Miért nem csinál semmit a gyámügy? Hova forduljak már segítségért komolyan?!?!?!?
Azon kívül amit eddig írtak, én még megpróbálnám a NANE egyesületet felhívni, ők lehet tudnak valamiben segíteni. Ők kifejezetten foglalkoznak ilyen ügyekkel.
Amint hallod hogy sír a gyerek mert az anyja éppen veri, egyből a rendőrséget hívd, és mondd nekik tisztán és érthetően hogy gyermekbántalmazás van x utca y házszámban, ne mondd hogy a szomszéd vagy, mert a nő neked mehet akár, mert kiderülhet, és névtelen bejelentést tegyél. Az ilyenre nagyon harapnak, kifognak menni, ha lehet csinálj hangfelvételt, vagy valamit, fognak úgy is kérdezősködni téged is meg a többi környéken lakót hogy ők mit tapasztalnak róluk, ezeket a dolgokat elég komolyan veszik, és a gyámügy is akkor fog csinálni valamit ha már a rendőrség is bele van vonva a dologba. Meg alapból elviszik a gyereket kórházba lát leletért, és hivatalból meg is lesz a feljelentés, és onnantól már nincs vissza út.
Én tudok olyan anyukáról aki fizikailag nem bántalmazta a gyerekét, de ugyanúgy alkoholista volt, és leszarta a gyereknevelést, szinte veszélyeztette, mert csak magával volt elfoglalva, semmi mással. Szomszédok felnyomták és annyira komoly lett a dolog hogy a gyereket automatikusan az apjához vitték, és egyből ő kapta meg a gyámságot, mert válásuk után az anyánál maradt a gyerek, mert akkor még semmi baj nem volt. Állítólag elég komoly ügy lett belőle, olyan dolgok is kiderültek amiről még a nő szülei, testvérei sem tudtak semmit. Mint mondtam fizikailag nem bántotta, de lelkileg annál inkább, és leszarta. A gyerek így is későn érő típus volt, de szellemileg is eléggé le volt maradva a kortársaihoz képest. De a lényeg hogy az ott lakók szerint aki egyik ismerősöm, ő mesélte ezeket, ő mondta hogy eleinte a gyámügyet hívták, úgy a lakóközösség, de nagyon nem csináltak semmit, csak időnként odamentek, körül néztek, meg néha spontán mentek oda, de akkor épp nem volt semmi probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!