Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy békélnél meg vele, hogy...

Hogy békélnél meg vele, hogy nem lesz unokád?

Figyelt kérdés

A lányom teljesen magába van zárkózva, utál mindenkit, nem is szeret emberek között lenni, nem is megy társaságba ha nem muszáj, de ha muszáj akkor is bunkón viselkedik mindenkivel. Gyerek kora óta ilyen,nem volt komoly párkapcsolat és nem is akar. Vagyis tőle nem igazán számíthatunk unokára.

A fiamtól talán van egy kis esélye, de a felesége már 38 éves és keményen bulímiás, szóval ha terveznek is nem tudom, hogy fog fejlődni a gyerek ha mindent kihány amit megeszik?

2019. ápr. 29. 12:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
78%
Csak azért szültél mert unokákat reméltél?
2019. ápr. 29. 12:50
 2/81 anonim ***** válasza:
73%
Hogy békéltél meg azzal, hogy a lányod ilyen? El kéne vinni pszichológushoz.
2019. ápr. 29. 12:53
 3/81 anonim ***** válasza:
90%
Semmit, mit kéne szólni? Saját döntésük, hogy lesz - e gyerekük. Családod attól még van. Ha gyerek társaságra vágysz, akkor esetleg a nevelőszülőséget próbáld meg.
2019. ápr. 29. 12:55
 4/81 A kérdező kommentje:
Mindig is ilyen volt, nem tudunk vele mint csinálni. Kissebb korában próbáltuk gyerekek közé vinni, szakkörökre járatni, de nem akart barátkozni senkivel. Mi[ta elköltözött meg még rosszabb lett, de már annyit se tudunk tenni mint míg itthon lakott.
2019. ápr. 29. 12:56
 5/81 anonim ***** válasza:
94%

A helyedben lenne nagyobb problémám is, mint az unoka.

A lányodnak komoly problémája lehet. Inkább az érdekelne, hogy rendbe jöjjön és boldog legyen, nem az unoka.

Fiad esetében szintén inkább azért aggódnék, hogy ilyen komoly problémája van a feleségének.

Nekem nem lehet gyerekem. Szüleim szerencsére normálisak és nem piszkálnak a gyerek témával. De sajnos távolabbi családtagoktól, és ismerősöktől már kaptam beszólásokat. Nem kívánom senkinek sem.

2019. ápr. 29. 13:03
 6/81 anonim ***** válasza:
93%

Öszintén szólva sosem jutott eszembe azon törni a fejem, hogy lesz-e unokám és mikor! Ez nem az én döntésem, hanem a gyerekeimé, ez az ö életük.

Nekem így is teljes az életem, nem kell ehhez a gyerekeim magánügyeivel foglalkozni.

62/n

2019. ápr. 29. 13:04
 7/81 A kérdező kommentje:
Az más akinek nem lehet, természetesen én is szó nélkül elfogadnám és támogatnám a gyerekemet. Így se piszkálom őket, de magamban elgondolkodom rajta, és igen, kicsit elszomorít hogy 2 egészséges, 20-on éves fiatal és ilyen irányba halad az életük.
2019. ápr. 29. 13:06
 8/81 anonim ***** válasza:
99%

Tegyük fel, hogy nem az a legnagyobb problémád a leírtak ellenére, hogy nem lesz unokád, hanem az, hogy a gyerekeid nem élik át azt az örömöt, amit a szülőség jelent. Ugyanaz a kérdés más oldalról, igaz? Ebben az esetben is a fő gond az, hogy 1. a lányod nem tud kapcsolatokat kialakítani másokkal, 2. a menyed bulimiás, ami egy pszichés eredetű betegség. Egyik fiatal nő sincs jól érzelmileg. Ez a gond.

Természetesen az is érthető, hogy két felnőtt nőnek nem tudsz segíteni, ha ők nem akarják.

2019. ápr. 29. 13:07
 9/81 anonim ***** válasza:
83%
Ez van, el kell fogadni. Sokan nem alkalmasak a gyerekvállalásra, mégis lesz gyerekük, lehet a te lányod is ide tartozna (a leírásod alapján simán lehet), úgyhogy jobb is hogy így alakult. Téged sajnállak, viszont a fiadnál valóban lehet esélyed, de csak ha másik nőt talál. Amúgy később még lehet a lányodra is rátalál a szerelem, aztán teljesen máshogy lesz. Most ne ezen aggódj, úgyse tudsz semmit se tenni, én lefoglalnám magam.
2019. ápr. 29. 13:07
 10/81 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lesz unokád, nem tudsz mit csinálni, attól még vágyni fogsz rá, ha látod másoknak van.De nem reménytelen a dolog.A menyed szülhet még,de a lányod is.Nem is értem, még most miért írod, hogy nem lesz.

A nővérem volt így.Egyik gyerekének nem lesz, mert már benne vannak a korban, és nem is akarnak gyereket.A másik fia soha rá nem nézett lányokra.Soha nem volt barátnője.Majd 40 évesen összefutott egy régebbi munkatársával,aki elvált nő volt, és felszedte unokaöcsémet.Házasság lett a dologból fél év múlva.A nőnek volt egy kislánya.Gyors iramban születtek iker fiaik, majd nemsoká még egy kislányuk.40 évesen még teljesen egyedül, 43 éves korában meg család, 4 gyerekes apa.Nővéremék nem győznek unokázni, besegíteni, mert ugye 4 kicsi gyerek.

Szóval nem reménytelen.

2019. ápr. 29. 13:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!