Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem hagy minket élni?...

Miért nem hagy minket élni? Hogyan értessük meg vele, hogy ne akarja helyettünk élni az életünket?

Figyelt kérdés
Tipikus ragaszkodó anyós. Mindenre nemet mondunk neki, mégsem használ, mert ha egy dologban nem értünk egyet vele, akkor áttér egy másikra. Ötlete pedig rengeteg van. Persze, nem akar rosszat, de nem egészséges, hogy naprakész akar lenni "belőlünk". Megmondja, hogy mit vegyünk a lakásunkba, meg akarja szervezni a nyaralásunkat, minden hètre kijelöl nekünk feladatokat. Összeveszni nem szeretnèk vele, hiszen segíteni szeretne, de zavar minket, hogy ilyen szintű diktatúra van, mivel mindketten határozott jellemek vagyunk. Ha lenne pár tanácsotok egy ilyen szituációra, örömmel olvasnám. :)
2017. máj. 3. 15:23
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%
Ha mindketten határozott jellem lennétek, akkor nem lenne ez, mert a párod már rég helyretette volna az anyját. Egyszer határozottan el kell küldeni a fenébe, akkor majd megsértődik, pár hétig hozzátok sem szól, de utána már tudni fogja a határokat.
2017. máj. 3. 15:29
 2/33 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de ha bármennyire is határozott emberek lennétek, akkor már rég elmondtátok volna neki így, ahogy ide is leírtad. Ha pedig elmondtátok és nem használ, akkor le kell tojni a sértődést/hisztit és ritkítani a kapcsolattartást - természetesen megmondva, hogy a viselkedése miatt tesztek így és amint hajlandó normálisan hozzátok állni és nem beleszólni a dolgaitokba, akkor sűríteni fogjátok újra. Amíg nem vállaljátok a konfliktust, addig nem változik semmi.
2017. máj. 3. 15:30
 3/33 A kérdező kommentje:
A sértődéses kör már megvolt. A férjem igenis megmondja neki mindig, hogy mi szeretnénk alakítani a dolgainkat, de úgy csinál, mint aki meg sem hallja. Illusztrálom, hogy lássátok. Ez történt utoljára. Eljöttek minket meglátogatni, és kaptunk tőlük egy ledsort, mert szerinte nem elég a fény a konyhàban. Megköszöntem neki, és mondtam, hogy tökéletes lesz a kamrába, ott úgyis kevés a fény. Erre azt felelte, hogy ő azt a konyhába vette. Én meg mondta, hogy hallottam, igen, de oda felesleges, a kamrába viszont szuper lesz. Erre szólt az apósomnak, hogy hozza a fúrót, és szerelje fel a konyhaszekrény alá. Ekkor jött a férjem, és rászólt, még az ura is mondta neki, hogy hagyjon minket élni, ezen csak nevetett. Végül nem tették fel, de azóta is minden beszélgetésnél elmondja, hogy amikor legközelebb jönnek, felszerelik a konyhába. Ő az a típus, aki mindenkinél mindent jobban tud. Szerinte mi képtelenek vagyunk megszervezni az életünket. Mondja ezt úgy, hogy 3 megyével messzebb lakik.
2017. máj. 3. 15:58
 4/33 anonim ***** válasza:
94%

Erőszakos, buta paraszt! ... és ezt anyósként mondom.

(Ez a ledsor történet kiverte nálam a biztosítékot)

Nyugodtan vesszetek vele össze, mert a finomkodást gyengeségnek véli, talán akkor visszavesz egy kicsit.

Jobb ötletem nincs!

2017. máj. 3. 16:30
 5/33 anonim ***** válasza:
17%
Keressétek neki egy társat, akivel leköti magát.
2017. máj. 3. 16:45
 6/33 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, apos is van? Azt hittem egyedül él.

Nem vagytok határozottak, hiszen ezt a problémát sem oldották meg.

2017. máj. 3. 16:49
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

tojnám le mint mond.

ha erőszakos, be se engedném és kész

2017. máj. 3. 16:57
 8/33 anonim ***** válasza:
100%
Muszáj lenne még határozottabban megmondani a dolgokat, csöppet sem finomkodva, hanem nyersebben. Semmi más nem fog hatni, hacsak nem akarjátok megszakítani a kapcsolatot.
2017. máj. 3. 17:12
 9/33 kovpet ***** válasza:
100%

"Végül nem tették fel"

Még jó.

A fúrós résznél én azt mondtam volna, hogy a kedves vendég itt vendég, tehát kap kávét meg sütit, de nem rendezkedik. A kedves vendég otthon nem vendég, így otthon rendezkedjen. Ha így nem megfelelő, akkor senki sem kötelezi őket hogy maradjanak és nem is feltétlen kell majd visszajönni. Csak akkor jöjjön, ha belenyugodott a feltételekbe.

2017. máj. 3. 17:13
 10/33 anonim ***** válasza:
91%
Én meg a lottóötöst szeretném megnyerni, de attól még nem nyerem. Ne azt mondd, hogy ezt szeretnéd meg azt szeretnéd, hanem azt, hogy ez meg ez van.
2017. máj. 3. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!