Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem hagy minket élni?...

Miért nem hagy minket élni? Hogyan értessük meg vele, hogy ne akarja helyettünk élni az életünket?

Figyelt kérdés
Tipikus ragaszkodó anyós. Mindenre nemet mondunk neki, mégsem használ, mert ha egy dologban nem értünk egyet vele, akkor áttér egy másikra. Ötlete pedig rengeteg van. Persze, nem akar rosszat, de nem egészséges, hogy naprakész akar lenni "belőlünk". Megmondja, hogy mit vegyünk a lakásunkba, meg akarja szervezni a nyaralásunkat, minden hètre kijelöl nekünk feladatokat. Összeveszni nem szeretnèk vele, hiszen segíteni szeretne, de zavar minket, hogy ilyen szintű diktatúra van, mivel mindketten határozott jellemek vagyunk. Ha lenne pár tanácsotok egy ilyen szituációra, örömmel olvasnám. :)
2017. máj. 3. 15:23
1 2 3 4
 21/33 anonim válasza:
37%

Szia.

Ha ennyire nem ért a szóból,h 3-an nem bírtok vele,akkor 2 ötletem van..

1.Megmondani neki,h kedves anyuka,nekünk úgy jó ahogy van az a világítás a konyhában.Feleslegesen idegeli magát,a stressz nem tesz jót neki,m a konyhába biztosan nem lesz felszerelve.Persze ezt a legnagyobb nyugodtsággal..Ha 1 millió találkozáskor elmondja akkor sem.

2.Ugyanezt eljátszanám vele,az ő házában,de a férjed helyéven elősször elmondanám az apósnak,tehát az apjának,h így szeretnétek rávezetni,h amit csinál az nem jó.Amikor majd jön azzal,h az ő házába márpedig nem akkor higgadtan elmondanám neki,h nekünk is éppen olyan rossz amit ő próbál ránk eröltetni,mint most neki ez...

Bár az a sanda gyanúm,h sosem fog sajnos megváltozni..Ha 3 ember mondja neki és nem érti meg akkor ő valszeg mindig ilyen is volt és örökké ilyen is marad.Ilyen a személyisége..

2017. máj. 5. 12:05
 22/33 anonim ***** válasza:
51%

Az ilyen élvezi, ha civakodhat. Sajnos nálunk is ez van.

Javaslatom, hogy ilyenkor mond, hogy persze majd feltesszük, megcsináljuk stb. Aztán meg ha elmegy csináljátok ahogy jónak látjátok.

Nálunk nem egy "ajándék" volt, hogy feltettük a jófogásra vagy odaadtuk valakinek akinek kellett. :) Tudom bunkóság, de előtte mondtuk, hogy mi nem kérünk ajándékokat mert a mi ízlésünk szerint szeretnénk berendezni a lakást stb. Ha nem ért a szóból hát legyen. Az elején belementünk a vitába most már ráhagyjuk mivel rájöttünk, hogy őt ez élteti. Ha meg megkérdi hol van akkor megmondjuk, hogy láttunk egy jobbat aminek nem tudtunk ellenállni vagy csak szimplán meggondoltuk magunkat.

2017. máj. 6. 22:39
 23/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Némelyiken jól elgondolkoztam, néhányat biztosan megfogadok. Azt viszont nem értem, hogy a többség miért a határozottságunkat firtatta. Nyilván nem írok le minden részletet, amivel láthatnátok az egész képet, de még akkor sem szabadna ítélkeznetek. Elküldeni nem fogom melegebb éghajlatra, mert övé a lakásunk fele (csak papíron), így valahol jogom sincs hozzá. Gondolom, ezért érzi azt, hogy beleszólhat, meg ő tényleg ilyen. Emiatt érdekelt volna, hogy más ezt meg tudta-e oldani humánusabban.
2017. máj. 7. 20:08
 24/33 anonim ***** válasza:
71%

Nincs olyan, hogy csak papíron. Ami papíron az övé, az az övé. A saját konyhájába meg azt fúr fel, amit akar.

Nem furcsa, hogy mindig az ilyen infók sikkadnak el, hogy úgy mellesleg egy kicsit ki vagytok tartva?

2017. máj. 7. 20:53
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, ez tényleg elég fontos infó lett volna. Ha övé a lakás fele, akkor egészen más azért a szituáció!!!!!!! Attól bunkóság, amit csinál, de soha nem fogod tudni leállítani, mert benne az van, hogy éppannyi joga van beleszólni még a WC-papír mintájába is, mint nektek, benned meg az lesz mindig, hogy nem teljesen a tiéd a lakás, még azt a mondatot sem mondhatod ki, hogy a saját lakásodban azt csinálsz, amit akarsz.
2017. máj. 7. 22:17
 26/33 A kérdező kommentje:
Csak papíron van köze hozzá, mivel mi nem kaptunk volna hitelt. Amúgy pénze nincs benne. Azért nem írtam le, mert ahogy a reakciók is jól mutatják, egyből kitartottnak tituláltak volna. Szóval nincs joga beleszólni, de simán mondhatja, hogy hálátlanok vagyunk. Ha tudom, hogy ez az ár, inkább életem végéig albizom.
2017. máj. 8. 06:44
 27/33 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem itt egyesek el vannak tévedve!

Teljesen mindegy, hogy kié a lakás, ha valaki más lakik benne, akkor annak az otthona és más személy ne rendezkedjen benne!

Ráadásul itt az anyós csak formailag tulajdonol és ezt ő is tudja.

Én odaadtam a lakásomat a gyerekemnek, amiért én fizettem 35 éven keresztül, az én nevemen van, de ők lakják 10 éve.

Eszembe nem jutna náluk rendezkedni, vagy erőszakoskodni ezért, vagy azért a lakberendezési ötletemért.

Azzal, hogy odaadtam, az az ő otthonuk és pont.

A Kérdező anyósa nem azért ilyen, mert telekkönyvileg az ő nevén van egy része, hanem mert egy erőszakos, kotnyeles, agresszív figura, ilyen a természete. Akkor is ilyen lenne, ha nem lenne a nevén még a lábtörlő sem.

Valóban a Kérdező férjének kellene a sarkára állnia és beszélni a fejével, mert ez csak egyre rosszabb lesz!

2017. máj. 8. 09:07
 28/33 anonim ***** válasza:
25-ös vagyok. így már teljes a kép, jó, hogy leírtad az egészet, így világos a szituáció. Hát, csak ismételni tudom a többieket, konfrontálódni kell, nincs más út.
2017. máj. 8. 10:03
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Lehetett volna másképp is, úgy, hogy ne legyen tulajdonjoga a lakásban. Úgy, hogy egyetemes adóstárs és nem az anyós, hanem anyós és após együttesen.

Így most tényleg hülyén jön ki, hogy anyósod (rész)tulajdonában azt mondod, hogy ott ne rendezkedjen, mert az a tiétek.

Ja, és alapszabály, hogy lehetőleg mindkét házasfél a saját szüleivel konfrontálódjon. Tehát a férjednek kéne őt helyre raknia, nem neked.

2017. máj. 8. 10:27
 30/33 anonim ***** válasza:
Te most komolyan kifizettél az anyósodnak egy fél lakást? Ennyire hülye nem lehetsz.
2017. máj. 8. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!