Hogyan értessük meg vele, hogy nem kell ennyit főzni, mert nem bírjuk megenni?
Anyukám reggeltől késő délutánig dolgozik, szóval hét közben nem ér rá főzni. Gondolom, hogy ez az oka annak, hogy hétvégén többet főz, viszont szerintem már túlzásba esik... Ő a munkahelyén szokott enni, otthon max. egy szedvicset eszik. A tesóm hétvégente hazajön és visz magával kaját, de a nagy része kettőnkre marad... Hogy konkrét példát is mondjak, jelenleg van itthon kétféle leves, tészta, zöldborsóstokány rízzsel, pörkölt nokedlivel és uborkasalátával, sült kolbász és hurka lilakáposztával és kétféle sütemény. Egyik sem egy-egy adag, hanem mennyiségben is jó sok. Esszük, de csak annyit, amennyi jól esik és a vége mindig az, hogy ki kell dobni, mert nem fogyott el, amin természetesen mindig ki van akadva.
Már próbáltunk vele beszélni, hogy tök jó, hogy mindig van kaja és finom, szívesen eszünk belőle stb., de ennyi teljesen felesleges és ezért inkább kevesebbet főzzön, de nem lett eredménye. Amúgy sem vagyunk olyanok, akik mindig főtt ételt szeretnek enni, pl. sokszor szívesebben eszünk valami hideget pl. szendvicset (egyébként a felvágottakkal, zöldségekkel, sajtokkal, gyümölcsökkel stb. is ugyanez van...tele van a hűtő és a kamra, de lehetetlenség annyit megenni).
Leendő anyósom ilyen. Nála az az elv van érvényben, hogy egy asszony lusta, ha nem főz-süt vagy éppen leül. Ezt inkább hagyjuk is, volt ezzel harcom, gyakran este érek haza 8-9 után, de szerinte akkor is főznöm kéne, meg süteményt csinálnom.
Rengeteg ételt kidob. Barátom többször rászólt már, mert közben panaszkodik mennyi pénzt megy el ételre, ráadásul mi ritkán is járunk haza.
Szerintem ezen nem lehet változtatni. Barátom gyakran a munkatársainak is vitt be az ételből.
Anyukád ilyen marad, ő így érzi jól magát.
13.!
Még mindig 6. vagyok. Azért nem lehet ezt így megoldani,pedig megtenném, mert addig nem engedi kidobni, míg meg nem romlott. Mindig azt mondja, azt majd ő még megeszi...
Én kerek perec kijelentettem, hogy 3-4 adagot vagyok hajlandó összesen elvinni, és nem fogom magamba erőltetni ha már nem esik jól, a többit meg egye meg, dobja ki, vagy adja akinek akarja.
Egy ideig meg volt sértődve, de utána már normális mennyiséget főzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!