Mi lehet a lányommal?

Figyelt kérdés
Mikor 10 éves volt a lányom 13-14 év körüli fiúk megütötték csúnyán az állát és elvették a pénztárcáját, szegénykém zokogva jött haza, sose felejtem el azt a pillanatot mikor vérző szájjal sírva jött haza. Pár héttel később beirattam egy önvédelmi sportra illetve a férjem kísérte haza minden nap (autónk csak egy van de azzal munkába kell mennem hogy legyen miből megélnünk) . Azóta eltelt 3 év a férjem sajnos 1 éve elhunyt mert már egy jó ideje küzdött a rákkal. A most 13 éves lányom az elmúlt hetekben furán viselkedett zárkózott volt, alig beszélt. 1 hete szólt hogy nagyon fáj a csuklója, mint kiderült elrepedt. Megkérdeztem, hogy mi történt de azt mondta nem tudja. Én teljes mértékben bízok a lányomban, de most valahogy nem tudtam hinni neki. Ugyanez volt a kifogása a testén lévő kék-lila foltokra. Eddig mindent elmondott, komolyan kezdek aggódni érte. Lehet, hogy az apja halála után megint verik és lopnak tőle a nagyobbak? Nem tudom hazakísérni a suliból mert így is nagyon kevés pénzünk van, munkába vagyok egész nap. Nem tudom mit csináljak, kis vékony lányról van szó. Sokszor beszéltem vele, hogy nekem bármit elmondhat, csak bólogatott. Kedves lány, a légynek sem ártana, iskolában a magatartása is rendbe van, de ugyanakkor nagyon talpraesett, bátor.

2019. ápr. 5. 21:13
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
De ma este akkor megpróbálom megértetni vele hogy én segíthetek. Ma úgy is sokat leszünk együtt.
2019. ápr. 6. 15:05
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező (#31) kérdés, hogy segíthetsz-e, lehet, hogy ő már rég lerendezte a problémáját sk, és ennek a jeleit látod pont.

Egyébként eddig te láthatóan igen jól kezeled ezt a helyzetet, nem úgy, mint a drága "csak jót akaró" szülők nem kis része, akik a nagy jót akarásukban több kárt tesznek, mint amekkora az eredeti probléma volt.

2019. ápr. 6. 15:19
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Az edzésekre is elkiséred?Nem lehet, hogy ott egy felnőtt zaklatja?Vagy nem lehet, hogy barátja van?Vagy ő vert meg valakit és szégyenli...3 éve sportol, már most boxol is.. fura, hogy fél hazamenni.
2019. ápr. 6. 15:44
 34/45 A kérdező kommentje:
Minden edzésén ott vagyok 1x volt amikor nem tudtam de annak is 2 éve. Kikötöttem neki hogy nélkülem nem mehet el. Még a szomszédot is megkértem (az öreg hölgyet) , hogy figyelje, hogy egyedül nem megy-e sehova. Nem arról van szó hogy ő fél hazajönni. Ő az a típus, hogy sose kér segítséget, mindent megold egyedül. Nem ijed meg semmitől.
2019. ápr. 6. 16:22
 35/45 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy megvert valakit és ezt szégyellné, mert sose volt agresszív ahhoz képest hogy milyen sportot csinál, amikor megütötte azt a gyereket le is szidta miatta. Barátnőit is kérdeztem hogy nem agresszív-e de nem. Of-vél is beszéltem.
2019. ápr. 6. 16:39
 36/45 anonim válasza:
52%

Szegények, ez nagyon nehéz lehet nektek :(, részvétem.

Ha egy békés típus meg sehol se mutatja hogy agresszív lenne akkor nem hinném hogy egyszer csak megver valakit. A repedt csukló és a foltok arra utalhatnak, hogy: pl. valaki ellökte, ráesett a csuklójára, utánna megrugdosták (foltok). Vagy esetleg még ezt is el tudnám képzelni: valaki ki akarta rabolni (most csak egy példát írok) és ő nagyon erősen megütötte és elrepedt a csuklója aztán a,,támadó'' elkezdett verekedni vele és párszor megütötte így lehettek a foltok. Mivel egy harcos, bátor típus nekem a 2. Lenne valószínűbb, de ezen a két történeten kívül még lehet millió ok amiért ez történt.

Hogy szerezte a foltokat és a csukló repedés? Egyszer csak ilyen lett vagy mindig egyre több lett rajta? Mert ha egybe az egészet akkor lehet hogy egyszeri esetrőlvan szó. De ha nem akkor már komolyabb.

Esetleg nem ártana elvinni orvoshoz mert lehet több sérülése is, amit nem mondd el.

2019. ápr. 6. 21:28
 37/45 A kérdező kommentje:

Először csak kis foltok voltak rajta,,á biztos csak edzésen szerezte, aztán lett pár nagyobb majd jött a csuklója és azóta még pár folt térdén és a mellkasán.

Már teljesen kifogytam az ötletekből, nem tudom mit tegyek.

2019. ápr. 6. 21:59
 38/45 anonim ***** válasza:
46%

Ne haragudj, de már minden lehetőséget leírtak, de mindre találtál kibúvót.

El kell döntened, hogy mi legyen, mert TE vagy az anyja és TE tartozol érte felelőséggel akármi baja lenne. Nem tud másik útvonalon (esetleg tömegközlekedéssel) menni, amivel gyorsabban hazaér?

Bérelj fel mellé valakit, aki elkiséri. Ha van olyan oszt.társa, akik arrafelé laknak akkor kérd meg, hogy kisérje haza. Vagy a barátnője szüleit, hogy félted őt és vigyék haza benzin pénz ellenében.

Vannak csoportos pszichológiai foglalkozások, lehet érdemes lenne meglátogatni.

Ha van olyan tanára, akivel tudod, hogy nagyon jóba van akkor kérd meg, hogy beszéljen vele erről. Biztos segíteni fog.

Iskola pszichológus? Nagyon diszkréten kezelik az intézmények és senki nem fogja megtudni, hogy amikor "külön órán van" valójában oda megy.

Átíratni másik suliba. Nincs olyan, hogy egy 12 éves gyerek felnőtt, mert nem az. Ha felnőtt lene megértené a helyzet komolyságát és szólna valakinek. Nem felnőtt, neked kell ezt eldönteni es megértetni vele. Esetleg "zsarolni", hogy vagy elmondja mi történik vele vagy elbúcsúzhat az iskolától. Ha pedig "felnőtt" akkor megérti, hogy mit kockáztat.

Ő egy gyerek, te vagy a felnőtt. Ráadásul az édesanyja, neked kell őt terelgetni. Ne bízz rá mindent és ne hagyd, hogy bajba kerüljön, mert még nem látja át a helyzet súlyosságát. Ne legyél tugyi-mutyi, vedd a kezedbe az irányítást. Még mielött nagyobb bajba kerülne

2019. ápr. 7. 07:44
 39/45 A kérdező kommentje:

Hát tudna kerülő utat tenni, de az 10 perccel hosszabb. Ezzel nem is lenne baj csak lehet, hogy nem is ott történik (de persze nyilván lehet, hogy még is ott). Megkérhetem, hogy tegyen kerülő utat mert arra biztonságosabb.

Vad idegent nem bérelek fel mellé.

Egy utcával arrébb lakik egy fiú az osztályból. És még aki szóba jöhetne egy lány aki 2 utcával arrébb. Viszont a lányom napközis direkt, hogy minél tovább az iskolába legyen. Az a lány viszont sokkal előbb hazamegy. Így csak a fiú jöhet szóba. Hát beszélhetek az anyukájával, csak mert ő másik úton megy, mert úgy hozzájuk rövidebb.

Pszichológushoz nem megy. Nem fogom '' megzsarolni'' hogy átiratom máshova.

A lehetőségekből nem kibújtam, hanem már nagy részét próbáltam.

Még a szomszédot fogom megkérdezni, hogy pontosan mikor ér haza mert még azt tudom elképzelni, hogy bemegy edzeni hazajövet és ott történik valami.

2019. ápr. 7. 09:02
 40/45 anonim válasza:
100%
Én azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy hazajövetel előtt elmegy edzeni. Vannak barátai Aikidó-n és bokszon? Szerintem nem az utcán verik.
2019. ápr. 7. 11:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!