Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Már nem bírjuk tovább, mi a...

Már nem bírjuk tovább, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Előre is elnézést kérek, ha hosszúra sikeredik. :)

Mi együtt élünk a szüleimmel (szüleim, én és a férjem) közösen kitaláltuk kb 5 évvel ezelőtt, hogy béreljünk együtt egy albérletet, úgyis jó a kapcsolatunk, és így nem lenne annyira drága. Idáig minden annyira tökéletesen ment, mindent felesben fizetünk, mindenki intézi a maga dolgát, mindenki magára főz mos takarít, tökéletes volt, mindenben számíthattunk egymásra, ha esetleg valamelyikünk bajba került. (Pl kölcsön kellett nekem, vagy anyukámnak, tudtunk egymástól kérni)

A hely ahol a lakás van, az is tökéletes. Főleg mivel az a hobbym, hogy (saját) sport/munkakutyám kiképzem, egy csomó elfoglaltságunk van. Közben dolgozok ezerrel, és tanulok is, bár most jelenleg ezt szüneteltetem. A férjem is aktívan dolgozik, tanul. Apukám nyugdíjas, anyukám dolgozik még.

Az a probléma, hogy az 1,5 éves unoka állandóan itt van. Ez most lehet "szemétség" tőlem, de szerintem nem normális hogy 1 héten 5 napot van itt, mintha csak bölcsiben lenne... Az anyjának állandóan dolga van, pl körmöshöz kell mennie, vagy hivatalos dolgokat kell intézni, vagy hogy most betegek a bölcsiben a gyerekek, vagy egy évben 5x van házassági évforduló.. :D egyébként nem is őt hibáztatom, a szüleim ilyen vak unoka mániások, akik 0-24 órában akarnak vigyázni a gyerekre, pedig anyukám nincs is itthon soha. Apukám pedig egésznapra bevállalja a gyereket, a gyerek meg egésznap sír az anyja után. Egyszer azért hagyta itt egésznapra a babát, mert főzni akart otthon. Apukám meg nem veszi észre hogy hülyének van nézve. Bár egyébként ez nem érdekel, mivel ő azért nem tiltakozik, mert a gyerekkel akar lenni. Viszont mi nem! Mi nem akarunk gyereket/gyerekeket, de most olyan, mintha lenne. Már reggel a sírással kelt, mindenhol gyerek játékok vannak, zaklatja a kutyámat, zaklat engem is, mert állandóan velem akar játszani, nekem meg kismillió dolgom lenne, de csendben kell lenni mert itt a gyerek... Nem tudok a kutyámmal itthon feladatozni, mert úgy tanítottam, hogy sikeres mozdulat után vakkantson egyet (kézmozdulatra)

Nem tudok mosni, mosogatni, porszivozni, 5 napja nem lehet kiporszívózni a lakást... Éjjel járok dolgozni, hogy napközben legyen időm a kutyára, mert 4x viszem le, plusz pár órát aktívan tanulunk, közben nyelvet tanulok, és azért az éjjeli munka után jó volna aludni is, és habár a házimunka nem csak az én reszortom, mert az is elvan osztva, a saját magam részét még megkell csinálni. Már beszéltem velük, hogy jó volna ezeket a gyerekes napokat velem megbeszélni, mondjuk hétvégére korlátozni, felőlem akkor itt lehetne mindkét nap, mert minden hétvégén megyünk túrázni a kutyával... Akkor azt mondták, rendben. De úgy látszik feleslegesen beszélek, pedig nem egy eltartott, megtűrt személy vagyok itthon, mindenből kivesszük a részünket, lehetne beleszólásunk, de nincsen, a sógornőm is csak a szüleimtől kérdezi meg hogy nem baj, ha a gyerek itt van?! Most meg mi legyen? Nem tudunk külön költözni, mert rohadtul drágák már az albérletek, elképesztő milyen árak vannak, és ha mégis kitudnánk venni, kutyával hova menjünk?! Itt engedélyezték a kutyát, sőt a főbérlő imádja a kutyákat, együtt járunk kutyasuliba... Szóval mielőtt valaki azt mondaná hogy miért nem számoltam erre korábban, nem számítottam arra hogy anyámék így bekattannak. Van egy vidéki házunk is, tulandonképpen az én házam, arra számoltam, hogy ha gáz van, oda megyünk. De közben a másik tesóm összejött egy 3 gyerekes anyukával, lett egy újabb baba is, és kellett nekik a lakás... Most meg annyira levannak égve, hogy nem tudnak elköltözni, megélni alig tudnak. Szóval, oda nem tudunk menni. Pedig ez volt a B terv...

Amúgy bírom az unokaöcsémet, jófej ha épp nem sír és hisztizik, de én nem tudok egy gyerekkel élni, sajátot se szeretnénk. Mi a teendő szerintetek?

2019. febr. 26. 09:05
 81/112 anonim ***** válasza:
2%
Miért nem tudsz mosni, ha ott a gyerek? Komolyan kérdezem. Gyerekes családok is mosnak.
2019. febr. 26. 18:36
 82/112 anonim ***** válasza:
94%
A szüleid költözzenek oda a tesódékhoz:D
2019. febr. 26. 18:41
 83/112 anonim ***** válasza:
95%

de ezzel a felhőtlen viszonynak vége.

Na ez a viszony már most se felhőtlen ahol anyu azért nem engedi a kérdezőt elköltözni mert nélküle nem tudnák fent tartani a házat Hát kérem akkor elhuznak kisebbe,itt mindenki a kétrdező faxával veri a csalánt anyuci hugica a purdékkal az ingyen kisházban.. Igen nincs jo megoldás csak az h külön mentek v kidobjátok az élősködöket,és ez a viszony már régota szar ezt itt boritékolom,h a kérdező itt semmi másra nem kell mint h kihasználják..

40N

2019. febr. 26. 18:43
 84/112 anonim ***** válasza:
90%

Érdekes, hogy a véranyák azon kiakadnak, hogy a kérdező nem szívesen van együtt heti 5 napon keresztül egy gyerekkel, ehelyett inkább a kutyájával foglalkozik... sőt... ugye milyen furcsa, hogy mindenhova viszi magával, képezi,túrázik vele, tökéletesen szocializált, szuperül viselkedik -

mindeközben az "ÉDESANYA" azaz a saját anyja a gyereknek a 7 napból 5-ön keresztül MEGSZABADUL A SAJÁT GYEREKÉTŐL?! Érdekes kis pikáns különutak lehetnek ott, ahova soha nem tudja magával vinni... bátyád meg egész nap csak hajt és gürizik, alig van otthon... talán nem ártana asszonykája (mű)körmére néznie.

Álljon már meg a menet, he!

Itt nem a kérdezőt kell számonkérni, hogy miért nem akar 7 napból 5-öt a gyerekkel lenni, hanem a SAJÁT ANYJÁT!

2019. febr. 26. 18:51
 85/112 anonim ***** válasza:
58%

Pontosan utolsó mert a körmös fontosabb,de lakhatásra nem telik, a kérdező házába beleellett ingyen,közbe a gyerek otthon sincs mert lepasszolja minden nap mások nyakára.. Tipikus mai anyuka. Itt a kérdező tul jo szivu és málé. Én nekem sose nőttek a fejemre igy,lehet letrógerezni,ez van.

40N

2019. febr. 26. 18:59
 86/112 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: a lakhatási problémával küzdő, és a gyerekét folyton lepasszoló család nem ugyanaz. A kérdezőnek több testvére van.
2019. febr. 26. 19:02
 87/112 anonim ***** válasza:
84%

A "kedves" tűzokádó "édesanyák"

példát vehetnének a kérdezőről, hogy hogyan is kell szeretetben élni és nevelni egy családtagot, hogyan kell a jóllétéhez, szellemi fejlődéséhez, tehetségének kibontakoztatásához hozzájárulni, és nem pedig elhajítani egy másik, frissen jött családtagért.

Nagyon úgy tűnik, hogy a kutyaköpködő anyucikáknál azért húztad ki a gyufát, mert arculcsapásnak érzik a fricskát, hogy te sokkal-sokkal többet törődsz a kutyáddal, mint amit ők tesznek a saját gyerekeikkel.

Ezért rontottak neked ilyen mocskos pocskondiázással.

2019. febr. 26. 19:12
 88/112 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Engem amúgy se szomorít vagy dühít fel a pocskondiázás. :)

Lepereg rólam, viszont ha építő jellegű kritikát kapok, az már más, az érdekel. A kutyámmal továbbra is ugyanígy fogok foglalkozni, lakóhelytől függetlenül. Ma azt is észrevettem, amiert ilyen feszült és fáradt voltam, ő se volt igazán toppon, ő is feszült volt látszott hogy csak az én kedvemért csinálja a feladatokat, türelmetlen voltam vele pedig ő egész nap próbált a játékaival felvidítani... Már csak miatta sem érdemes ilyen befeszültnek lennem, ő érzi. És keresünk albérletet, de biztos hogy még jóideig nem fogunk találni. Kutyás albérletek azért jóval ritkábban vannak, hát még jó ideig elkell viselni a zsongást. Ma egyébként kiderült hogy a sogornőm csak du 14:00 ig dolgozik, ahhoz képest este 8kor jöttek a gyerekért. Most egy kis nyugalom van, kicsit tudtam a kanapén aludni is most, a munkahelyemen is végeztem hamar, de azért megviselt ez a nap nagyon. Apukám azt mondta hogy csüt-pentek jön a gyerek, de ha akarom, az egyik napot a kettőből lemondja. Szóval végülis egy kis siker ez is. Bár anno is ezt mondta, és most mégis ugyanez van... Azért én nézem, hívom az albérleteket ma, de kicsit reménykedek azért benne hogy valamennyire elértem náluk valamit. Most aztán komolyan megijedtek hogy elmegyünk, vagy már nem is tudom... Faradt vagyok most ehhez. Inkább alszok, jóéjszakát mindenkinek! :)

2019. febr. 27. 00:33
 89/112 anonim ***** válasza:
98%
uhh, végigolvastam az egészet... tényleg őszintén nem értem, hogy mit keres nálatok az a gyerek ha ti éjszakáztok, és ha a sógornőd csak 10 percnyire lakik mit képzel magáról hogy áthozza hozzátok? a szülők is mit képzelnek magukról hogy lesz*rják hogy te nem tudsz aludni, és engedik hogy odamenjen a gyerek? miért nem ők mennek unokázni, ha annyira szeretik? nekik is ugyanúgy 10 perc lenne odamenni... ezt a hatalmas áldozatot kéne hozniuk, hogy ti rendesen menedzselhessétek az életeteket. azoknak a válaszolóknak a lelki világára is kíváncsi lennék, akik szerint ez normális. mik ezek a tanácsok, hogy hagyja ott a tanulást? és akkor mikor lesz majd olyan állása, amiből megengedheti azt, hogy kikerüljön ebből a helyzetből? sose értettem az ilyesmit de komolyan. nekem csak a kérdés olvasásától is úgy felment a vérnyomásom hogy az nemigaz, olyan ideges lettem :D ha engem nem hagynának aludni én rendesen megőrülnék, kérdező, szerintem tényleg erélyesebbnek kell lenned, muszáj érvényesítened az akaratodat, mert tényleg rossz lenne így elköltözni.
2019. febr. 27. 00:33
 90/112 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, kedves utolsó válaszoló!

10 perc séta, de busszal 5 perc az egész. Mégis, ha sétálva jön a sogornőm úgy sajnáltatja magát hogy ő elfáradt, hihetetlen. Pedig még bírtam is a csajt ezelöttig, jó a humora...

A másik amin félidegesítem magam, ha jön a gyerekért hogy ha pl a gyerek leitta, leette a polóját egyből leszídja az apámat hogy miért hagyja, elképesztő mit megnem enged magának, de az méginkabb hogy apam meg bólogat hogy bocsi bocsi, mert annyira durván ráfüggött arra, hogy ha megsérti nem hozza az unokát hogy az elképesztő. Hiaba mondom neki hogy a nő belehalna ha egy egész hónapot vigyáznia kéne a saját gyerekére... :D egyszer bírta 2 hétig, apám lelkibeteg volt... Nem is érdekel most ez komolyan, már lelkileg érzelmileg készít ki az egész. Azért köszi a választ!

2019. febr. 27. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!