Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessük meg vele,...

Hogyan értessük meg vele, hogy nem kell ennyit főzni, mert nem bírjuk megenni?

Figyelt kérdés

Anyukám reggeltől késő délutánig dolgozik, szóval hét közben nem ér rá főzni. Gondolom, hogy ez az oka annak, hogy hétvégén többet főz, viszont szerintem már túlzásba esik... Ő a munkahelyén szokott enni, otthon max. egy szedvicset eszik. A tesóm hétvégente hazajön és visz magával kaját, de a nagy része kettőnkre marad... Hogy konkrét példát is mondjak, jelenleg van itthon kétféle leves, tészta, zöldborsóstokány rízzsel, pörkölt nokedlivel és uborkasalátával, sült kolbász és hurka lilakáposztával és kétféle sütemény. Egyik sem egy-egy adag, hanem mennyiségben is jó sok. Esszük, de csak annyit, amennyi jól esik és a vége mindig az, hogy ki kell dobni, mert nem fogyott el, amin természetesen mindig ki van akadva.

Már próbáltunk vele beszélni, hogy tök jó, hogy mindig van kaja és finom, szívesen eszünk belőle stb., de ennyi teljesen felesleges és ezért inkább kevesebbet főzzön, de nem lett eredménye. Amúgy sem vagyunk olyanok, akik mindig főtt ételt szeretnek enni, pl. sokszor szívesebben eszünk valami hideget pl. szendvicset (egyébként a felvágottakkal, zöldségekkel, sajtokkal, gyümölcsökkel stb. is ugyanez van...tele van a hűtő és a kamra, de lehetetlenség annyit megenni).

2018. máj. 29. 14:02
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Leendő anyósom ilyen. Nála az az elv van érvényben, hogy egy asszony lusta, ha nem főz-süt vagy éppen leül. Ezt inkább hagyjuk is, volt ezzel harcom, gyakran este érek haza 8-9 után, de szerinte akkor is főznöm kéne, meg süteményt csinálnom.

Rengeteg ételt kidob. Barátom többször rászólt már, mert közben panaszkodik mennyi pénzt megy el ételre, ráadásul mi ritkán is járunk haza.

Szerintem ezen nem lehet változtatni. Barátom gyakran a munkatársainak is vitt be az ételből.

Anyukád ilyen marad, ő így érzi jól magát.

2018. máj. 29. 14:52
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
"Még annyi, azért nem fagyasztom le, mert ott sincs már hely. Szóval durva." Dettó.
2018. máj. 29. 14:53
 13/28 anonim ***** válasza:
91%
Szomorúan olvasom, hogy mennyi ételt dobtok ki. Nincs a környéketeken egy szervezet vagy egy rászoruló/idős ember vagy család? Vagy csak eldobható papírtálba is be lehetne csomagolni és hajléktalanoknak odaadni. Rengetegen éheznek.
2018. máj. 29. 15:40
 14/28 anonim ***** válasza:
76%
Azt is rossz olvasni, hogy mindenki szakmányban főzi a szénhidráton és zsíron kívül semmi mást nem tartalmazó kajákat meg süti a kilónyi süteményt. Heti egyszer oké ilyesmit enni, de ez a kérdés is remek példa arra, hogy miért vagyunk Európa legkövérebb országa. Anyu azért mérges mert nem eszel még fél kiló zsír fehér kenyérrel.
2018. máj. 29. 15:55
 15/28 anonim ***** válasza:
86%
Nyilvánvalóan lelki beteg. A magányát forgatja mániákus főzésbe. Azt akarja, hogy szükség legyen rá. Nincsenek barátai, nincs hobbija, unatkozik. Pszichológus kéne neki. Szerintem a konfliktust és érdemes felvállalni, egy grammal többet nem enni, mint amennyi jólesik, és az orra előtt, neki megmutatva dobni ki az ételt. Szerintem egy idő után tanulékony lesz, csak nem kell belenyugodni. Ha látja, hogy ezzel nem tud szeretetet nyerni, le fog állni. De ha nem áll le, akkor tényleg oda kell valakinek ajándékozni, aztán lehet, hogy már nem lesz kedve idegeneknek főzni, arra ő nem kap lelki simogatást, amire annyira vágyik, a családjától.
2018. máj. 29. 16:12
 16/28 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehet h ezzel kompenzál,mert hiányzik neki vmi..
2018. máj. 29. 16:17
 17/28 anonim ***** válasza:
81%

13.!

Még mindig 6. vagyok. Azért nem lehet ezt így megoldani,pedig megtenném, mert addig nem engedi kidobni, míg meg nem romlott. Mindig azt mondja, azt majd ő még megeszi...

2018. máj. 29. 16:28
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Én kerek perec kijelentettem, hogy 3-4 adagot vagyok hajlandó összesen elvinni, és nem fogom magamba erőltetni ha már nem esik jól, a többit meg egye meg, dobja ki, vagy adja akinek akarja.

Egy ideig meg volt sértődve, de utána már normális mennyiséget főzött.

2018. máj. 29. 16:44
 19/28 anonim ***** válasza:
85%
Ó, de ismerős. Meg hogy megveszik ipari mennyiségben a kaját, amikor épp olcsó, aztán ott rohad meg a spájzban, mert nem bírjuk mind megenni. Szerintem vigyél abból a kajából hajléktalanoknak, szegényeknek. Inkább, mint hogy kidobjátok. És/vagy hívjatok gyakran vendéget.
2018. máj. 29. 16:44
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Mehetek hozzátok vendégségbe?
2018. máj. 29. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!