Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy békélnél meg vele, hogy...

Hogy békélnél meg vele, hogy nem lesz unokád?

Figyelt kérdés

A lányom teljesen magába van zárkózva, utál mindenkit, nem is szeret emberek között lenni, nem is megy társaságba ha nem muszáj, de ha muszáj akkor is bunkón viselkedik mindenkivel. Gyerek kora óta ilyen,nem volt komoly párkapcsolat és nem is akar. Vagyis tőle nem igazán számíthatunk unokára.

A fiamtól talán van egy kis esélye, de a felesége már 38 éves és keményen bulímiás, szóval ha terveznek is nem tudom, hogy fog fejlődni a gyerek ha mindent kihány amit megeszik?

2019. ápr. 29. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
33%
Nem látom be, miért lenne valaki önző vagy undorító azért, mert unokára vágyik. Én is szeretnék, és egyiknek sem érzem magam miatta, de a dolgok jelenlegi állása szerint nem sok esélyem van rá. És nem csak azért szeretném, hogy nagymama legyek, hogy kis gyerekek legyenek körülöttem. Van egy dolog, amin sokszor elgondolkodom. A szüleim már mindketten meghaltak, de még sokáig lesz, aki emlékezzen rájuk, amíg élünk addig mi, a gyerekeik, amikor mi is elmegyünk, az unokáik még mindíg emlékezni fognak rájuk. Ha én már nem leszek, a gyerekeim emkékezni fognak rám, amíg élnek, de ki fog emlékezni rájuk, ha nem lesznek gyerekeik. Szóval nem az önzésem miatt szeretném, ha lennének gyerekeik. Tudom sokan azt fogják mondani, kit érdekel, hogy emlékszik-e rájuk valaki, ha már elmentek, de én így érzek és ezért is szereném, ha lenne unokám, de a gyerekeimnek soha nem mondtam, és nem is fogom, elfogadom, hogy az ő döntésük, de azért kicsit bánt a dolog, nem magam miatt, hanem miattuk.
2019. ápr. 29. 18:52
 62/81 anonim ***** válasza:
13%

De szép is lenne a világ ha a "feltétlen szeretet és elfogadás" meggyógyítaná vagy felnyitná a szemüket ezeknek a plasztikcicáknak.

Aki nem akar meggyógyulni, azt erőszakkal nem lehet meggyógyítani -szeretet, elfogadás semmit nem számít-

Ezek a 45 kilós nők 50 éves korukra ráncos vén banyák lesznek és akkor talán a fiad majd keres egy magához való lányt és vele családot alapíthat.

A lányodnak meg egyszerűen rossz természete van!

Mért lenne ez betegség?

Törekedj arra, hogy jó kapcsolatod legyen a gyerekeiddel, így nem leszel magányos.

A többi nem rajtad múlik, de reménykedni mindig szabad.

2019. ápr. 29. 18:55
 63/81 anonim ***** válasza:
73%

Aki azt írta a kérdezőnek, hogy ő segítsen gyógyulni a menyének, lányának, annak írom, hogy ez ideális esetben lehetne így, de nem midnenki (és ehhez nem kell önző némbernek lenni) alkalmas arra, hoyg egy pszichés beteget "kezeljen". A pszichoterápia pszichiáter orvosok eszköze erre, hosszú évekig tanulják, többek között azt is, hogy érzelmileg hogyan ne vonódjanak be a páciens problémáiba, stb. Csak így lehet csinálni.

Szóval feltétlen szeretet kell persze, de egyrészt ez nem elég, másrészt ennél többre egy családtag nem képes, vagyis ez nem megoldás önmagában.

Önmagában unokára vágyni nem bűn, addig, amíg ez egy belső vágy és nem a fiatalok piszkálása.

2019. ápr. 29. 18:58
 64/81 anonim ***** válasza:
86%

Erőszakkal valóban nem lehet senkit meggyógyítani.

A plázacica-lét és a bulémia tünetek, annak az eltorzult önértékelésnek a tünetei, miszerint én belül nem vagyok értékes, nem vagyok elég okos, nem vagyok elég ügyes, nem vagyok elég érdekes személyiség, nem vagyok elég szerethető, ezért az “értéktelen” belsômet egy nagyon szuper külsővel kell ellensúlyoznom, hogy szeressen majd valaki. Férfiak esetében kockahassal és hatalmas bicepsszel, nők esetében darázsvèkony derékkal (lásd bulémia) és hatalmas mellel (lásd műcici).

Erre pedig egyetlen egy gyógyír van, mégpedig azt, hogy éreztetjük vele, hogy a belsője miatt szeretjük. Azért mert jólelkű, kedves, humoros, lehet rá számítani stb. És igen, hatalmas mellek, vékony derék, szolizott bőr, műköröm és smink nélkül is ugyanaz az ember belül, és mi a belsejét szeretjük (mint a kannibálok :) ).

2019. ápr. 29. 19:04
 65/81 A kérdező kommentje:
Csakhogy a legszebb éveit eltölti a mostani menyem mellett értelmetlenül, mire meg mással tervezne meg minden normális nő foglalt lesz.
2019. ápr. 29. 19:06
 66/81 anonim ***** válasza:
87%

Már megbocsáss, de a fiad értelmi fogyatékos és te vagy a gyámja? Csak mert eddig ezt nem említetted.

Ugyanis ha értelmi fogyatékos és te vagy a gyámja, akkor valóban van (némi) jogalapod megállapítani és eldönteni, hogy kivel pazarolja el az életét, ki való hozzá és kivel lenne igazán boldog.

Ellenkező esetben a fiad felnőtt ember, és el tudja ezt dönteni.

2019. ápr. 29. 19:11
 67/81 anonim ***** válasza:
88%

A fiad szerelmes és amíg ez így lesz, te csak tétlenül nézheted vagy beszélgethetsz vele, de abból valószínű harag lesz.

Lehet, egyszer majd megundorodik az állandó hányástól és nem akar majd megcsókolni egy hányásszagú nőt.

2019. ápr. 29. 19:13
 68/81 anonim ***** válasza:
53%

"Nem látom be, miért lenne valaki önző vagy undorító azért, mert unokára vágyik. Én is szeretnék, és egyiknek sem érzem magam miatta"

Persze hogy nem érzed magad annak drága. Általában a rossz anyák meg vannak róla teljesen bizonyosodva hogy ők mindent jól csinálnak. A jó anyák szoktak azon aggódni hogy mit rontanak el, és ők szokták magukat rossz anyának érezni. Így nincs ezzel baj hogy te nem érzed magad annak. Attól még lehet igaz rád is az állítás. Mint ahogy a kérdezőre is.

2019. ápr. 29. 19:38
 69/81 A kérdező kommentje:
És el is tudod magyarázni hogy mi a rossz ebben? Már mondtam hogy nem piszkálom őket, nincs is értelme,azon vagyok hogy elfogadjam,hogy úgysem lesz...Magamban meg hadd vágyjak már rá.
2019. ápr. 29. 19:42
 70/81 anonim ***** válasza:
57%
Ha magadban vágysz rá, azzal végül is csak magadnak ártasz, úgyhogy ez így tényleg a legkevésbé rossz megoldás.
2019. ápr. 29. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!