Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyenkor mi van? Most komolyan.

Ilyenkor mi van? Most komolyan.

Figyelt kérdés

Szóval leszögezném hogy nem kell a negatív hangvétel. Köszcsi.

Szóval, 16 vagyok tachycardiás.. (gyors szívverés. Nekem 135/min felett szokott lenni)

A kardiológus azt mondta, hogyha rosszul vagyok akkor a kórház legyen az első irányom.

Egyik nap reggel rosszul lettem, vártam a soromra (vérvétel) és hirtelen rosszul lettem.. Ájulás tüneteit észleltem. Azután egész nap rosszul voltam. A koleszban szóltam.. Megmérték a vérnyomásom.. A pulzusom az egekben. A nevelők kihívták a mentőket. Anyukámék reggel tudtak bejönni.. Széjjel szidtak hogy mit képzelek magamrol hogy ezt csinálom, rángatom őket ide-oda stb.

Meg az orvosok nem találtak semmit. (hangsúlyozom 4 liter infúziót leküldtek egy este alatt és a betalocot kellett szednem ami egy lovat is kiüt) de semmi bajom..

Ilyenkor kételkedek magamban hogy valóban jó ötlet volt a kórházba mennem? Nem akarok rosszat a szüleimnek.. Sőt.. De nem tudom hogy jogos-e a felháborodásuk..

Ha rosszul leszek akkor inkább hallgassam el? Vagy ilyenkor mi legyen?.. Nagyon nem akarom őket rángatni, mert a kórház valóban nincs közel hozzánk (30km) és nincs sok pénzünk benzinre..

2019. máj. 27. 00:23
1 2 3 4 5
 1/50 A kérdező kommentje:
Egyik reggel***
2019. máj. 27. 00:23
 2/50 A kérdező kommentje:
Bocsika hogy nagyon össze-vissza írtam le.. De most kicsit ideges vagyok.. És nem nagyon figyeltem..
2019. máj. 27. 00:25
 3/50 anonim ***** válasza:
96%

Sztem jol tetted, h bementel. Hiaba vagy fiatal, az agyverzes nem valogat sajns. Ha a szuleid nincsenek olyan anyagi helyzetben, akkor maskor hivd fel oket telefonon, h nem szukseges bejonniuk. ( Bar az lenne a normalis, h bemenjenek hozzad ). Gondolom nem ez az elso rosszulleted, igy senki nem szamolt a halaloddal. Viszont szulokent en tutti nem szidnam le a gyerekemet, hogy rosszul lett. Biztos te is jo dolgodban szenvedtel ott a korhazban...

A kerdesedre a valasz: jol tetted, h bementel. Soha nem tudhatod mennyire sulyos az allapotod.

2019. máj. 27. 00:49
 4/50 anonim ***** válasza:
82%

Jól tetted, hogy elmentél a kórházba, a szüleid meg kussoljanak.

Először is, a te életed a TIÉD, és az életben a legfontosabb az egészség. Senkinek, még a szüleidnek sincs joga befenyíteni és megtiltani, hogy azt tedd, amit az egészséged szempontjából helyesnek ítélsz.

Másrészt a szüleid azok a tipikus prűdparasztok lehetnek, akiknél az életben a legfontosabb, hogy mit gondolnak róluk. Az ilyen emberek betegesen rettegnek attól, hogy kiváltják valakinek a rosszallását, és emiatt ájult tisztelettel akarnak fetrengeni mindenki előtt, akiket maguknál magasabb. fontosabb társadalmi pozícióban látnak. Tipikusan orvos, tanár, rendőr, és a többi. Olyan nincs, hogy azoknak ne legyen igazuk, és ordítva pofozzák fel a gyereküket, ha úgy gondolják, hogy megsértette ezeket a magasságos félisteneket.

Háborogjanak otthon, a tévé előtt, úgyis választás van. Neked meg ne az legyen az első gondolatod, ha rosszul vagy, hogy ők mit gondolnak, hanem hogy kezelésre van szükséged. A kórházban nem fognak lecseszni azért, mert súlyos betegen segítséget kértél, még akkor sem, ha végül is nem volt túl veszélyes a helyzet. Inkább menj el ötvenszer feleslegesen, mint egyszer ne menj, amikor pedig kellene.

2019. máj. 27. 01:28
 5/50 anonim ***** válasza:
27%
Különben vérszegénység miatt van ez neked? Esetleg kicsi a szived?
2019. máj. 27. 01:34
 6/50 anonim ***** válasza:
94%
"Nagyon nem akarom őket rángatni, mert a kórház valóban nincs közel hozzánk (30km) és nincs sok pénzünk benzinre.." Akkor szálljanak buszra, basszus. Csak nem okoz olyan nagy gondot egy ezrest kiköhögni mikor kórházban van a gyerek. 30 km az meg semmi.
2019. máj. 27. 04:11
 7/50 anonim ***** válasza:
97%
Soha ne hallgasd el ha rosszul vagy. Szüleid pedig szégyellhetik magukat, hogy felháborodnak ilyesmin és megszidnak érte.
2019. máj. 27. 04:23
 8/50 anonim ***** válasza:
96%

A kislányunk lyukas szívvel született, ritmusszabályozó nélkül 2-3x-osa a pulzusa a normálisnak. 3 hetesen került először kórházba, mentünk napi 2x látogatni (kb 150 km oda-vissza), miután átkerült az intenzívről a sima gyerekosztályra, a férjem szabit vett ki, hogy a másik gyerkőccel legyen, én pedig beköltözhessek a kicsihez a kórházba. Így is jött minden nap látogatni.

Nekünk is odavágott az a benzin-mennyiség, ami abban a 2 hónapban fogyott, de eszünkbe se jutott volna, hogy ne menjünk be hozzá, v h ne költözzek be ápolni őt, amikor már lehetett. Még kicsi, de el nem tudom képzelni, hogy ha nagyobbként is rosszul lesz, akkor nehezteljek rá, amiért bemegy a kórházba. Ha élek még, 50 éves korában is bemegyek hozzá. És nem cseszem le, ha jól van, hanem örülök...

Ez a normális szülői magatartás.

2019. máj. 27. 05:12
 9/50 anonim ***** válasza:
96%
30 km? Vagyis oda-vissza kb 1000-1200 forint benzin... kapják be, ha ennyit meg 1,5 órát nem tudnak a gyerekükre szánni
2019. máj. 27. 05:46
 10/50 anonim ***** válasza:
61%
A négy literig hittem el.
2019. máj. 27. 05:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!