Mi lehet a lányommal?

Figyelt kérdés
Mikor 10 éves volt a lányom 13-14 év körüli fiúk megütötték csúnyán az állát és elvették a pénztárcáját, szegénykém zokogva jött haza, sose felejtem el azt a pillanatot mikor vérző szájjal sírva jött haza. Pár héttel később beirattam egy önvédelmi sportra illetve a férjem kísérte haza minden nap (autónk csak egy van de azzal munkába kell mennem hogy legyen miből megélnünk) . Azóta eltelt 3 év a férjem sajnos 1 éve elhunyt mert már egy jó ideje küzdött a rákkal. A most 13 éves lányom az elmúlt hetekben furán viselkedett zárkózott volt, alig beszélt. 1 hete szólt hogy nagyon fáj a csuklója, mint kiderült elrepedt. Megkérdeztem, hogy mi történt de azt mondta nem tudja. Én teljes mértékben bízok a lányomban, de most valahogy nem tudtam hinni neki. Ugyanez volt a kifogása a testén lévő kék-lila foltokra. Eddig mindent elmondott, komolyan kezdek aggódni érte. Lehet, hogy az apja halála után megint verik és lopnak tőle a nagyobbak? Nem tudom hazakísérni a suliból mert így is nagyon kevés pénzünk van, munkába vagyok egész nap. Nem tudom mit csináljak, kis vékony lányról van szó. Sokszor beszéltem vele, hogy nekem bármit elmondhat, csak bólogatott. Kedves lány, a légynek sem ártana, iskolában a magatartása is rendbe van, de ugyanakkor nagyon talpraesett, bátor.

2019. ápr. 5. 21:13
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

A munka mellett a legtöbb időt megpróbálom a lányomra fordítani, de sokszor csak este 6 körül érek haza emiatt sokszor kértem tőle bocsánatot, azt mondta, hogy semmi baj és ő akkor is szeret, ha itthon vagyok, ha nem. Persze láttam rajta, hogy mélyen legbelül nagyon szomorú.

Másik suliba nem szeretném átvinni mert ha bántják is szerintem nem a sulis diákok hanem a környéken lévő suttyók. Most nagyon jóban van az osztály társaival és nem szeretném kiszakítani abból a közegből, mert attól félek csak rontanék a helyzeten.

2019. ápr. 5. 22:45
 12/45 A kérdező kommentje:
Pszichológusnál voltunk 2x az apja halála után, de azt mondta hogy soha többé nem akar menni és a történtek után nem akartam erőltetni. Az utcánkban én senkire se merném bízni, hogy kísérje el..az egyik szomszédhoz néha átjár, egy kedves öreg hölgy egyedül benne bízok, de ő a jelenlegi állapotában nem tudja elkisérni. A szüleim meghaltak. Apósomék hallani se akarnak arról, hogy minden reggel ill. Délután egy kislányt keljen,, kísérgetniük''.
2019. ápr. 5. 22:55
 13/45 anonim ***** válasza:
63%
Barátja nem lehet esetleg, vagy valaki akivel ismerkedett és esetleg bánthatta?
2019. ápr. 5. 22:58
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem hinném, mindig elmondja, hogy kivel barátkozik, én elhiszem neki. Valószínűleg azok a bukott suttyó gyerekek lehetnek még akiket már sokan elzavartak innen, de nem szoktam őket látni. Inkább sikátorokban vannak.
2019. ápr. 5. 23:10
 15/45 anonim ***** válasza:
43%

Valoszinű hogy bántják.

Az az igazság ha meg is tudod hogy ki bántja akkor se tehetsz sokat.

Mit csinálsz?

Beszélsz a szülőkkel?

Vagy a gyerekekkel?

Az ilyen tipusú kamaszokkal nem.sokra mész beszéddel.

Kisergetni nem tudod, és életed végéig nem.is lehet.

Mindenféleképp pszichologushoz kell vinned.

Ha akarja ha nem.

Meg kell tanulnia védenie magát, mert akkor egész életében ez fogja kisérni. Mimdig áldozat lesz.

Legyél kemény az ő érdekében.

Pszichologus , és új környezet segítene neki a legjobban.

Amennyit csak tudsz legyél vele eggyütt.

Együtt fözni, takaritani viccelődni.

Nem kizárt hogy a jótanuló kislányod annak az ellenkezője amit te tudsz.

Ha van lehetőséged vidd más társaságba is.

Régi barátnőid stb.

Ismerejen meg több embert.

Nagyon nagyon nehéz helyzetben vagy, de legyél kemény a lányod érdekében.

2019. ápr. 5. 23:16
 16/45 anonim ***** válasza:
50%
Ne haragudj, de az nagyon ritka, hogy valakit ok nélkül csak úgy megvernek tök ismeretlenül. A lányod nyilván ismeri azt aki bántotta, ezért nem is mondja el neked. Tudom, hogy rossz azzal szembesülni, hogy igazából nem ismered a lányod, de sok olyasmit csinál amiről fogalmad sincs. Hogyha ismeretlenek lettek volna, vagy olyasmi amiért tényleg nem felelős, azt elmondta volna. Az, hogy testi sérülései vannak csak a jéghegy csúcsa.
2019. ápr. 5. 23:17
 17/45 A kérdező kommentje:
Meg tudja magát védeni Aikidó-ra jár nagyon jól megy neki rengeteget edz. Csak hát a nála jóval nagyobb fiúkkal szemben 3-4 ellen... Ami nagyon szomorú, hogy szerintem a legtöbb örömét az edzésben leli. Sajnálom, hogy anyaként ennél többet nem tudok neki nyújtani.
2019. ápr. 5. 23:27
 18/45 A kérdező kommentje:
Utálja a pszichológusokat, néha olyan mintha félne tőlük vagy nem is tudom. Talán azt hiszi azért kell oda mennie mert őrült. Beszéltem vele erről és úgy végeztük hogy a nap hátralevő részét a szobájában töltötte.
2019. ápr. 5. 23:31
 19/45 anonim ***** válasza:
38%
Spszihomokust hagyd, sokszor csak tobbet arthat. De ezzel valamit kezdeni kene. Nem tudsz szabit kivenni, es kovetve kocsival pl megfigyelni hogy mi tortenik? Hol laktok ahol ilyen veszes a kornyek? Szegenyke :/
2019. ápr. 6. 00:35
 20/45 anonim ***** válasza:
89%
Lehet az edzőjével kéne beszélni, vagy valamelyik sporttársával.
2019. ápr. 6. 05:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!