lakik, egy alkoholista hiába mondjuk neki mi van, meg mindenki tudja nem erdekli. Nagyon rossz ezt látni hallgatni hogy ez a gyerek így él. Mi az hogy a család segítő is tudja hogy mi van, mégis, magyarul lesz*rja!?! A gyámügy lesz*rja!!!a gyerek dohányzik, láttuk, meg a kisfiam aki vele egy idős, látta bort inni kinn a folyó parton. Kihez forduljak hogy foglalkozzanak vele, ne kelljen annak a szegény gyereknek így élnie? Az anyja már a fejét is betörte a seprű nyéllel régebben, a kezét eltörte részegen. Mégis visszakapta a gyereket. Próbáltunk már beszélni a fejével, de letagadja hogy ő inna egy kortyot is! Segítsetek!
2018. okt. 20. 08:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Valószínűleg nem tudják az összes rossz körülmények között élő gyereket állami gondozásba venni. Ha azt hallod, hogy bántják a gyereket, a rndőrséget kell hívni. A rendőri intézkedésnek van súlya, persze, ha a gyerek beismeri, hogy megverték, illetve esetleg látható sérlmi nyomok is vannak. Amúgy nem sokáig lez így. Még egy-két év, és a gyerek fogja verni az anyját.
2018. okt. 20. 09:35
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Így van, rendőrséget hívd ne a gyámügyet!
2018. okt. 20. 10:00
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Van. Én egyszer szóltam az iskolában, szartak bele. Aztán szóltam a gyámügynek, hogy nagyon félek otthon, mutattam a veraláfutásaimat, a felszakadt számát, hogy 14 évesen bepisilek stb. Soha nem lett belőle semmi.
2018. okt. 20. 10:31
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Nem csinálnak ma már ezek semmit és nem is fognak. Nekik egy anya szent és sérthetetlen, hiába üti agyon a gyereket, akkor meg már mindegy. Magyarországon sajnos csak nagyon ritka esetben veszik el a gyereket az anyjától és ez nekik nem súlyos eset. Sz*rnak bele, nehogy csinálni kelljen valamit. A szülést én már régen intelligencia teszthez és bizonyos átlagkeresethez kötöttem volna, nem tartana itt a világ, ahol most tart. Semmit nem tudsz tenni, csukd be a szemed. Tudom nehéz, de ez van...
2018. okt. 20. 11:59
 5/13 anonim ***** válasza:
83%
A gyamugybe felesleges penzt onteni. Erdemi munkajuk nincs.
2018. okt. 20. 12:22
 6/13 anonim ***** válasza:
90%
Én Angliában élek, és itt is pontosan így megy. 2 lakással arrébb lakunk, és hallom ahogy a részeges anya veri a kislányát aki max 10 éves lehet. Volt már, hogy pár szomszéd átment, hogy leállítsák. de csak ideiglenes hatása volt. A mellettünk lévő szomszéd egy este szó szerint a hajánál fogva rángatta ki, hogy ha verekedni akar, akkor vele verekedjen. Lekevert 2 hatalmas pofont a nőnek. Másnap a nő hozzánk is bekopogott, hogy feljelentette a hapsit erőszakos támadás miatt, és mivel mi is láttuk, hallottuk az egészet, beidéz tanúnak minket. Mondtuk neki, hogy rendben elmegyünk. Rendőrség is kijött, hogy elmondhassuk mit láttunk. Természetesen a hapsit támogatjuk ezerrel. Kijött a gyámügy de szerintük semmi gond nincs otthon. Nem viszik el a kislányt. Nagyon sajnálom. A tárgyalás februárban lesz, és a nő még mindig veri a gyerekét. Egyébként rajtunk kívül még 4 tanú van, de azok is a hapsi mellett állnak. Egy rendőr mondta, hogy nem is baj ha lesz tárgyalás, mert ha mi tanúk elmondjuk a napi verést amit a kislány átél, akkor lehet a bíró elrendeli a kislány elhelyezését. Most már ebben reménykedünk.
2018. okt. 20. 13:09
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Ne telefonon szóljál be a gyámügynek, hanem írásban, ajánlott levélben, teljes részletességgel. Arra kötelesek válaszolni. Készíts hang és képfelvételeket, ha tudsz, amit csak magadnak tarts meg, hiszen tilos, de esetleges bizonyításhoz mégis jól jöhet. Ezt ismételgesd mindaddig, amíg a gyerek életveszélyben tartása fennáll. Nem hunyhatod be a szemedet, mert meggyilkolja vagy a helyzet szintén életveszélyes szökésre késztetheti. Fenyegetőzz a sajtóval. Nem hiszem, hogy megvárják a gyámügyesek, amíg egy meggyilkolt gyerek miatt elvesztik az állásukat. Ezen kívül a gyerek iskolaigazgatójával is beszélj, hogy tegyen lépéseket.
2018. okt. 20. 13:39
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

Azon kívül amit eddig írtak, én még megpróbálnám a NANE egyesületet felhívni, ők lehet tudnak valamiben segíteni. Ők kifejezetten foglalkoznak ilyen ügyekkel.

[link]

2018. okt. 20. 13:49
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Amint hallod hogy sír a gyerek mert az anyja éppen veri, egyből a rendőrséget hívd, és mondd nekik tisztán és érthetően hogy gyermekbántalmazás van x utca y házszámban, ne mondd hogy a szomszéd vagy, mert a nő neked mehet akár, mert kiderülhet, és névtelen bejelentést tegyél. Az ilyenre nagyon harapnak, kifognak menni, ha lehet csinálj hangfelvételt, vagy valamit, fognak úgy is kérdezősködni téged is meg a többi környéken lakót hogy ők mit tapasztalnak róluk, ezeket a dolgokat elég komolyan veszik, és a gyámügy is akkor fog csinálni valamit ha már a rendőrség is bele van vonva a dologba. Meg alapból elviszik a gyereket kórházba lát leletért, és hivatalból meg is lesz a feljelentés, és onnantól már nincs vissza út.

Én tudok olyan anyukáról aki fizikailag nem bántalmazta a gyerekét, de ugyanúgy alkoholista volt, és leszarta a gyereknevelést, szinte veszélyeztette, mert csak magával volt elfoglalva, semmi mással. Szomszédok felnyomták és annyira komoly lett a dolog hogy a gyereket automatikusan az apjához vitték, és egyből ő kapta meg a gyámságot, mert válásuk után az anyánál maradt a gyerek, mert akkor még semmi baj nem volt. Állítólag elég komoly ügy lett belőle, olyan dolgok is kiderültek amiről még a nő szülei, testvérei sem tudtak semmit. Mint mondtam fizikailag nem bántotta, de lelkileg annál inkább, és leszarta. A gyerek így is későn érő típus volt, de szellemileg is eléggé le volt maradva a kortársaihoz képest. De a lényeg hogy az ott lakók szerint aki egyik ismerősöm, ő mesélte ezeket, ő mondta hogy eleinte a gyámügyet hívták, úgy a lakóközösség, de nagyon nem csináltak semmit, csak időnként odamentek, körül néztek, meg néha spontán mentek oda, de akkor épp nem volt semmi probléma.

2018. okt. 20. 23:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Videózd le a jeleneteket és hívd a zsarukat.
2018. okt. 21. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!