Mi lehet a lányommal?

Figyelt kérdés
Mikor 10 éves volt a lányom 13-14 év körüli fiúk megütötték csúnyán az állát és elvették a pénztárcáját, szegénykém zokogva jött haza, sose felejtem el azt a pillanatot mikor vérző szájjal sírva jött haza. Pár héttel később beirattam egy önvédelmi sportra illetve a férjem kísérte haza minden nap (autónk csak egy van de azzal munkába kell mennem hogy legyen miből megélnünk) . Azóta eltelt 3 év a férjem sajnos 1 éve elhunyt mert már egy jó ideje küzdött a rákkal. A most 13 éves lányom az elmúlt hetekben furán viselkedett zárkózott volt, alig beszélt. 1 hete szólt hogy nagyon fáj a csuklója, mint kiderült elrepedt. Megkérdeztem, hogy mi történt de azt mondta nem tudja. Én teljes mértékben bízok a lányomban, de most valahogy nem tudtam hinni neki. Ugyanez volt a kifogása a testén lévő kék-lila foltokra. Eddig mindent elmondott, komolyan kezdek aggódni érte. Lehet, hogy az apja halála után megint verik és lopnak tőle a nagyobbak? Nem tudom hazakísérni a suliból mert így is nagyon kevés pénzünk van, munkába vagyok egész nap. Nem tudom mit csináljak, kis vékony lányról van szó. Sokszor beszéltem vele, hogy nekem bármit elmondhat, csak bólogatott. Kedves lány, a légynek sem ártana, iskolában a magatartása is rendbe van, de ugyanakkor nagyon talpraesett, bátor.

2019. ápr. 5. 21:13
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
97%
Beszélj a barátnőivel, hogy tudnak e valamiről. Avasd be az osztályfőnökét is és kérd megy hogy jobban figyeljen rá.
2019. ápr. 5. 21:28
 2/45 A kérdező kommentje:
Az osztályfőnökkel már akkor beszéltem amikor 10 évesen bántották. Azt mondta, hogy az iskolában sose történt meg ilyen és, hogy biztos nem az idejáró diákok voltak,,sajnos'' nem tud mit tenni. Egy barátnője van akivel igazán nagyon jóba van, de ő nem akkor megy haza és a másik irányba lakik.
2019. ápr. 5. 21:35
 3/45 anonim ***** válasza:
95%

Én kérdezném a tanárnőitől is, hogy van-e valami, csak sokat van azért suliba is, sokkal jobban látnak rá a dolgokra. Osztálytársak szülőitől érdeklődnék esetleg. Meg mikor kiderült, hogy bántották, a gyerekek szüleivel is beszélni kellett volna.

Olyan rossz ez a tehetetlenség amúgy. Ha ismerném szívesen hazakísérném (persze, ha egy suliba járnánk), nincs erősebb fiú barátja??

Én az egyik lány osztálytársam kísérgettem ugyan úgy, meg pár kolis lányt, mert volt rablás és nemi erőszak kísérlet is és nem igazan mertek egyedül sétálni utána. De szívesen segítettem nekik.

2019. ápr. 5. 21:38
 4/45 anonim ***** válasza:
72%
Vegyél neki paprikasprayt és keress másik sulit.
2019. ápr. 5. 21:44
 5/45 anonim ***** válasza:
93%
Nem lehet, hogy magának okozza a sérüléseket? Meghalt az apja, ami elég nagy stresszforrás, ami miatt sokan a saját testük ellen fordulnak, hogy kiengedjék a fájdalmat, ill. a testi fájdalom elnyomja a lelkit. Az is lehet, hogy túledzi magát, önvédelmi technikákat alkalmaz nagy erővel, pl. beleüt a falba.
2019. ápr. 5. 22:03
 6/45 A kérdező kommentje:
Fiú barátai sajnos nincsenek, de az ő osztályunk se az erős fiúkról híres.. Néha láttam, hogy a feszültséget edzéssel vezeti le, de olyankor én is ott vagyok a teremben, kicsit edz, az apja halála valóban nagyon megviselte, hetekig szinte minden este sírt, annyiszor még életében nem vígasztaltam meg, a barátnői azóta mindenben segítenek neki. Ezt viszont én is furcsáltam, hogy meg tudja védeni magát, akkor honnan vannak a sérülései, hozzáteszem nagyon ügyes a sportban. A suliba rendesen viselkedik egyáltalán nem agresszív, csak hát sokkal zárkózodtabb. De nem biztos, hogy ő test magába kárt, mert attól még, hogy jó az önvédelemben, alacsony, vékony, korához képest fiatalabbnak néz ki 1 jól megtermett fiúval szemben aki nem jár küzdősportra még el tudná futni de 2-3 ellen?
2019. ápr. 5. 22:21
 7/45 A kérdező kommentje:
Tesz**
2019. ápr. 5. 22:22
 8/45 anonim ***** válasza:
49%

Esetleg nyugodt körülmények között nem tudnál vele beszélni? Amikor egyikőtök sem ideges és nem rohan sehova.

Ha megtehetem akkor pedig mindenképp irasd át másik suliba

2019. ápr. 5. 22:23
 9/45 Zsu0217 válasza:
74%
Remélem önvédelmi sportra jár még a lányod, vagy akár valamilyen küzdő sportra. Beszélj vele, mondd neki meg hogy téged nyugtalanít az ha nem tudod hogy mi történt a csuklójával és a foltok a testén is aggasztanak, mert bizony azok nem keletkeznek maguktól... Esetleg nem lehet, hogy bántották és megfenyegették hogy ne merje elmondani? Ha nem tudsz kideríteni semmit akkor az baj, mert az ilyen dolgok idővel elfajulhatnak. Pszichológushoz el sem vitted az apja halála után? Nem kell gyógyszer, de félni sem kell, a pszichológus nem ad gyógyszert, azt csak a pszichiáter adhat. Meg beszélgessetek mindenről sokat.
2019. ápr. 5. 22:34
 10/45 anonim ***** válasza:
78%

Én is szakember segítségét kérném, elég nagy teher van rajtad így is magadban feldolgozni férjed halálát. Őszinte részvétem. Belegondoltam, ha a férjem meghalna, én megőrülnék!

Nagyon nehéz lehet neked. De tudd hogy nem vagy egyedül és segítséget kérni nem szégyen!

Esetleg rokon, szomszéd nem tudna a kislányért menni? Pl egy nap a szomszéd, vagy esetleg osztálytárs aki arra felé lakik, mint ti? "bébi" szitter egy - két órára? Megéri pénzt költeni erre.

Az is lehet, hogy az iskolában, szünetekben bántják. A gyerekek nagyon gonoszak! Kezd a tanárokkal a beszélgetést. Ha a kislányod nem nyílik meg előtted, ne erőltesd attól jobban megzárkózik.

2019. ápr. 5. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!