Hogyan értessük meg vele, hogy nem kell ennyit főzni, mert nem bírjuk megenni?
Anyukám reggeltől késő délutánig dolgozik, szóval hét közben nem ér rá főzni. Gondolom, hogy ez az oka annak, hogy hétvégén többet főz, viszont szerintem már túlzásba esik... Ő a munkahelyén szokott enni, otthon max. egy szedvicset eszik. A tesóm hétvégente hazajön és visz magával kaját, de a nagy része kettőnkre marad... Hogy konkrét példát is mondjak, jelenleg van itthon kétféle leves, tészta, zöldborsóstokány rízzsel, pörkölt nokedlivel és uborkasalátával, sült kolbász és hurka lilakáposztával és kétféle sütemény. Egyik sem egy-egy adag, hanem mennyiségben is jó sok. Esszük, de csak annyit, amennyi jól esik és a vége mindig az, hogy ki kell dobni, mert nem fogyott el, amin természetesen mindig ki van akadva.
Már próbáltunk vele beszélni, hogy tök jó, hogy mindig van kaja és finom, szívesen eszünk belőle stb., de ennyi teljesen felesleges és ezért inkább kevesebbet főzzön, de nem lett eredménye. Amúgy sem vagyunk olyanok, akik mindig főtt ételt szeretnek enni, pl. sokszor szívesebben eszünk valami hideget pl. szendvicset (egyébként a felvágottakkal, zöldségekkel, sajtokkal, gyümölcsökkel stb. is ugyanez van...tele van a hűtő és a kamra, de lehetetlenség annyit megenni).
Első lehetőség: kisebb és kevesebb edény.
Második lehetőség: te főzöl.
Főznék én szívesen, de semmi értelme. Olyan nincsen, hogy valaki helyette főz, hanem max. olyan van, hogy valaki pluszban még főz magának. Ha én odamegyek, hogy pl. bolognai spagettit szeretnék főzni, akkor arra az a válasz, hogy "jó, rendben van, majd akkor utánam jöhetsz" és akkor ezzel nem leszek előrébb, mert a rengeteg kaja mellett lesz még pluszban spagetti is. Ugyanez a helyzet azzal is, ha rendelnénk kaját.
Nagyon szeret főzni, szinte mindig a konyhában van, szóval már eleve nehéz is bejutni oda, akár csak egy kávé főzés erejéig is...de akkor is, szerintem ez nem normális. Ő is látja, hogy mennyi kaja megy a kukába, teljesen feleslegesen főz és vásárol akkora mennyiséget.
Nekem is ilyen volt komolyan, szóval máshol is vannak ilyen problémák? :-D
Na szóval le kell ülni vele egy asztalhoz és ki kell számolni hogy mennyi pénzt dobtok ki az ablakon, kb 1 hónapig írjátok össze hogy mit és mennyi kaját dobtok ki aztán jöhet a szembesítés :-D esetleg mond meg neki hogy inkább olvasson könyvet, vagy is keressen új hobbit,egy barátnőt de az is lehet hogy ebbe menekül, valamitől menekül pontosan nem tudom mitől? esetleg vigyetek a szomszédoknak sütit ha túl sok lett így nem kell legalább azt ki dobni, azt is mondhatod hogy figyelj anya mindig csak dolgozol nem bírom ezt tovább nézni mindig gyomorgörcsöm van légyszíves pihenj is mert engem csak az nyugtat meg.
Ezt a kérdést mintha én írtam volna ki. Azzal a különbséggel, hogy anyu 4 emberre főzött. Apura, a bátyámra, magára és rám.
Ketten maradtunk, de a mindennapi főzésről nem lehet leszoktatni. Igaz, hogy van a hűtőben háromféle főtt étel, inkább megpusztulok és eszem, hogy ne menjen kárba, de még így is sokat kidobunk, mert a hűtőben is megromlik.
Nem tudsz mit csinálni. Nálunk mindennaposak ezek a viták, hogy már megint miért áll neki mást főzni, amikor azt kell megenni, ami van...
Az a válasza, hogy mert én azt akarok enni. Ez megy évek óta, egyszerűen nem tud leszokni róla.
Igen, írhatnám, hogy örüljek, hogy lyuk van a seggemen, de ez már a ló túlsó oldala.
Aki nincs ilyenben, fogalma sincs, micsoda pazarlás megy, kidobni a kicsit savanykás ízű levest pl.. Úgyhogy nem kérem a lehurrogást. Vannak ilyen szülők.
Kérdező, nem tudom, hány éves anyukád, de az ilyen anyatigris típusok nem fognak megváltozni. Az legjobb az egészben, amikor azt hallgatom, egész nap meg sem állt. Azt kérdezi, mikor eszek. Mondom: anyu, még egyszer sem haltam éhen.
Fogalmam sincs, mit lehet tenni az ilyen anyával. :S
6. vagyok. Még annyi, azért nem fagyasztom le, mert ott sincs már hely. Szóval durva.
Azt hittem, csak az én anyám ilyen. Elmegy bevásárolni, megveszi a primőrt, de ott rohad meg.
Én is arra gondolok, hogy mivel apu meghalt, nem tudja felmérni a helyzetet. Ő már idősebb és jól főz, de ez nála már betegség. Nem lehet leülni vele és elmagyarázni, mennyi kaját vesz és mennyi az, ami totál felesleges. Bezzeg magának sajnál venni egy k.bszott termáljegyet, mert az drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!